Beste strategische bordspellen

Beste strategische bordspellen vinden? Bekijk deze enorme lijst met verschillende bekende bordspellen. Van de bekende kolonisten van catan tot aan de rummikub. Van 30 seconds tot aan monopoly, er is voor iedereen wat wils.

Beste strategische bordspellen

1. Catan

Het Catan basisspel is de nieuwste editie van het bekende handelsspel. Het spel bevat nu miniaturen en ook het artwork is volledig aangepast. Zo kun jij jezelf nog meer inleven in deze wereld van Catan.

2. Rummikub

Beste strategische bordspellen vinden? Het alom bekende spel Rummikub! Maak mooie cijferreeksen met deze gekleurde cijfers op je plankje. Wie legt de slimste combinaties? Ben jij degene die het eerst alle cijfers op tafel heeft liggen? Een spel dat inzicht, durf en tactiek combineert.

bekende bordspellen

3. Mens erger je niet

Mens Erger Je Niet!, wie kent ’t niet? De originele uitvoering van ’t meest gespeelde spel! De manier om een regenachtige zondagmiddagen door te komen, al is Mens Erger Je Niet eigenlijk altijd ’n vermakelijk spel. En denk erom als het niet gaat zoals je wilt: mens, erger jezelf niet!

bekende bordspellen

Strategische bordspellen

4. 30 Seconds

Je speelt in twee verschillende teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van je 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Hoe meer begrippen jullie dus raden, des te meer velden jullie op ’t speelbord vooruit mogen. Een dobbelsteenworp kan daar nog verandering in gaan brengen. 

30 seconds partyspel

5. Exit de verlaten hut

Beste strategische bordspellen vinden? Exit is het uitdagende coöperatieve escape room-spel! Ontsnap zo snel mogelijk uit de verlaten boshut. Probeer binnen anderhalf uur alle puzzels op te lossen en alle codes te breken. Alleen dan ontsnappen jullie uit de locatie waar jullie opgesloten zitten. Logisch nadenken en doorzettingsvermogen zijn vereist om dit spel tot een bijzonder goed einde te brengen. En komen jullie er echt niet uit, dan bevat het spel tipkaarten om jullie op het goede spoor te brengen. Nieuwe bordspellen vinden? Check dit artikel.

exit

6. Monopoly

Dit is ’t beroemde vastgoedspel voor snelle onderhandelaars waarin de spelers kopen, verkopen, onderhandelen en ruilen om de ultieme rijkdom te gaan behalen. In deze totaal vernieuwde versie van ’t klassieke spel zijn de badeend, de tyrannosaurus rex en de pinguïn aan je pionnen familie toegevoegd.

7. Keezenspel

De spelkaart die jij opgooit, bepaalt wat jij met je pion mag doen. Zorg dat je jouw pionnen als eerste op de thuishonken hebt en probeer met deze pestkaarten te voorkomen dat jouw tegenspelers hetzelfde doel gaan bereiken! Voor 2 tot wel 6 spelers vanaf 6 jaar.

8. De slimste mens ter wereld

Beste strategische bordspellen vinden? De Slimste Mens Ter Wereld! Speel deze populaire TV quiz aan tafel en ontdek wie de slimste is. Al deze elementen van de tv-quiz vind je terug in dit bordspel. Verdien seconden met deze  3 – 6 – 9 ronde.

9. Azul

In ’t tactische bordspel Azul moet jij voor de Portugese koning Manuel I de muren van zijn koninklijk paleis met kleurige tegels versieren. Tijdens dit bezoek van de Portugese koning aan het Alhambra in Zuid-Spanje was deze koning namelijk enorm gebiologeerd van de prachtige Azulejos (de oorspronkelijke witte en de blauwe keramische tegels) waarmee de muren van het paleis waren gedecoreerd. Daarom gaf hij toen onmiddellijk de opdracht aan jou om z’n paleis met soortgelijke decoratieve tegels te verfraaien.

