Familieweekend spellen

Familieweekend spellen vinden? Wanneer je een familieweekend hebt, is het soms lastig om te bedenken welke spellen leuk vindt. Hier vind je een lijst met allerlei spellen die een familiedag een stukje leuker zouden kunnen worden.

1. Catan

Het Catan basisspel is de nieuwste editie van het bekende handelsspel. Het spel bevat nu ook miniaturen en ook het artwork is volledig aangepast. Zo kun jij jezelf nog meer inleven in de wereld van Catan.

2. Risk

Verover de wereld dit strategische Risk spel. Nu met deze verbeterde figuren en ook vernieuwde Missiekaarten. In het Risk spel is het doel heel eenvoudig: de spelers proberen de gebieden van hun tegenstanders te veroveren door ’n mooi leger op te bouwen, hun troepen naar een ander gebied te verplaatsen en ook de strijd aan te gaan. 

risk

3. Mens erger je niet

Mens Erger Je Niet!, wie kent ’t niet? De originele uitvoering van ’t meest gespeelde spel! De ideale manier om regenachtige zondagmiddagen door te komen, al is Mens Erger Je Niet eigenlijk altijd ’n vermakelijk spel. En denk erom als ’t niet gaat zoals je wilt: mens, erger jezelf niet!

bekende bordspellen

4. Kwakzalvers

Familieweekend spellen vinden? De Kwakzalvers van Kakelenburg Eenmaal per jaar komen in Kakelenburg de beste wonderdoktoren en beunhazen samen om drankjes tegen de zweetvoeten, heimwee, de hik maar ook liefdesverdriet te brouwen. Iedere kwakzalver kookt hier echter z’n eigen soep.

bekende bordspellen

5. 30 Seconds

Speciale kindereditie van het spectaculair partyspel 30 Seconds voor teams. Fantastisch voor grote gezelschappen op feestjes en ook partijen. Je speelt in teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van deze 5 begrippen op ’n kaartje te omschrijven. 

6. Monopoly slechte verliezers

Hier is ’t bordspel Monopoly voor de slechte verliezers. Deze hilarische variatie op ’t Monopoly-spel maakt winnaars van de verliezers. Spelers verdienen geld door dingen te doen die doorgaans frustrerend zijn in ’t spel, zoals naar de gevangenis gaan, huur betalen of geheel bankroet gaan.

monopoly

7. Wie is het?

Elke speler kiest ’n geheime figuur en probeert dan met behulp van ja- en nee-vragen uit te vinden wie deze geheime figuur van de tegenstander is. Als je denkt dat je weet wie de tegenstander heeft gekozen, mag jij raden. Maar pas op, want als je fout raadt, verlies je het spel! 

Familieweekend spellen

8. Cluedo

Soms moet jij liegen om de waarheid aan ’t licht te brengen in ’t Cluedo Leugenaars Editie bordspel waarin spelers aan de hand van de onderzoekskaarten (6 leugenkaarten en ook 6 waarheidskaarten) proberen te achterhalen wie Dr. Black vermoord heeft in dit herenhuis.

cluedo

9. De slimste mens ter wereld

De Slimste Mens Ter Wereld! Speel deze populaire TV quiz aan tafel en ontdek wie de slimste is. Al deze elementen van de tv-quiz vind je terug in dit bordspel. Verdien seconden met deze  3 – 6 – 9 ronde.

10. Pandemic

Gloednieuwe Nederlandse uitgave van de dit bordspel de klassieker Pandemic! In dit coöperatieve bordspel zijn de spelers leden van ’n eliteteam dat ten strijde trekt tegen 4 bijzonder dodelijke ziektes. Het team reist de hele wereld over om de vloedgolf van deze infecties in te dammen en om kennis en hulpbronnen op te doen om medicijnen te ontwikkelen. Lukt ’t je om de mensheid te redden?

pandemic

11. 30 Seconds everyday life

De spelers vormen de teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van deze 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Weet je bijvoorbeeld moederskindje, gehoorapparaat of adrenalinekick uit te leggen zonder deze woorden te gaan benoemen? Maar pas op deze zandloper, want jij hebt maar 30 Seconds! 

