Strategische spellen

Wil jij strategische spellen vinden? Het is soms lastig om precies te vinden welke spellen die strategie bevatten het leukst zijn om te spelen. Lees verder om de meest populaire strategische spellen van dit moment te bekijken.

1. Carcassonne

In dit bekende legspel bouwen de spelers gezamenlijk de Franse stad Carcassonne op met al de wegen, steden, kloosters en weiden. Door het inzetten van horigen scoren ze punten voor de afgebouwde projecten.

carcassonne bordspelletje

2. Stratego Original

Stratego Original: Val aan en verover deze vlag! Keer op keer probeert luitenant Jan Zonderland samen met z’n kameraden de vlag van de Roodjassen te veroveren. Het leger van de Blauwhemden is al behoorlijk verzwakt, maar deze mannen geven niet op. 

stratego spel

3. Splendor

Kruip in de huid van ’n rijke handelaar en verzamel edelstenen en andere rijkdommen! Het bordspel Splendor is ’n tactisch, vlot maar verslavend spel! In Splendor kruip jij in de huid van een rijke handelaar. Je gebruikt je rijkdom om mijnen en transportmiddelen te verwerven en kunstenaars te rekruteren om van edelstenen prachtige juwelen te kunnen maken.

splendor spel

4. Azul

In ’t tactische bordspel Azul moet je voor de Portugese koning Manuel I de muren van zijn koninklijk paleis met kleurige tegels versieren. Tijdens het bezoek van de Portugese koning aan ’t Alhambra in Zuid-Spanje was de koning namelijk erg gebiologeerd van de prachtige Azulejos.

azul bordspel

5. Schaakbord

Het tijdloze design in combinatie met ’t handige inklapsysteem maakt het Magnetisch schaakbord met schaakstukken een must-have voor jouw vakantie en vrije tijd! De Schaakset maakt het mogelijk om overal waar jij maar wilt je tactieken in te zetten om er met de winst vandoor te gaan! Wie daag jij dan uit?

schaakbord

Strategische spellen

6. Naval Battle

De elektronische versie van ’t klassieke zeegevecht spel. Met 2 spelniveau’s: basis of ervaring (met het snelvuur modus). Je kan alleen spelen (tegen deze computer) of met z’n 2 (tegen elkaar). 

marine battle

7. Claim

De koning is dood! Wat is er gebeurd? Niemand weet ’t, maar hij werd vanochtend met zijn hoofd in een wijnvat gevonden. Is het moord of was hij misschien erg dorstig? Hoe dan ook, de koning heeft geen erfgenamen, dus de vijf facties in ’t rijk moeten besluiten wie de nieuwe koning zal worden: word jij het of je tegenstander? 

8. Terra Mystica

Terra Mystica is een strategisch spel met een eenvoudig spelprincipe waarbij geluk een kleine rol speelt. Je leidt één van de 14 volkeren die ’t terrein op het bord proberen te veranderen om er gebouwen op te bouwen

terra mystica spel

9. Twilight Struggle

Politiek, spionage en intrige zijn de belangrijkste ingrediënten van de koude oorlog. Gebruik je invloed om bondgenoten te verzamelen en deze ruimterace te winnen. Dit alles onder de constante dreiging van ’n alles vernietigende nucleaire oorlog.

struggle bordspel

10. Risk

Strategische spellen vinden? Verover de wereld in het strategische spel Risk! Nu met verbeterde figuren en vernieuwde Missiekaarten. In ’t Risk spel is het doel heel eenvoudig: de spelers proberen de gebieden van hun tegenstanders te veroveren door ’n leger op te bouwen. 

11. Wie is het?

Strategische spellen vinden? Raad wie de ander is en win! Dit is ’t originele Wie is het? raadspel! Dit Wie is het? spel gaat terug naar de staande spelcassettes, in plaats van deze cassettes die jij vast moet houden.

12. Keezenspel

Dit reisspelletje heet Keezen spel. Geweldig Hollands en oergezellig familiespel in ’n reiseditie formaat. Het is een mix van Mens Erger Je Niet en ook pesten. De spelkaart die je opgooit bepaalt wat jij met je pion mag doen. Het doel van het spel: als eerste jouw pionnen op de thuishonken krijgen! 

keezen bordspel

strategische spellen

13. Party & Co Family

Met Party & Co Family imiteer, teken, wring jij je in bochten, geef antwoord op originele vragen en overwin de grappigste uitdagingen. Heb de grootste lol met deze nieuwe Party & Co Family: een feestje voor de gehele familie!

party & Co

14. Keer op Keer

Dobbel- en puzzelspel voor ’t hele gezin! Kruis vakjes op je speelveld aan om zo snel mogelijk kolommen en gelijkgekleurde gebieden te vullen. Elke beurt kies jij een gedobbelde kleur en een gedobbeld cijfer. Die combineer jij, waardoor je aangrenzende vakjes van de gekozen kleur mag aankruisen.

keer op keer bordspel

15. Monopoly slechte verliezers

Strategische spellen vinden? Hier is ’t bordspel Monopoly voor de slechte verliezers. Deze hilarische variatie op het Monopoly-spel maakt winnaars van de verliezers. Spelers verdienen geld door dingen te doen die doorgaans frustrerend zijn in ’t spel, zoals naar de gevangenis gaan, huur betalen of helemaal bankroet gaan.

monopoly

16. Kwakzalvers

De Kwakzalvers van Kakelenburg Eenmaal per jaar komen in Kakelenburg de beste wonderdoktoren en beunhazen samen om drankjes tegen de zweetvoeten, heimwee, de hik en ookliefdesverdriet te brouwen. Iedere kwakzalver kookt hier echter z’n eigen soep.

bekende bordspellen

17. Catan

Het Catan basisspel is de nieuwste editie van het bekende handelsspel. Het spel bevat nu miniaturen en ook het artwork is volledig aangepast. Zo kun je jezelf nog meer inleven in de wereld van Catan.

18. Mens erger je niet

Mens Erger Je Niet!, wie kent ’t niet? De originele uitvoering van ’t meest gespeelde spel! De manier om regenachtige zondagmiddagen door te komen, al is Mens Erger Je Niet eigenlijk altijd ’n vermakelijk spel. En denk erom als het niet gaat zoals je wilt: mens, erger jezelf niet!

bekende bordspellen

Strategische spellen

19. Rummikub

Het overbekende familiespel Rummikub nu met extra grote speelplanken en extra grote speelstenen. Ideaal voor slechtzienden. Wie legt de slimste combinaties? Een spel dat inzicht, durf en tactiek combineert.

20. Monopoly

Strategische spellen vinden? Dit is ’t beroemde vastgoedspel voor snelle onderhandelaars waarin de spelers kopen, verkopen, onderhandelen en ruilen om de ultieme rijkdom te gaan behalen. In deze vernieuwde versie van ’t klassieke spel zijn de badeend, de tyrannosaurus rex en de pinguïn aan je pionnen familie toegevoegd. Meer strategie bordspellen vinden?

Ben je nu door deze lijst heen gegaan, en heb je nog steeds niet gevonden wat je zocht? Lees dan hier meer om erachter te komen welk bordspel het beste bij je past. Ben je iemand die liever wat kortere bordspellen speelt? Lees hier dan wat meer.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ad blocker gedetecteerd

We maken gebruik van affiliate links naar Bol.com. Deze links worden niet getoond bij het gebruik van een Adblocker. Zet de Adblocker s.v.p. uit om de buttons naar Bol zichtbaar te maken en browsen op onze website voort te zetten. 

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
bordspellenwereld
Logo