Probeer deze 5 ongewone bordspellen voor op de camping!

Kamperen is een geweldige manier om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en te genieten van de natuur. Of je nu met vrienden, familie of alleen op pad bent, bordspellen kunnen een leuke en ontspannende manier zijn om de avond door te brengen. Vergeet de klassieke spellen zoals Monopoly en Scrabble even, en probeer deze vijf ongewone bordspellen die perfect zijn voor op de camping!

1. Codenames

Codenames is een spannend en interactief spel dat ideaal is voor groepen. Het spel bestaat uit twee teams, elk geleid door een spionagemeester. Het doel is om als eerste alle eigen geheime agenten te identificeren aan de hand van éénwoordige aanwijzingen die door de spionagemeester worden gegeven. Dit spel vereist creativiteit en samenwerking, wat het perfect maakt voor een avond vol lachen en strategie rond het kampvuur. Het compacte formaat van de kaarten maakt het ook eenvoudig mee te nemen.

2. Hive

Hive is een strategisch spel voor twee spelers dat doet denken aan schaken, maar zonder bord. In plaats daarvan worden de stukken – die zeshoekige insecten voorstellen – op een oppervlak geplaatst en bewegen ze in relatie tot elkaar. Elk type insect heeft unieke bewegingsmogelijkheden, en het doel is om de bijenkoningin van de tegenstander volledig te omsingelen. Omdat er geen bord nodig is, is Hive ideaal voor de camping: je kunt het spelen op elke vlakke ondergrond en het spel is zeer draagbaar.

3. Trekking the National Parks

Voor kampeerders die van avontuur en de natuur houden, is Trekking the National Parks een uitstekende keuze. Dit spel neemt spelers mee op een reis door de nationale parken van de Verenigde Staten. Het doel is om zoveel mogelijk parken te bezoeken en kaarten te verzamelen door middel van een combinatie van strategie en geluk. Het bord en de speelstukken zijn kleurrijk en informatief, wat het ook nog eens educatief maakt. Het is een geweldig spel om in de buitenlucht te spelen en inspiratie op te doen voor toekomstige reizen.

4. The Mind

The Mind is een coöperatief kaartspel dat draait om intuïtie en communicatie zonder woorden. Spelers moeten kaarten in oplopende volgorde spelen zonder onderling te overleggen. Dit klinkt eenvoudiger dan het is, en het vereist een opmerkelijke mate van synchronisatie en begrip tussen de spelers. De eenvoudige regels en het compacte formaat maken The Mind een perfect spel om mee te nemen op campingtrips. Het biedt een unieke spelervaring die zowel frustrerend als buitengewoon bevredigend kan zijn.

5. Carcassonne

Carcassonne is een tegellegspel waarin spelers gezamenlijk een middeleeuws landschap opbouwen met steden, wegen, kloosters en weilanden. Iedere beurt trekken spelers een tegel en moeten deze passend aanleggen aan de tegels die al op tafel liggen, waarbij ze ook strategische beslissingen moeten nemen over waar ze hun volgelingen (meeples) plaatsen om punten te scoren. Het spel vereist zowel strategie als een beetje geluk, en de eindeloze variatie in het bord zorgt ervoor dat het nooit saai wordt. De uitbreidingen van Carcassonne voegen nog meer diepte en complexiteit toe, maar het basisspel is eenvoudig genoeg voor nieuwe spelers om snel op te pikken.

Waarom deze spellen?

Deze vijf ongewone bordspellen zijn geselecteerd op basis van hun draagbaarheid, eenvoudige spelregels en hoge interactie. Ze vereisen geen enorme tafels of complexe opstellingen, wat ze ideaal maakt voor de beperkte ruimte en informele sfeer van een camping. Bovendien zorgen de variabele speelduur en moeilijkheidsgraad ervoor dat ze geschikt zijn voor zowel korte speelsessies als langere avonden onder de sterrenhemel.

Bordspellen op de camping bieden een geweldige manier om samen tijd door te brengen, weg van de schermen en in contact met je omgeving en je medekampeerders. Ze bevorderen samenwerking, strategisch denken en vooral veel plezier. Dus de volgende keer dat je gaat kamperen, laat dan de gebruikelijke spellen thuis en probeer een van deze ongewone bordspellen. Ze kunnen zomaar de hit van je campingtrip worden!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ad blocker gedetecteerd

We maken gebruik van affiliate links naar Bol.com. Deze links worden niet getoond bij het gebruik van een Adblocker. Zet de Adblocker s.v.p. uit om de buttons naar Bol zichtbaar te maken en browsen op onze website voort te zetten. 

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
bordspellenwereld
Logo