12. Azul

In ’t tactische bordspel Azul moet jij voor de Portugese koning Manuel I de muren van z’n koninklijk paleis met kleurige tegels versieren. Tijdens ’t bezoek van de Portugese koning aan het Alhambra in Zuid-Spanje was deze koning namelijk erg gebiologeerd van de prachtige Azulejos (de oorspronkelijke witte en de blauwe keramische tegels) waarmee de muren van het paleis waren gedecoreerd. 

azul

13. Monopoly Efteling

Familieweekend spellen vinden? In deze betoverende editie van ’t alom bekende spel Monopoly ontdek jij de Efteling op een compleet nieuwe manier. Je bezoekt het park niet, maar wordt misschien wel de allesbepalende directeur van de Wereld vol met de Wonderen!

monopoly

14. Toren van Pisa

De meeste bezoekers bezichtigen de scheve toren van Pisa overdag, maar bij de schemering is hij pas echt schitterend: sfeervol verlicht, wordt dit ca. 55 m hoge bouwwerk in de prachtige ambiance van de Piazza dei Miracoli na ’t invallen van deze duisternis een enorm romantische highlight. 

15. De betoverde doolhof

Doolhof van Ravensburger is een geestig spel vol verrassingen. Telkens veranderen de gangen; ’t lijkt wel of het spookt. De schat lag net nog daar! Het doolhof van lijkt wel betoverd. Wie weet ondanks die betovering toch de geheimzinnige voorwerpen en ook schatten te vinden?

Familieweekend spellen

16. Big Ben

Uniek drie dimensionaal puzzelplezier, dat zijn de 3D gebouwen puzzels van de Ravensburger! Puzzel prachtige 3D bouwwerken in elkaar en geef ze ’n mooi plaatsje op o. a. je wandplank of op het dressoir! Deze stevige plastic stukjes passen precies in elkaar.

big ben

17. Mario Labyrinth

“Mamma mia!” Waar is Mario? De held heeft zich samen met zijn broer Luigi, Yoshi, Peach, Donkey Kong en nog veel meer figuren uit de Super Mario™ spellen verstopt in ’t betoverde labyrint. Als jullie de gangkaartjes in het doolhof handig en met een vooruitziende blik verschuiven, ontstaan nieuwe wegen die jullie naar de gezochte figuren leiden.

mario labyrinth

18. Party & Co Family

Familieweekend spellen vinden? Het spel kan in meerdere teams (maximaal 3 teams van 2 of meer spelers) gespeeld worden of met maximaal 3 individuen. Verdeel al de spelers in teams. Kies met welke kant van ’t speelbord je wil gaan spelen: het normale parcours duurt ongeveer 50 minuten. Het korte parcours duurt zo ongeveer 25 minuten.

19. Trionimos Deluxe

Het originele Triominos spel in een luxe uitvoering! Tiominos is ’n bijzonder tactisch spel met driehoekige, genummerde stenen. Zoek jouw kansen, leg ze snel aan en scoor zo veel mogelijk punten. Bij ’t spel gaat het niet alleen om het inzicht maar ook om tactisch spelen. Sommige aangelegde figuren leveren jou namelijk ook vele punten op!

20. Eiffeltower 3D

De Eiffeltoren Night Edition is een mooie 3D puzzel van Ravensburger.
Bouw van stevige kunststof puzzelstukjes ’n indrukwekkend model van deze Eiffeltoren bij nacht en laat deze door middel van LEDs stralen. U kunt kiezen tussen een bijzonder zachte verlichting die lijkt op dit origineel of de variant met wisselende kleuren.

3d puzzle

21. reuze ganzenbord

Familieweekend spellen vinden? Deze klassieker wordt nog zeker dagelijks door vele mensen met plezier gespeeld. Nu is ‘ie ook verkrijgbaar in ’n grote uitvoering met ’n speelbord van maar liefst 52 x 68 centimeter en daarbij 6 houten ganzen van hoogwaardige kwaliteit.