azul

10. Cluedo

Soms moet jij liegen om de waarheid aan dit licht te brengen in het Cluedo Leugenaars Editie bordspel waarin spelers aan de hand van de onderzoekskaarten (6 leugenkaarten en ook 6 waarheidskaarten) proberen te achterhalen wie Dr. Black vermoord heeft in ’t herenhuis.

cluedo

Beste strategische bordspellen

11. Risk

Verover de wereld in een strategische spel. Nu met deze verbeterde figuren en vernieuwde Missiekaarten. In het Risk spel is dit doel heel eenvoudig: de spelers proberen de gebieden van hun tegenstanders te veroveren door ’n leger op te bouwen, hun troepen naar een ander gebied te verplaatsen en ook de strijd aan te gaan. 

risk

12. Monopoly slechte verliezers

Hier is ’t bordspel Monopoly voor de slechte verliezers. Deze hilarische variatie op het Monopoly-spel maakt winnaars van de verliezers. Spelers verdienen geld door dingen te doen die doorgaans frustrerend zijn in dit spel, zoals naar de gevangenis gaan, huur betalen of helemaal bankroet gaan.

monopoly

13. Dixit

Het sprookjesachtige spel Dixit bevat prachtige kaarten die zeker voor interpretatie vatbaar zijn. Bij dit gezellige bordspel is het belangrijk om je medespelers goed in te kunnen schatten en je verbeelding de vrije loop te laten gaan. Het spel heeft bijzonder weinig spelregels, waardoor ’t heel snel te leren is en geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar.

14. Pandemic

Gloednieuwe Nederlandse uitgave van de dit bordspel de klassieker Pandemic! In dit coöperatieve bordspel zijn de spelers leden van ’n eliteteam dat ten strijde trekt tegen vier bijzonder dodelijke ziektes. Het team reist heel de wereld over om de vloedgolf van de infecties in te dammen en om kennis en hulpbronnen op te doen om medicijnen te ontwikkelen. Lukt het je om de mensheid te redden?

pandemic

Beste strategische bordspellen

15. Rummikub

Beste strategische bordspellen vinden? Het overbekende familiespel Rummikub nu met extra grote speelplanken en extra grote speelstenen. Ideaal voor de slechtzienden. Wie legt de slimste combinaties? Een spel dat inzicht, durf en tactiek combineert.

16. Kwakzalvers

De Kwakzalvers van Kakelenburg Eenmaal per jaar komen in Kakelenburg de beste wonderdoktoren en beunhazen samen om drankjes tegen de zweetvoeten, heimwee, de hik en ook liefdesverdriet te brouwen. Iedere kwakzalver kookt hier echter z’n eigen soep.

bekende bordspellen

17. 30 Seconds

Speciale kindereditie van het spectaculair partyspel 30 Seconds voor teams. Fantastisch voor grote gezelschappen op feestjes en partijen. Je speelt dan in teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op ’n kaartje te omschrijven. 

18. reuze ganzenbord

Deze klassieker wordt nog zeker dagelijks door vele mensen met plezier gespeeld. Nu is deze ook verkrijgbaar in een grote uitvoering met ’n speelbord van maar liefst 52 x 68 centimeter en daarbij zes houten ganzen van hoogwaardige kwaliteit.

Beste strategische bordspellen

19. Wie is het?

Beste strategische bordspellen 2022 vinden? Elke speler kiest ’n geheime figuur en probeert dan met behulp van ja- en nee-vragen uit te vinden wie deze geheime figuur van de tegenstander is. Als jij dan denkt dat je weet wie de tegenstander heeft gekozen, mag jij raden. Maar pas op, want als jij fout raadt, verlies je het spel! 

