Educatieve spellen

Educatieve spellen vinden? Wanneer je met je kinderen bordspellen wil doen is dat natuurlijk leuk. Maar het is nog leuker als je kinderen ook feitelijk iets kunnen leren van de bordspellen. Zie dan daarom ook hier een rij met leuke opties.

1. De Slimste mens ter wereld

De Slimste Mens ter Wereld Junior is ’n superleuk bordspel, gebaseerd op deze populaire TV-quiz. Speciaal voor deze jongere spelers van 8 jaar en ouder is d’r deze junior uitvoering. 

de slimste mens ter wereld jr

2.  Smartgames IQ

Leg de 3D-puzzelstukken op ’t spelbord zodat een 2D-afbeelding ontstaat dan zonder gaten.
Een super-leuk denkspel met 120 opdrachten waarbij jij “diep” moet nadenken om jouw oplossing te vinden.

smartgames IQ

3. Parking Puzzler

Parkeer de auto’s op de juiste plaats! Kun je goed parkeren? Test het in 60 opdrachten in Parking Puzzler! Een uniek spel waarin jij op basis van deductie de juiste plek voor iedere auto moet zoeken. Gebruik hiervoor de tips in deze opdracht. Maar let goed op: fout parkeren is verboden! 

parking puzzler spel

4. Asteroid Escape

Educatieve spellen voor kinderen vinden? Kan je je ruimteschip veilig tussen de asteroïden loodsen? Om te ontsnappen, zullen al jouw vaardigheden als piloot tot ’t uiterste getest worden. “Asteroid Escape” is ’n schuifpuzzel uit ’n ander universum, met 60 opdrachten van makkelijk tot wel razend moeilijk.

Educatieve spellen

5. Rubix Cube

Al meer dan 30 jaar de bestverkopende puzzel aller tijden: deze originele Rubik’s Cube! Uitdaging en frustratie liggen dicht tegen elkander bij ’t oplossen van de Rubik’s Kubus 3×3: er zijn miljarden combinaties, maar d’r is slechts 1 oplossing. 

6. Smart Games Roadblock

Educatieve bordspellen voor kinderen vinden? Blokkeer je rode auto, voor je hersens blokkeren met deze RoadBlock! Sluit de wegen af en voorkom dat deze autodief kan ontsnappen uit je stad.

7. Rushhour

Het spitsuurspel Rush Hour! Kies ’n opdracht en plaats de auto’s en vrachtwagens op ’t verkeersrooster zoals in deze illustratie aangegeven. Ontsnap dan met jouw rode auto z.s.m. uit de monsterfile! Je krijgt 40 opdrachten van beginner tot expert. Je leert het spel, stap voor stap.

8. Walk the Dog

Wie heb ik nu aan de lijn? Laat de honden uit in dit logica-spel met opdrachten van makkelijk tot razend moeilijk. Hou je huisdier aan de leiband en voorkom dat jouw wandeling in ’t “hond”-erd loopt. 

walk the dog spel

9. Pocket Escape Room

Kaartspel gebaseerd op escape rooms in dit coöperatieve kaartspel moet je een belangrijke missie volbrengen. Het enige dat jij hebt is een stapel van 60 kaarten vol raadsels en voorwerpen. Lukt ’t jou om met je teamgenoten op tijd alle opdrachten uit te voeren? Meer escape room spellen vinden? 

escape room bordspel

10. Temple Trap

In deze doolhof verschuiven de muren voortdurend van de plaats. Eén misstap en jij eindigt als avondeten voor deze krokodillen.

Enkel ’n slimme avonturier kan ontsnappen uit dit vervloekte labyrint. 

temple maze

11. Stay Cool

Educatieve spellen vinden? In Stay Cool word je door je medespelers gebombardeerd met vragen en deze speler die de meeste vragen weet te beantwoorden, wint. Het zijn absoluut geen lastige vragen die deze diepgaande kennis vereisen.

stay cool bordspel

12. IQ Stars

Kun jij alle sterren correct op het spelbord plaatsen? Word je de ster van IQ Stars? Kan jij met de 7 puzzelstukken met sterren op ’t speelbord plaatsen? Reik naar deze sterren en los de 120 opdrachten, van makkelijk tot ook razend moeilijk, toe.

Educatief spel voor kinderen

13. Gravity Maze

Baan je een weg door de torens en rol de kogel in ’t doel! Gravity Maze® stelt het voorstellingsvermogen en ’t logisch denken van deze speler op de proef. Wie kan de transparante torens zo op ’t spelbord met elkaar combineren, dat de metalen kogel door al de torens rolt en in de rode eindtoren komt?

gravitymaze

14. Japanse Tuinen

Educatieve bordspellen vinden? Solitair puzzelspel met 5 moeilijkheidsgradaties In de versie Japanse tuinen bouw je steeds een Japanse tuin, die aan verscheidene voorwaarden moet voldoen. Leg kaarten zo aan elkaar dat wegen op elkander aansluiten en bepaalde symbolen met elkaar kunnen worden verbonden.

15. Pocket Escape Room

Het Lot van Londen Kaartspel gebaseerd op escape rooms in dit coöperatieve kaartspel moet je een belangrijke missie volbrengen. Het enige dat jij hebt is ’n stapel van 60 kaarten vol raadsels en ook voorwerpen. Liever een escape room bordspel vinden? Check dit.

16. Pool Party

Plaats ’t ijs rond de pinguïns! De Smart pinguins dagen jou uit in dit verrassende spel… en nu is ’t tijd voor een duik in het water!
Ontdek Penguins Pool Party met z’n 60 opdrachten. Om te spelen plaats jij de pinguins op de juiste plaats in ’t water.

