Carcassonne uitbreidingen

Carcassonne uitbreidingen vinden? Ben je ook een enorme Carcassonne fan? We hebben voor alle fans de lijst met alle mogelijk edities op een rijtje gezet. Bekijk hier de lijst met alle tot nu toe bestaande Carcassonne edities!

1. Carcassonne originele editie

In dit bekende legspel bouwen de spelers gezamenlijk de Franse stad Carcassonne op met al d’r wegen, steden, kloosters en weiden. Door ’t inzetten van horigen scoren ze punten voor de afgebouwde projecten. Elke beurt leg je één landtegel neer en mag jij d’r één horige opzetten.

carcassonne basic game

2. Carcassonne Junior

Carcassonne uitbreidingen vinden? Carcassonne Junior is een bewerking van ’t bekende basisspel Carcassonne. Deze vereenvoudigde versie is al geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Jij krijgt 8 houten speelstukken, de zogenaamde kinderen van Carcassonne. Meer strategische bordspellen vinden? 

carcassonne junior spel

3. Carcassonne Jubileum

Carcassonne bestaat 20 jaar. En dat gaan we zeker vieren met Carcassonne Jubileum! Deze versie van het beroemde familiespel is in ’n feestelijk jasje gestoken en heeft veel extra’s, zoals mini-uitbreidingen, extra tegels en ook speciale stickers.

carcassonne Jubileum spel

4. Carcassonne Big Box

Carcassonnepakket met het basisspel en maar liefst 11 uitbreidingen in ’t nieuwe artwork! Hiermee kun je oneindig variëren. Het speelmateriaal past praktisch in de doos, waardoor jij alles altijd gemakkelijk bij de hand hebt.

5. Carcassonne: de Draak

De omgeving van Carcassonne wordt geteisterd door ’n rondzwervende draak. Dappere helden proberen hun horigen tegen ’t reusachtige monster te beschermen, maar zonder hulp van de fee staan ze dan ook volkomen machteloos.

carcassonne de draak

Carcassonne versies

6. Carcassonne: kathedralen

Uitbreiding op ’t bekende legspel. Speel Carcassonne nu ook met zes spelers! Deze uitbreiding bevat een flink aantal nieuwe tegels, waaronder tegels met herbergen en ook kathedralen. Wegen met een herberg zijn twee punten per tegel waard, maar alleen als deze weg is afgebouwd. 

7. Kooplieden & Bouwmeesters

Kooplieden en Bouwmeesters is de tweede uitbreiding op ’t bekende legspel Carcassonne en introduceert een drietal nieuwe spelregels, die ’t toch al spannende spel een extra dimensie geven. Zo kunnen zich nu handelswaren in ’n stad bevinden. Als je een stad afbouwt, mag je de handelswaren in deze stad hebben.

kooplieden & bouwmeesters bordspel

8. De Toren

Nieuwe versie van de uitbreiding op het populaire legspel Carcassonne Bouw gezamenlijk aan torens om meeples van de andere spelers gevangen te nemen. Als 2 partijen een meeple van elkander hebben opgesloten, wisselen ze deze dan weer uit. Meeples zijn te beschermen door ’n toren in bezit te nemen.

9. Bruggen, burchten & bazaars 

Carcassonne uitbreidingen vinden? Nieuwe versie van de uitbreiding op ’t populaire legspel Carcassonne Bouw bruggen over steden en kloosters en breid je wegen op een alternatieve manier uit. Bouw je ’n kleine stad af, dan mag je in plaats van het scoren van punten, kiezen om d’r een burcht van te maken.

bruggen burchten en bazaars spel

10. Burgemeesters & Abijden

Nieuwe versie van de uitbreiding op ’t populaire legspel Carcassonne Zet burgemeesters in, die zoveel meeples waard zijn als ’t aantal schildjes in de stad. Verder kun je een herenboerderij in een weide zetten, waarmee jij alle boeren daar aan hun eigenaars teruggeeft.