20. Monopoly Efteling

Beste strategische bordspellen vinden? In deze betoverende editie van ’t bekende spel Monopoly ontdek jij de Efteling op een compleet nieuwe manier. Je bezoekt het park dan niet, maar wordt misschien wel de allesbepalende directeur van de Wereld vol met Wonderen!

monopoly

21. Mysterium

Mysterium is ’n coöperatief bordspel voor 2-7 spelers. Eén speler kruipt in de huid van een geest die leeft in ’n mysterieus oud landhuis. De geest kan niet rusten totdat ’t mysterie rondom zijn dood is opgelost. Andere spelers zijn in deze groep van helderzienden die uitgenodigd zijn door de eigenaar van ’t landgoed om het mysterie van de plaats op te lossen. Bordspellen 2 personen vinden? Check dit artikel.

22. 30 Seconds uitbreiding

Deze set bevat 240 kaarten en ook 2400 begrippen, waaronder meer dan wel 1000 nieuwe. Oude begrippen zijn met andere gecombineerd, waardoor spelers die ’t basisspel vaker hebben gespeeld dan geen voordeel meer hebben. Met deze upgradeset beleef jij dit spectaculair partyspel voor teams opnieuw.

23. 30 Seconds everyday life

De spelers vormen de teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van deze 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Weet jij bijvoorbeeld moederskindje, gehoorapparaat of adrenalinekick uit te leggen zonder deze woorden te kunnen benoemen? Maar pas op de zandloper, want jij hebt maar 30 Seconds! 

24. Escape room the game

Beste strategische bordspellen vinden? Voel je spanning met Escape Room the game en beleef nu ’t mysterie van een escape room als spel gewoon bij jou thuis! In dit uitdagende en ook onvoorspelbare bordspel los je samen een mysterie op door te zoeken naar de verborgen aanwijzingen en het oplossen van raadsels. Jij hebt hiervoor maar 1 uur de tijd, gebruik die tijd goed! Bekende gezelschapsspellen vinden? Check dit.

escape room basisspel

25. Schaakbord

Het meest klassieke bordspel naast het dammen. Het zorgt voor een gezonde dosis werking van de hersenen om tot de uiteindelijke overwinning te kunnnen komen. Schaken is wel al eeuwenoud en ’t gaat nooit uit de mode. Voor zowel jong als oud is het schaken geschikt. Een potje schaken is ideaal om de taaie zondagmiddag door te kunnen komen of andere saaie situaties. Beste bordspellen voor volwassenen vinden? Check dit.

26. Ticket to ride Europe

Reis ’t hele Europese continent over met Ticket to Ride Europe, al jaren lang ’t meest populaire bordspel in Nederland! Waag je een reis door de donkere tunnels in Zwitserland of aan boord van ’n veerboot op de Zwarte Zee?

ticket to ride europa

27. Levensweg

Ben jij klaar voor een spannende rit over de hobbelige weg van het leven? Plaats kleurrijke staafjes in de auto en draai aan ’t rad om je over het speelbord te verplaatsen langs je levensweg van de start tot aan jouw pensioen.

levensweg spel

Beste strategische bordspellen

28. Scrabble

Scrabble is ’n leuk spel voor de gehele familie. In Scrabble probeert iedere speler zoveel mogelijk punten te kunnen behalen. Hiervoor hebben zij echter maar beperkt de tijd, wanneer de letters is ’t spel voorbij.

scrabble spel

29. Wingspan

Een vogelspel vol tactiek en spanning! Als vogelliefhebber zet jij vogels uit in jouw persoonlijke natuurgebied. Elke vogel komt in een van de drie soorten natuuromgeving terecht: bos, weide of moeras.

wingspan

30. El Dorado

Beste strategische bordspellen vinden? Als expeditieleider ga jij op zoek naar El Dorado, de mysterieuze stad van goud. Tijdens je reis moet jij je een weg banen door de jungle, kolkende rivieren oversteken en onderhandelen met lokale stammen. Wie als eerste ’t eindpunt bereikt, wint het spel

el dorado

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ad blocker gedetecteerd

We maken gebruik van affiliate links naar Bol.com. Deze links worden niet getoond bij het gebruik van een Adblocker. Zet de Adblocker s.v.p. uit om de buttons naar Bol zichtbaar te maken en browsen op onze website voort te zetten. 

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
bordspellenwereld
Logo