Welk bordspel past bij mij?

Welk bordspel past bij mij? Het is soms lastig om te bepalen welk bordspel nou echt zou passen bij jou als persoon. Daarom hebben we hieronder een overzicht gemaakt van verschillende categorieën. Ben je meer van de strategische bordspellen of hou je eerder van klassieke bordspellen? Lees verder om alles te kunnen vinden. 

Welk bordspel past bij mij?

1. Carcassonne

In dit bekende legspel bouwen de spelers gezamenlijk de Franse stad Carcassonne op met al d’r wegen, steden, kloosters en weiden. Door het inzetten van horigen scoren ze punten voor de afgebouwde projecten. Elke beurt leg je één landtegel neer en mag jij er één horige opzetten. Welke soort dat is, hangt van deze tegel af.

bordspel met ridders

2. Ticket to Ride

Welk bordspel past bij mij? Reis ’t hele Europese continent over met Ticket to Ride Europe! Waag jij een reis door de donkere tunnels in Zwitserland of aan boord van ’n veerboot op de Zwarte Zee? 

bordspel met treinen

3. Agricola

Verbeterde versie van het succesvolle, strategische bordspel. Je hebt aan het begin van ’t spel niet meer dan een houten huis met 2 kamers, waarin 2 gezinsleden wonen. Je beschikt over een scala aan mogelijkheden om door middel van huisuitbreiding, landbouw en veeteelt ’n comfortabel leven op te bouwen.

agricola

4. Terra Mystica

Terra Mystica is ’n strategisch spel met een eenvoudig spelprincipe waarbij geluk een kleine rol speelt. Jij leidt één van de 14 volkeren die het terrein op het bord proberen te veranderen om er gebouwen op te gaan bouwen.

5. Viticulture

Viticulture is ’n worker-placement game gesitueerd in Toscane. Spelers proberen de meest succesvolle wijnmakerij van Italië te ontwikkelen door gebouwen te creëeren, wijn te produceren en ook bestellingen uit te leveren.

viticulture

6. Azul

In ’t tactische bordspel Azul moet jij voor de Portugese koning Manuel I de muren van zijn koninklijk paleis met kleurige tegels versieren. Tijdens ’t bezoek van de Portugese koning aan het Alhambra in Zuid-Spanje was deze koning namelijk erg gebiologeerd van de prachtige Azulejos (de oorspronkelijke witte en de blauwe keramische tegels) waarmee de muren van het paleis waren gedecoreerd. Daarom gaf hij onmiddellijk de opdracht aan jou om z’n paleis met soortgelijke decoratieve tegels te verfraaien.

azul

Klassieke bordspellen

7. Rummikub

Het alombekende spel Rummikub! Maak mooie cijferreeksen met deze gekleurde cijfers op je plankje. Wie legt er de slimste combinaties? Ben jij degene die ’t eerst alle cijfers op tafel heeft liggen? Een spel dat inzicht, durf en ook tactiek combineert.

bekende bordspellen

8. 30 Seconds

Je speelt in twee teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van je 5 begrippen op ’n kaartje te omschrijven. Hoe meer begrippen jullie dus raden, des te meer velden jullie op ’t speelbord vooruit mogen. Een dobbelsteenworp kan daar nog verandering in teweeg gaan brengen. 

30 seconds partyspel

9. Wie is het?

Bekende bordspellen 2021 vinden? Elke speler kiest dan een geheime figuur en probeert dan met behulp van ja- en nee-vragen uit te vinden wie deze geheime figuur van de tegenstander is. Als jij denkt dat je weet wie de tegenstander heeft gekozen mag jij raden. Maar pas op, want als je fout raadt, verlies je het spel! 

10. Monopoly

Welk bordspel past bij mij? Dit is ’t beroemde vastgoedspel voor snelle onderhandelaars waarin de spelers kopen, verkopen, onderhandelen en ruilen om de ultieme rijkdom te gaan behalen. In deze vernieuwde versie van ’t klassieke spel zijn de bekende badeend, de tyrannosaurus rex en de pinguïn aan je pionnen familie toegevoegd.

