Populairste denkspellen

Populairste denkspellen vinden? Als je kind opgroeit wil je er natuurlijk voor zorgen dat de ontwikkeling zo goed mogelijk verloopt. Daarom is het een bordspel waarbij moet worden nagedacht een goede toevoeging aan die ontwikkeling.

1. Jaak en de Bonenstaak

Ontdek de magie van dit sprookje met dit “bewegende” puzzelspel voor de jonge kinderen. Kun je Jaak helpen om de bonenstaak te beklimmen en het kasteel in de wolken te bereiken? Laat deze puzzelstukken één voor één op de juiste plaats laten vallen zodat de tekening overeenkomt met deze opdracht? Opgelet! 

jaak en de bonenstaak spel

2. Doornroosje

Kan jij de ridder helpen om zonder te verdwalen ’t kasteel van Doornroosje te bereiken? Of help jij liever de prinses om de uitgang van de doolhof te vinden? Het wordt extra uitdagend, want door deze 4 verschillende delen van het spelbord ontstaat er telkens een nieuwe doolhof.

3. Smartgames Camelot Jr.

Bouw een weg zodat de ridder en prinses bij elkander kunnen komen. De ridder en prinses kunnen enkel over ’n muur of trap lopen. Ze kunnen dus niet springen of niet klimmen.

4. Rubik’s Junior

Speciale Rubik’s kubus voor kinderen. Weet je de kubus op te lossen? Je kunt de kubus op drie manier bespelen! Match kleuren, vorm het gezicht van ’t aapje of combineer dit.
 
rubiks cube

Populairste denkspellen

5. Anti-Virus Original

Populairste denkspellen vinden? Een superleuke schuifpuzzel: de puzzelstukken kunnen diagonaal en in groep verschoven worden. Eens jij het spelvirus te pakken hebt, geraak je d’r maar moeilijk weer vanaf!

6. IQ Stars

Kun jij alle sterren correct op het spelbord plaatsen? Word je de ster van IQ Stars? Kan jij met de 7 puzzelstukken met sterren op ’t speelbord plaatsen? Reik naar de sterren en los de 120 opdrachten, van makkelijk tot ook razend moeilijk, toe.

5. Rushhour

Het spitsuurspel Rush Hour! Kies een opdracht en plaats de auto’s en vrachtwagens op ’t verkeersrooster zoals in de illustratie aangegeven. Ontsnap dan met jouw rode auto zsm uit de monsterfile! Je krijgt 40 opdrachten van beginner tot expert. Jij leert het spel, stap voor stap.

6. Walk the Dog

Wie heb ik nu aan de lijn? Laat de honden uit in dit logica-spel met opdrachten van makkelijk tot razend moeilijk. Hou jouw huisdier aan de leiband en voorkom dat je wandeling in ’t “hond”-erd loopt. 

walk the dog spel

7. Stay Cool

In Stay Cool word je door je medespelers gebombardeerd met vragen en deze speler die de meeste vragen weet te beantwoorden, wint. Het zijn absoluut geen lastige vragen die diepgaande kennis vereisen.

stay cool bordspel

8. IQ XoXo

Ontdek knuffels en kusjes… maar hou jouw hoofd erbij! Vul het spelbord van IQ XOXO met de 10 kleurrijke dubbelzijdige pentomino puzzelstukken. Maar zorg ervoor dat jij de X en de O steeds afwisselt. 120 opdrachten voor weer eindeloos puzzelplezier! Leeftijd is 6+.

iq xoxo spel

9. Smart Games Roadblock

Blokkeer de rode auto, voor je hersens blokkeren met deze RoadBlock! Sluit de wegen af en voorkom dat de autodief kan ontsnappen uit je stad.

10. Gravity Maze

Baan je een weg door de torens en rol de kogel in ’t doel! Gravity Maze® stelt het voorstellingsvermogen en het logisch denken van deze speler op de proef. Wie kan de transparante torens zo op het spelbord met elkaar combineren, dat de metalen kogel door al de torens rolt en in de rode eindtoren komt?

gravitymaze

11. Parking Puzzler

Parkeer de auto’s op de juiste plaats! Kun jij goed parkeren? Test het in 60 opdrachten in Parking Puzzler! Een uniek spel waarin jij op basis van deductie de juiste plek voor iedere auto moet zoeken. Gebruik hiervoor de tips in de opdracht. Maar let goed op: fout parkeren is verboden! 

parking puzzler spel

Populairste denkspellen

12.  Smartgames IQ

Populairste denkspellen vinden? Leg de 3D-puzzelstukken op ’t spelbord zodat een 2D-afbeelding ontstaat zonder gaten.
Een super-leuk denkspel met 120 opdrachten waarbij jij “diep” moet nadenken om je oplossing te vinden.

smartgames IQ

13. Temple Trap

In deze doolhof verschuiven de muren voortdurend van de plaats. Eén misstap en je eindigt als avondeten voor deze krokodillen.

