Bordspellen voor 1 persoon

Bordspellen voor 1 persoon vinden? Check dit artikel om de leukste bordspellen voor 1 speler te vinden. Van vrijdag tot aan agricola en van wingspan tot aan Friesche velden.

1. Vrijdag

Je bent Vrijdag en je brengt je dagen door op een onbewoond eiland. Als Robinson plotseling kapseist met zijn boot en aan wal komt op jouw strand, wordt je rust verstoord. Om Robinson een kans te geven het eiland weer te verlaten, leer jij hem de nieuwe vaardigheden zodat zijn overlevingskansen tegen de gevaren van het eiland toenemen.

2. Agricola

Verbeterde versie van het succesvolle, strategische bordspel Agricola. Je hebt aan het begin van ’t spel niet meer dan een houten huis met 2 kamers, waarin 2 gezinsleden wonen. 

3. Clever

Tactisch dobbelspel voor het hele gezin. Dobbel en vul één van jouw geworpen dobbelstenen in de bijbehorende categorie in. Elke categorie levert op ’n andere manier punten op. Kies slim en let goed op de overgebleven dobbelstenen. 

clever

4. Wingspan

Wingspan is een tactisch spel met een prachtige vormgeving. Door vogels in jouw persoonlijke natuurgebied uit te zetten verzamel je voedsel, eieren en punten. Wie z’n vogels ’t slimst samen laat werken, wint het spel. Wingspan komt compleet met speciale automa-variant voor solo-spelers.

Bordspelletjes voor 1 persoon

5. Keer op Keer

Keer op Keer is een dobbel- en puzzelspel voor het hele gezin! Kruis vakjes op je speelveld aan om zo snel mogelijk kolommen en gelijkgekleurde gebieden te vullen. Elke beurt kies je een gedobbelde kleur en een gedobbeld cijfer. Die combineer je dan, waardoor je aangrenzende vakjes van de gekozen kleur mag aankruisen.

6. Terraforming Mars

Het spel Terraforming Mars situeert zich in het jaar 2400. Mensen proberen de planeet Mars leefbaar te maken. Grote organisaties worden gesponsord door de overheid voor hun projecten om deze temperatuur te verhogen, het zuurstofgehalte te doen toenemen en te zorgen voor meer water.

7. Klus Geklaard

Bordspellen voor 1 persoon vinden? Een solitair spel. Probeer al de kaarten in het spel te sorteren. Maak daarbij handig gebruik van de acties op de kaarten. Elke beurt krijg jij 3 kaarten van de stapel. Soms krijg je er een snoepje bij, dat je toestaat om een actie op zo’n kaart te activeren

8. Friesche Velden

Pittig, tweepersoonsspel van de maker van Agricola. Breid je landgoederen uit door middel van het afgraven van veen en het bouwen van dijken. Verbouw graan en vlas, houd dieren en zorg dat jij voldoende turf hebt om je huis te verwarmen. Liever houten bordspellen vinden? 

9. Architecten van het westelijke koninkrijk

Architecten van het Westelijk Koninkrijk speelt zich af rond het jaar 850, tegen ’t einde van het Karolingische rijk. De spelers zijn architecten die indruk proberen te maken op de koning. Bordspellen voor meiden vinden? Check dit.

Bordspellen voor 1 persoon

10. Carcassonne

In dit bekende legspel Carcassonne bouwen de spelers gezamenlijk de Franse stad Carcassonne op met al haar wegen, steden, kloosters en de weiden. Door het inzetten van horigen scoren ze punten voor afgebouwde projecten.

11. Everdell

Bordspellen voor 1 persoon vinden? In de lieflijke vallei Everdell vind je een beschaving van boswezens. Deze beschaving groeit en bloeit. Zal deze zon het helderste schijnen in jouw stad voordat de winter komt? Bordspellen voor gevorderden vinden? Check dit.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ad blocker gedetecteerd

We maken gebruik van affiliate links naar Bol.com. Deze links worden niet getoond bij het gebruik van een Adblocker. Zet de Adblocker s.v.p. uit om de buttons naar Bol zichtbaar te maken en browsen op onze website voort te zetten. 

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
bordspellenwereld
Logo