17. Wijnpuzzel

Educatieve spellen vinden? Met de wijnpuzzel geef jij een cadeau dat nog lang herinnerd zal gaan worden. De ontvanger moet eerst de puzzel oplossen voordat deze fles open kan. Geschikt voor o.a. wijnflessen en ook bierflessen.

exit spook spel

18. Smartgames IQ link

Ga slim te werk en pas al deze puzzelstukken op het spelbord. Maar let op! Er zijn 36 puzzelonderdelen maar slechts 24 plaatsen op ’t bord! Open ringen en bollen van verschillende puzzelstukken kunnen op dezelfde plaats gelegd worden. Maar enkel wanneer je ze op de juiste manier aan elkaar linkt.

19. Bunny Boo

Educatieve bordspellen voor kinderen vinden? Met Bunny Boo kunnen deze jonge kinderen de fascinerende wereld van 2D-en 3D-ruimte verkennen. Los de 60 opdrachten op of speel gewoon met de blokken en leer begrippen zoals bijvoorbeeld boven/onder, binnen/buiten, zichtbaar/verborgen. 

bunny boo

Educatieve spellen

20. Knappe Koppen

In ’t educatieve bordspel draait het niet om te winnen, maar om ’t proberen! Dierenvrienden is ’n bordspel voor ouders die graag samen met dit kind leren, en zo ’t zelfvertrouwen van het kind vergroten. Het aanmoedigen van ’t kind en z’n ontwikkeling staan dan centraal. Educatieve spellen vinden?

21. Happy Cube Original

Happy Cube© the original– zag als eerste ’t licht van de Happy Cube familie. Ideaal voor de doorsnee puzzelaar van elke leeftijd! Elk puzzelmodel heeft z’n eigen vorm en kleur, en van iedere 2D puzzel kan jij een 4 cm kubus vormen. Puzzel eerst ’n kubus met de zes stukjes en plaats ze terug in het kader. 

22. IQ XoXo

Ontdek knuffels en kusjes… maar hou jouw hoofd erbij! Vul het spelbord van IQ XOXO met de 10 kleurrijke dubbelzijdige pentomino puzzelstukken. Maar zorg ervoor dat jij de X en de O steeds afwisselt. 120 opdrachten voor weer eindeloos puzzelplezier! Leeftijd is 6+. Ben je op zoek naar leuke denkspellen? Lees hier meer.

iq xoxo spel

23. Brain Train

Is je brein/trein in vorm? Train je brein met dit vormenspel! Deze trein is zowel een puzzel als een speelgoedtrein. Kun jij de vormen in de juiste volgorde in de wagons plaatsen? Naarmate deze opdrachten moeilijker worden, krijg jij steeds minder aanwijzingen. Ben je op het juiste spoor? 

brain train spelletje

24. Malle Getallen

 Oefen spelenderwijs optellen van 1 tot 20 met deze leuke kwartetten. Zoek de tegenstander die je ontbrekende kwartetkaarten heeft. Los je de rekensom goed op, dan krijg jij de kaart. De oplossing controleer jij met de magische envelop.

25. Schaakbord

Educatieve bordspellen vinden? Het meest klassieke bordspel naast het dammen. Het zorgt voor ’n gezonde dosis werking van de hersenen om tot de uiteindelijke overwinning te kunnnen komen. Schaken is al eeuwenoud en ’t gaat nooit uit de mode. Voor zowel jong als voor oud is het schaken geschikt. Een potje schaken is ideaal om de taaie zondagmiddag door te kunnen komen of misschien andere saaie situaties.

Educatieve bordspellen

26. iKNOW

Hoeveel Italiaanse gerechten ken je? En hoeveel social media-apps kun jij noemen?
Klinkt makkelijk hè, maar de zandloper tikt de tijd erg snel weg….
iKNOW Hitlist zit vol met leuke, moeilijke maar ook grappige onderwerpen, waarmee je kennis en je snelheid wordt getest.

iknow hit list

27. Drie kleine biggetjes

Educatieve bordspellen voor kinderen vinden? Er was eens… ’n betoverend denkspelletje met 3 biggetjes en een wolf. Kun jij de biggetjes hun huis helpen bouwen, zodat ze buiten kunnen gaan spelen? Maar kijk wel uit! Zorg d’r voor dat ze veilig in hun huisjes zitten, wanneer de wolf in je buurt is.

28. Knappe Koppen

Het bordspel voor de pientere kinderen. Een educatief bordspel gericht op ’t zelfvertrouwen van dit kind. Knappe Koppen is ’n bordspel voor ouders die graag samen met de kind leren. De ontwikkeling van ’t kind staat centraal en wordt dan ook spelenderwijs gestimuleerd. Lees hier verder om detective bordspellen te vinden.

29. 30 Seconds

Speciale kindereditie van ’t spectaculair partyspel 30 Seconds voor verschillende teams. Fantastisch voor de grote gezelschappen op feestjes en ook partijen. Jij speelt in de teams. Een van jullie probeert binnen dan 30 seconden zoveel mogelijk van deze 5 begrippen op ’n kaartje te omschrijven. 

30 seconds

30. Master Logic

Educatieve spellen vinden? Achterhaal door logisch denken de kleurencombinatie van je tegenstander. Probeer de code te gaan kraken in bijzonder weinig beurten!

bordspellen voor kinderen

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ad blocker gedetecteerd

We maken gebruik van affiliate links naar Bol.com. Deze links worden niet getoond bij het gebruik van een Adblocker. Zet de Adblocker s.v.p. uit om de buttons naar Bol zichtbaar te maken en browsen op onze website voort te zetten. 

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
bordspellenwereld
Logo