Korte bordspellen

Korte bordspellen spelen? In dit artikel gaan we in op de bordspellen die maximaal 15 minuten lang duren. Zorg dat je maximaal plezier behaalt uit deze kortdurende bordspellen.

1. Exploding Kittens

Overleef de exploderende kittens en wordt de winnaar van het spel Exploding Kittens! Dit tactische spel dat Russische roulette combineert met exploderende kittens is ’n spel voor mensen die van katten, explosies, laserstralen en soms ook van geiten houden.

exploderende kittens

2. Wie is het?

Raad wie de ander is en win! Dit is het originele Wie is het? raadspel! Dit Wie is het? spel gaat terug naar de bekende staande spelcassettes, in plaats van de cassettes die jij vast moet houden.

wie is het

3. Ticket to Ride Amsterdam

Welkom in ’t Amsterdam tijdens de 17de eeuw met Ticket to Ride Amsterdam. In de 17de eeuw was Amsterdam het bruisende hart van de wereldhandel en de rijkste stad van de wereld! Tijdens deze kortdurende variant uit de Ticket to Ride spellenreeks strijden de spelers tegen elkander om de meest lucratieve handelsroutes te claimen. 

4. Pim Pam Pet

Korte bordspellen vinden? Pim Pam Pet Family is een familie vriendelijk competitief gezelschapsspel. Volwassenen en kinderen spelen samen maar maken door de regels beide even veel kans om te kunnen winnen!

pim pam pet familie

Korte bordspellen 2022

5. Codenames

Vijfentwintig spionnen liggen op de tafel. Eén speler van elk team weet welke bij z’n team horen. Lukt het hem aanwijzingen te geven van één woord, opdat z’n team de juiste aanwijzen en zij als eerste contact maken met al de spionnen?

6. Lynx

Verbeter jouw concentratie en train je brein met Lynx! Zet het spelbord in elkaar, schud de kaartjes en neem er dan 3. Zoek en vind als snelste je plaatjes. Waar zijn de koekjes, de gitaar en de tennisbal? Vind als allereerste jouw 3 plaatjes op het bord en win!

lynx bordspel

7. Froggit

Leid jij kikkers veilig over de vijver en voorkom dat andere spelers hetzelfde doen. De eerste kikkerfamilie die deze andere kant van de vijver bereikt, wint ’t spel. Maar pas op, de vis kan jij kikkers terugjagen naar hun start-oever! 

8. Jumbo Dammen

Dammen behoort tot de alleroudste spellen die ons bekend zijn. De spelregels ervan zijn gemakkelijk te leren, kinderen vanaf 5 jaar leren ’t zo en de mogelijkheden zijn oneindig. Het spel bevat houten damschijven!

jumbo dammen

9. Louis Liaan

Korte bordspellen vinden? Louis slingert aan ’n liaan in de jungle en neemt zo veel mogelijk fruit en vriendjes met zich mee. Een vrolijk en ontspannend spel waar de kinderen veel plezier aan beleven.

korte bordspellen

10. Bank Attack

Samenwerken staat centraal, kraak de puzzel en krijg toegang tot de kluis!

Je missie: samen met je team in minder dan vijf minuten de kluis kraken! Oftewel: Een familiespel vol spanning, snelheid en actie!

bank aanval

11. Doolhof

Doolhof van Ravensburger is een geestig spel vol verrassingen. Telkens veranderen de gangen; het lijkt wel of het spookt. De schat lag net nog daar! Het doolhof van lijkt wel betoverd. Wie weet ondanks die betovering toch de geheimzinnige voorwerpen en schatten te vinden?

12. Clever

Tactisch dobbelspel voor ’t hele gezin. Dobbel en vul één van jouw geworpen dobbelstenen in de bijbehorende categorie in. Iedere categorie levert op een andere manier punten op. Kies slim en let zeker goed op je overgebleven dobbelstenen. Je moet namelijk elke dobbelsteen met ’n lager resultaat op het zilveren dienblad aan de andere spelers serveren. Die kunnen daardoor dan wellicht ook weer belangrijke punten scoren.

13. Regenwormen

Dit snelle compacte dobbelspelletje Regenwormen kun je op elk moment en overal spelen. Het duurt niet langer dan ’n half uurtje en ’t formaat zorgt ervoor dat je het thuis, in de trein of op deze campingtafel kunt neerleggen. Iedereen die tot 36 kan tellen, kan ook zeker meedoen! Als je aan de beurt bent, gooi je met 8 dobbelstenen. Liever spelletjes voor meidenavond vinden?

14. Black stories

Kortdurende bordspellen vinden? Deze 50 Black Stories met 31 misdaden, 49 lijken, 11 moorden, 12 zelfmoorden en ’n dodelijke maaltijd. Hoe is dat dan allemaal gebeurd? Black Stories zijn macabere verhalen waarin het ultieme doel is om, na een korte situatiebeschrijving, te raden waarom dit gebeurd is.

black stories

15. Punto

Wie maakt als eerste ’n lijn met kaarten van dezelfde kleur? Speel om de beurten ’n kaart. Probeer je lijn te verlengen of die van ’n tegenstander te blokkeren. Focus jezelf niet teveel op één lijn, want voor jij ’t weet gaat een ander er met de overwinning van door.
 