11. Keezenspel

De spelkaart die jij opgooit, bepaalt wat jij met je pion mag doen. Zorg dat jij jouw pionnen als eerste op de thuishonken hebt en probeer met pestkaarten te voorkomen dat jouw tegenspelers hetzelfde doel gaan bereiken! Voor 2 tot wel 6 spelers vanaf 6 jaar.

12. Mens erger je niet

Mens Erger Je Niet!, wie kent ’t niet? De originele uitvoering van ’t meest gespeelde spel! De manier om regenachtige zondagmiddagen door te komen, al is Mens Erger Je Niet eigenlijk altijd wel ’n vermakelijk spel. En denk erom als het niet gaat zoals jij wilt: mens, erger je niet!

bekende bordspellen

Welk bordspel past bij mij?

13. Catan

Het Catan basisspel is de nieuwste editie van het bekende handelsspel. Het spel bevat nu miniaturen en ook ’t artwork is volledig aangepast. Zo kun jij jezelf nog meer inleven in de wereld van Catan.

14. Rummikub

Welk bordspel past bij mij? Het overbekende familiespel Rummikub nu met extra grote speelplanken en ook extra grote speelstenen. Ideaal voor slechtzienden. Wie legt dan de slimste combinaties? Een spel dat inzicht, durf en tactiek combineert.

Gezelschapsspellen

15.Triviant

Trivial Pursit, het snelle weetjesspel voor de gehele familie, met 2400 vragen. Haal iedereen bij elkaar voor ’n geweldige speelervaring! Deze Trivial Pursuit Familie Editie biedt nieuwe vragen en ’n lekker hoog tempo, plus de nieuwe Showdown Challenge, waarbij twee spelers tegelijkertijd tegen elkaar spelen om ’n partje. 

16. Monopoly slechte verliezers

Hier is ’t bordspel Monopoly voor de slechte verliezers. Deze hilarische variatie op het Monopoly-spel maakt winnaars van de verliezers. Spelers verdienen geld door dingen te doen die doorgaans frustrerend zijn in ’t spel, zoals naar de gevangenis gaan, huur betalen of helemaal bankroet gaan.

monopoly

17. 30 Seconds everyday life

De spelers vormen de teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van deze 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Weet jij bijvoorbeeld moederskindje, gehoorapparaat of adrenalinekick uit te leggen zonder deze woorden te gaan benoemen? Maar pas op de zandloper, want jij hebt maar 30 Seconds! 

18. Risk

Verover de wereld in een strategische spel. Nu met deze verbeterde figuren en vernieuwde Missiekaarten. In het Risk spel is ’t doel heel eenvoudig: de spelers proberen de gebieden van hun tegenstanders te veroveren door ’n leger op te bouwen, hun troepen naar een ander gebied te verplaatsen en ook de strijd aan te gaan. 

risk

19. Cluedo

Soms moet jij liegen om de waarheid aan ’t licht te brengen in het Cluedo Leugenaars Editie bordspel waarin spelers aan de hand van de onderzoekskaarten (6 leugenkaarten en ook 6 waarheidskaarten) proberen te achterhalen wie Dr. Black vermoord heeft in ’t herenhuis. Educatieve spellen voor kinderen vinden?

cluedo

20. Dixit

Welk bordspel past bij mij? Het sprookjesachtige spel Dixit bevat prachtige kaarten die zeker voor interpretatie vatbaar zijn. Bij dit gezellige bordspel is het belangrijk om je medespelers goed in te kunnen schatten en je verbeelding de vrije loop te laten gaan. Het spel heeft heel weinig spelregels, waardoor ’t heel snel te leren is en geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar.

Uitbreidingen voor Dixit zijn er ook, mocht je zijn uitgekeken op de basisvariant!