11. Het Circus 

Uitbreiding op ’t populaire legspel Carcassonne Het circus reist rond in de omgeving van Carcassonne en overal waar ’t zijn tent opzet, stromen meeples toe. Je probeert je meeples in de buurt van de circustent te zetten om extra punten te kunnen verdienen, afhankelijk van een gedekt dierfiche onder deze tent. Liever meer carcassonne vinden? 

het circus bordspel

Carcassonne uitbreidingen

12. Schapen & Heuvels

Uitbreiding op het populaire legspel Carcassonne. Nu met het nieuw artwork! Zet je herder in om schaapsfiches uit deze buidel te trekken. Doe dat met beleid, want als jij een wolfsfiche trekt, ben je direct je schapen kwijt. Meeples op landtegels met heuvels beslissen ’n gelijke stand in je voordeel.

schapen & heuvels bordspel

13. Safari

Carcassonne uitbreidingen vinden?  Opzichzelfstaande versie van “Carcassonne” In Carcassonne Safari leggen de spelers om de beurten landtegels aan. Daarbij ontdekken ze savanne, bosjes, dierenpaden en apenbroodbomen. Een speler kan z’n meeples op bosjes of dierenpaden zetten, of op ’n apenbroodboom leggen.

14. Jagers en verzamelaars

Zuid-Frankrijk, enige duizenden jaren geleden. Primitieve stammen leven in ’n vruchtbaar gebied dat uit bossen, rivieren en meren bestaat. De spelers zijn stamoudsten, die hun volgelingen inzetten als vissers, verzamelaars of als jagers. De vissers leven langs de rivieren en bouwen hutten aan de oevers van de meren. Meer leuke bordspellen voor op vakantie vinden? Lees meer.

jagers en verzamelaars bordspel

15. Amazone

Opzichzelfstaande versie van “Carcassonne” Breid ’t Amazonegebied uit. Zet hutten op weiden en meeples op kleine rivieren en dorpen, waarbij je punten krijgt voor reizende handelaars en ’t houden van dieren. Zet jij geen speelstuk, dan mag je jouw boot op de Amazone vooruit zetten.

amazone carcassonne

16. Carcassonne Original

In dit bekende legspel bouwen de spelers gezamenlijk deze Franse stad Carcassonne op met al haar wegen, steden, kloosters en de weiden. Door het inzetten van horigen scoren ze punten voor de afgebouwde projecten.

carcassonne original bordspel

Carcassonne uitbreidingen

17. Berg & Dal

Eenvoudig, leuk en ook spannend spel! Maak een wandeling door een prachtig landschap vol fruitbomen, graanvelden en ook zonnebloemen. Niemand kan hier ’n sappige appel of een zoete aardbei weerstaan.

18. Stille Zuidzee

Opzichzelfstaande versie van ’t bekende legspel Carcassonne. Je bouwt vlonders, eilanden, markten en zeevlakten af en zet eilandbewoners in om goederen als schelpen, vis en ook bananen te ontvangen.

stille zuidzee bordspel

19. Azul & Carcassonne

Carcassonne uitbreidingen vinden? In het tactische bordspel Azul moet jij voor de Portugese koning Manuel I de muren van zijn koninklijk paleis met kleurige tegels versieren. Tijdens ’t bezoek van de Portugese koning aan het Alhambra in Zuid-Spanje was de koning namelijk erg gebiologeerd van deze prachtige Azulejos.

azul & carcassonne bordspellen

Heb je rondgeken en nog niet gevonden wat je zocht? Lees hier dan ook meer over alle versies van monopoly.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ad blocker gedetecteerd

We maken gebruik van affiliate links naar Bol.com. Deze links worden niet getoond bij het gebruik van een Adblocker. Zet de Adblocker s.v.p. uit om de buttons naar Bol zichtbaar te maken en browsen op onze website voort te zetten. 

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
bordspellenwereld
Logo