Enkel ’n slimme avonturier kan ontsnappen uit dit vervloekte labyrint. 

temple maze

14. Drie kleine biggetjes

Er was eens… ’n betoverend denkspelletje met 3 biggetjes en een wolf. Kan je de biggetjes hun huis helpen bouwen, zodat ze buiten kunnen gaan spelen? Maar kijk wel uit! Zorg ervoor dat ze veilig in hun huisjes zitten, wanneer de wolf in de buurt is.

15. Rubix Cube

Populairste denkspellen vinden? Al meer dan 30 jaar de bestverkopende puzzel aller tijden: deze originele Rubik’s Cube! Uitdaging en frustratie liggen dicht tegen elkaar bij ’t oplossen van de Rubik’s Kubus 3×3: er zijn miljarden combinaties, maar d’r is slechts één oplossing. Educatieve spellen voor kinderen?

16. Pool Party

Plaats het ijs rond de pinguïns! De Smart pinguins dagen jou uit in dit verrassende spel… en nu is het tijd voor een duik in het water!
Ontdek Penguins Pool Party met z’n 60 opdrachten. Om te spelen plaats je de pinguins op de juiste plaats in ’t water.

17. Smartgames IQ link

Populairste denkspellen vinden? Ga slim te werk en pas al de puzzelstukken op het spelbord. Maar let op! Er zijn 36 puzzelonderdelen maar slechts 24 plaatsen op ’t bord! Open ringen en bollen van verschillende puzzelstukken kunnen op dezelfde plaats gelegd worden. Maar enkel wanneer jij ze op de juiste manier aan elkaar linkt

18. Rummikub

Het overbekende familiespel Rummikub nu met extra grote speelplanken en extra grote speelstenen. Ideaal voor slechtzienden. Wie legt de slimste combinaties? Een spel dat inzicht, durf en tactiek combineert. Bordspellen voor gevorderden vinden? Check dit.

19. Brain Train

Is je brein/trein in vorm? Train je brein met dit vormenspel! Deze trein is zowel een puzzel als een speelgoedtrein. Kan je de vormen in de juiste volgorde in de wagons plaatsen? Naarmate de opdrachten moeilijker worden, krijg jij steeds minder aanwijzingen. Ben jij op het juiste spoor? 

brain train spelletje

Populairste denkspellen

20. Bunny Boo

Met Bunny Boo kunnen de jonge kinderen de fascinerende wereld van 2D-en 3D-ruimte verkennen. Los de 60 opdrachten op of speel gewoon met de blokken en leer begrippen zoals bijvoorbeeld boven/onder, binnen/buiten, zichtbaar/verborgen. Bunny Boo is een van de eerste spellen die jij met een kind kunt spelen.

bunny boo

21. Japanse Tuinen

Populairste denkspellen vinden? Solitair puzzelspel met 5 moeilijkheidsgradaties In de versie Japanse tuinen bouw jij steeds een Japanse tuin, die aan verscheidene voorwaarden moet voldoen. Leg kaarten zo aan elkaar dat wegen op elkander aansluiten en bepaalde symbolen met elkaar worden verbonden.

22. Schaakbord

Populairste denkspellen vinden? Het meest klassieke bordspel naast het dammen. Het zorgt voor een gezonde dosis werking van de hersenen om tot de uiteindelijke overwinning te kunnnen komen. Schaken is al eeuwenoud en ’t gaat nooit uit de mode. Voor zowel jong als oud is het schaken geschikt. Een potje schaken is ideaal om de taaie zondagmiddag door te kunnen komen of andere saaie situaties. 

Rondgekeken en niet gevonden wat je zocht? Lees hier verder om nog meer denkspellen te vinden. 

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ad blocker gedetecteerd

We maken gebruik van affiliate links naar Bol.com. Deze links worden niet getoond bij het gebruik van een Adblocker. Zet de Adblocker s.v.p. uit om de buttons naar Bol zichtbaar te maken en browsen op onze website voort te zetten. 

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
bordspellenwereld
Logo