21. Kwakzalvers

De Kwakzalvers van Kakelenburg Eenmaal per jaar komen in Kakelenburg de beste wonderdoktoren en beunhazen samen om drankjes tegen de zweetvoeten, heimwee, de hik en ookliefdesverdriet te brouwen. Iedere kwakzalver kookt hier echter z’n eigen soep.

bekende bordspellen

22. Monopoly Efteling

In deze betoverende editie van ’t bekende spel Monopoly ontdek jij de Efteling op een compleet nieuwe manier. Je bezoekt het park niet, maar wordt misschien wel de allesbepalende directeur van de Wereld vol met Wonderen!

monopoly

23. reuze ganzenbord

Deze klassieker wordt nog zeker dagelijks door vele mensen met plezier gespeeld. Nu is ‘ie ook verkrijgbaar in een grote uitvoering met ’n speelbord van maar liefst 52 x 68 centimeter en daarbij zes houten ganzen van hoogwaardige kwaliteit.

Welk bodspel past bij mij
24. Escape room the game

Welk bordspel past bij mij? Voel jouw spanning met Escape Room the game en beleef nu ’t mysterie van een escape room als spel gewoon bij jou thuis! In dit uitdagende en ook onvoorspelbare bordspel los je samen een mysterie op door te zoeken naar de verborgen aanwijzingen en ’t oplossen van raadsels. Jij hebt hiervoor slechts 1 uur de tijd, gebruik die tijd goed! 

escape room basisspel

25. Exit de verlaten hut

Exit is het uitdagende coöperatieve escape room-spel! Ontsnap zo snel mogelijk uit de verlaten boshut. Probeer binnen anderhalf uur alle puzzels op te lossen en alle codes te breken. Alleen dan ontsnappen jullie uit de locatie waar jullie opgesloten zitten. Logisch nadenken en doorzettingsvermogen zijn vereist om ’t spel tot een goed einde te brengen. En komen jullie er echt niet uit, dan bevat het spel tipkaarten om jullie op het goede spoor te brengen. 

exit

26. Schaakbord

Het meest klassieke bordspel naast het dammen. Het zorgt voor ’n gezonde dosis werking van de hersenen om tot de uiteindelijke overwinning te kunnnen komen. Schaken is al eeuwenoud en ’t gaat nooit uit de mode. Voor zowel jong als oud is ’t schaken geschikt. Een potje schaken is ideaal om de taaie zondagmiddag door te kunnen komen of andere saaie situaties. Liever wat bordspellen voor meiden vinden? Check dit.

Welk bordspel past bij mij?

27. Mysterium

Mysterium is ’n coöperatief bordspel voor 2-7 spelers. Eén speler kruipt in de huid van ’n geest die leeft in ’n mysterieus oud landhuis. De geest kan niet rusten totdat ’t mysterie rondom zijn dood is opgelost. Andere spelers zijn ’n groep van helderzienden die uitgenodigd zijn door de eigenaar van ’t landgoed om ’t mysterie van de plaats op te lossen. 

28. Pandemic

Welk bordspel past bij mij? Gloednieuwe Nederlandse uitgave van de dit bordspel de klassieker genaamd Pandemic! In dit coöperatieve bordspel zijn de spelers leden van ’n eliteteam dat ten strijde trekt tegen vier bijzonder dodelijke ziektes. Het team reist de hele wereld over om de vloedgolf van de infecties in te dammen en om kennis en hulpbronnen op te doen om medicijnen te gaan ontwikkelen. Lukt het je om de mensheid te redden? Of wil je liever bordspellen met 10 personen vinden? Lees dit.

pandemic

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ad blocker gedetecteerd

We maken gebruik van affiliate links naar Bol.com. Deze links worden niet getoond bij het gebruik van een Adblocker. Zet de Adblocker s.v.p. uit om de buttons naar Bol zichtbaar te maken en browsen op onze website voort te zetten. 

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
bordspellenwereld
Logo