22. Trivial Pursuit

Verzamel jouw vrienden voor het trivia-spel waarmee het allemaal begon! De klassieke editie van dit Trivial Pursuit spel biedt ’t bekende en ook enorm geliefde spel, maar dan met het retro-uiterlijk van de jaren 80! Met deze klassieke speelwijze op ’t bekende speelbord en 2400 vragen in 6 categorieën

trivial pursuit

23. Stratego

Stratego Original: Val aan en verover je vlag! Keer op keer probeert de luitenant Jan Zonderland samen met zijn kameraden de vlag van de Roodjassen te gaan veroveren. Het leger van de Blauwhemden is al ’n heel stuk verzwakt, maar de mannen geven niet op. Wil jij de luitenant helpen om dit leger van de Roodjassen te verslaan?

stratego

Leukste spellen voor familiedag

24. Jeu de Dames

Dammen behoort tot de alleroudste spellen die ons bekend zijn. De spelregels ervan zijn bijzonder gemakkelijk om te leren, kinderen vanaf 5 jaar leren het zo en de mogelijkheden zijn dan ook oneindig. Dit product bevat mooie houten damschijven.

jeu de dames

25. Pim Pam Pet

Familieweekend spellen vinden? Pim Pam Pet Original van Jumbo is veelvuldig gespeeld, en is een vraag- en antwoordspel voor de gehele familie! De draaischijf bepaalt de beginletter van jouw antwoord. Welke speler reageert er dan het snelst?

Pim Pam Pet

26. Disney Castle

Gewoon kasteel is gewoon uniek! Beleef dit bijzondere gevoel van puzzelen én bouwen tegelijk en maar een indrukwekkend model van dit kasteel met de meest geliefde Disney figuren. Innovatieve kunststof puzzelstukjes met deze easyclick technologie en speciale, unieke hoekstukverbindingen zorgen voor ’n bijzonder perfecte stevigheid- zonder lijmen!

27. Monopoly

Dit is ’t beroemde vastgoedspel voor snelle onderhandelaars waarin de spelers kopen, verkopen, onderhandelen en ruilen om deze ultieme rijkdom te gaan behalen. In deze vernieuwde versie van ’t klassieke spel zijn de badeend, de tyrannosaurus rex en de pinguïn aan je pionnen familie toegevoegd.

28. Dixit

Het sprookjesachtige spel Dixit bevat prachtige kaarten die zeker voor interpretatie vatbaar zijn. Bij dit gezellige bordspel is ’t belangrijk om je medespelers goed in te kunnen schatten en je verbeelding de vrije loop te laten gaan. Het spel heeft bijzonder weinig spelregels, waardoor ’t heel snel te leren is en geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar.

29. Rummikub

Het alombekende spel Rummikub! Maak mooie cijferreeksen met de gekleurde cijfers op je plankje. Wie legt de slimste combinaties? Ben je dan degene die het eerst alle cijfers op tafel heeft liggen? Een spel dat inzicht, durf en ook tactiek combineert.

bekende bordspellen

30. Busje

3D puzzel van deze Knight Bus is ook wel beter bekend van Harry Potter en bevat  ook 280 stukjes. Afmeting zijn 26 bij 7 bij 19 cm. Hiermee puzzel je een stevig 3D model van de Knight Bus, ook wel bekend als de bekende Collectebus. Die familiespellen moeten natuurlijk wel ergens opgeborgen worden.

Familieweekend spellen

31. Schaakbord

Het meest klassieke bordspel naast het dammen. Het zorgt voor een gezonde dosis werking van de hersenen om tot de uiteindelijke overwinning te kunnnen komen. Schaken is al zeker eeuwenoud en ’t gaat nooit uit de mode. Voor zowel jong als oud is het schaken geschikt. Een potje schaken is ideaal om de taaie zondagmiddag door te kunnen komen of andere saaie situaties.

32. Keezenspel

Familieweekend spellen vinden? De spelkaart die jij opgooit, bepaalt wat jij met je pion mag doen. Zorg dat jij jouw pionnen als eerste op de thuishonken hebt en probeer met pestkaarten te voorkomen dat je tegenspelers hetzelfde doel gaan bereiken! Voor 2 tot wel 6 spelers vanaf 6 jaar.

33. 30 Seconds

Je speelt in twee teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van je 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Hoe meer begrippen jullie dus raden, des te meer velden jullie op ’t speelbord vooruit mogen. Een dobbelsteenworp kan daar nog verandering in gaan brengen. 

30 seconds partyspel

Ben je er nog niet helemaal uit welk bordspel bij jou past? lees dan eventjes hier om te kijken welk bordspel bij wie past.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ad blocker gedetecteerd

We maken gebruik van affiliate links naar Bol.com. Deze links worden niet getoond bij het gebruik van een Adblocker. Zet de Adblocker s.v.p. uit om de buttons naar Bol zichtbaar te maken en browsen op onze website voort te zetten. 

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
bordspellenwereld
Logo