Korte bordspellen voor twee

16. Exploding Kittens

Deze speciale NSFW 18+ editie van ’t spel bevat de volledige versie van de Exploding Kittens, maar ’t artwork op iedere kaart is vervangen door expliciete inhoud die te aanstootgevend is voor ’t standaard Exploding Kittens spel. 

leukste reisspellen 2021

17. Perudo

Perudo is ’n verrassend, eenvoudig en snel blufspel vol spanning. Schud de dobbelstenen in je beker, draai hem om op tafel, gluur naar je eigen score en gok hoeveel dobbelstenen van ’n bepaald getal minimaal op tafel liggen. Ben jij dan de grootste bluffer? Perudo win je door ’t beste te bluffen en door goed te gokken wat je andere spelers hebben gegooid. 

18. De doe in de orient express

Het uitdagende coöperatieve escape room-spel! Los ’n moord op in deze beroemde luxe trein. Probeer binnen anderhalf uur al de puzzels op te lossen en al de codes te breken. Alleen dan lukt ’t jullie om de dader succesvol te kunnen ontmaskeren. Logisch nadenken en doorzettingsvermogen zijn vereist om ’t spel tot een goed einde te brengen.

de dode in de orient express

19. Keezenspel

Gedetailleerd schaalmodel van 1:24, voorzien van al de authentieke details. Deze kleur is blauw. Geschikt om mee te spelen, maar ook ’n prachtig als decoratie of ook presentatie. Burago is sinds jaren één van de meest vooraanstaande merken op ’t gebied van die-cast en heeft -door goede samenwerking met de autofabrikanten- ’n traditie in ’t creëren van de hoogste kwaliteit schaalmodellen. 

20. Doornroosje

Kan jij de ridder helpen om zonder te verdwalen het kasteel van Doornroosje te bereiken? Of help je liever de prinses om de uitgang van de doolhof te vinden? Het wordt dan extra uitdagend, want door deze 4 verscheidene delen van het spelbord ontstaat d’r telkens ’n nieuwe doolhof. Of misschien speel jij liever als de draak? Meer denkspellen kind vinden? Check dit.

21. IQ Fit

Korte bordspellen vinden? Hou jouw hersens fit met de fantastische IQ-Fit – Reiseditie.
Leg deze 3D-puzzelstukken op ’t spelbord zodat ’n 2D-afbeelding ontstaat zonder gaten.
Een super-leuk denkspel met 120 opdrachten waarbij jij “diep” moet nadenken om deze oplossing te vinden.

populaire bordspellen

Korte bordspellen 2022

22. Exit het vergeten Eiland

Wil je het beste bordspel ever vinden? Lees hier meer. Het uitdagende coöperatieve en escape room-spel! Ontsnap zo snel mogelijk van ’t vervloekte eiland. Probeer binnen anderhalf uur al de puzzels op te lossen en al de codes te breken. Alleen dan ontsnappen jullie uit de locatie waar jullie opgesloten gaan zitten. Logisch nadenken en doorzettingsvermogen zijn vereist om ’t spel tot ’n goed einde te brengen.

23. IQ puzzler

IQ-Puzzler Pro van SmartGames daagt jou uit in 120 opdrachten en bevat 3 spelvarianten, in 2D en ook in 3D. De bovenkant van ’t spelbord gebruik jij voor de 2D opdrachten en de 3D piramides. Aan de onderkant van ’t spelbord vind jij een compleet ander spelbord voor de 2D opdrachten. Allemaal in ’t hetzelfde compacte handige draagbare doosje.

beste reisspellen 2021

24. De Gorgels

Bordspellen die je kunt spelen met 1 persoon zijn vaak ook korte bordspellen, check ze hier. Urenlang speelplezier met De Gorgels! Dit handige meeneem koffertje bevat wel 50 stukjes puzzel, een domino en ’n memo spel.

de gorgels ondergronds

Korte bordspellen

25. Cluedo Reisspel

Korte bordspellen vinden? Er moet een moord opgelost worden en jij bent precies de detective die dit overal kan met deze reisversie van het bekende spel Cluedo. Wie vermoordde de gastheer van het exclusieve feest? Waar gebeurde het en met welk wapen? Niet gevonden wat je zocht? Lees meer..

cluedo reisspel

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ad blocker gedetecteerd

We maken gebruik van affiliate links naar Bol.com. Deze links worden niet getoond bij het gebruik van een Adblocker. Zet de Adblocker s.v.p. uit om de buttons naar Bol zichtbaar te maken en browsen op onze website voort te zetten. 

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
bordspellenwereld
Logo