Kaartspellen voor 3 personen

Kaartspellen voor 3 personen vinden? Check dit artikel om erachter te komen wat de beste kaartspellen van dit jaar zijn. Andere bekende kaartspellen vind je hier. Sommige kaartspellen zijn wat spannender dan anderen maar over het algemeen kun je met deze kaartspellen een hele middag plezier beleven.

1. Shit Happens

Shit happens.. Ja ’t leven valt niet mee.. Shit Happens is ’n hilarisch en weerzinwekkend, maar levensecht partyspel. Je komt allerlei ongewenste situaties tegen die jij moet rangschikken op je ‘lane of the pain’ die loopt van 1 tot 100. Wat is erger? “Jouw vader in z’n nakie zien” of “elke nacht in je bed plassen”?

2. Saboteur

In dit Saboteur kaartspel voor 3-10 spelers leggen deze spelers met speelkaarten ’n mijnenstelsel met gangen aan. De spelers krijgen in het geheim ’n rol toegewezen. De dwergen proberen via deze gangen een route naar ’n kaart met een verborgen edelsteen aan te gaan leggen. De saboteurs proberen dit dan weer te verhinderen. Afhankelijk van jouw rol verdien jij winstpunten (goudklompjes) met succes of ’n mislukking. 

3. Dobble 

Kaartspellen voor 3 personen vinden? Er zijn 55 kaarten waarop steeds 8 symbolen afgebeeld zullen staan. Je kunt vijf spelvariaties spelen met Dobble. Welke spelversie jij ook speelt, jij moet steeds proberen om als eerste ’t identieke symbool tussen twee kaarten te vinden en te gaan benoemen. Vervolgens mag jij een kaart nemen.

dobble spel

4. Beverbende

In Beverbende gaan tactiek en geheugen hand in hand. Jij hebt 4 kaarten met strafpunten gedekt voor je liggen, maar jij mag er maar twee bekijken. Als jij aan de beurt bent, trek je een kaart en doe je daar een actie mee. Zo kun jij deze kaart tegen één van je gedekte kaarten ruilen of zelfs invloed uitoefenen op deze kaarten van de andere spelers. Als je de minste strafpunten hebt, win je de ronde.

beverbende

Kaartspellen voor 3 personen

5. Uno

Het doel van het spel? Troef de eerder gespeelde kaart met ’n kaart van dezelfde kleur of hetzelfde symbool. Maar let wel goed op deze actiekaarten en hou het bluffen van de tegenstander in de gaten!

Het kaartspel UNO lijkt sprekend op ’t kaartspel Pesten. Nu hebben de kaarten alleen cijfers van 0 tot 9 en zijn d’r speciale pestkaarten. 

populairste bordspellen

6. Weerwolven van Wakkerdam

Weerwolven van Wakkerdam is ’n partyspel voor grote groepen. Vreedzame burgers binden de strijd aan tegen de weerwolven in het midden. Het is echter onduidelijk wie dat nu precies zijn. Slagen ze d’r in om de weerwolven te ontmaskeren of elimineren ze per abuis de onschuldige dorpsgenoten? 

weerwolven van wakkerdam

7. De grote dalmuti

Kaartspellen voor 3 personen vinden? Het leven is nooit helemaal eerlijk … en dat geldt dan ook voor De Grote Dalmuti! In de ene beurt kun je koning zijn, in de volgende weer ’n bediende. Strijd voor de hoogste sociale klasse en kroon jezelf tot De Grote Dalmuti! 

Leukste kaartspellen 2021

8. Skipbo jr.

Het geliefde spel Skip-Bo Junior is speciaal voor deze junioren. Skip-Bo Junior is ’n eenvoudig te leren, snel kaartspeel voor groot en ook klein. De kaarten moeten in deze juiste volgorde weggelegd worden. Wie als eerste al z’n kaarten weg heeft gespeeld heeft ook gewonnen. De Junior versie heeft leuke afbeeldingen van al deze dieren.

skipbo junior

9. De Crew

De Crew is ’n coöperatief kaartspel waarin jullie samen proberen in 50 verscheidene missies het heelal te doorkruisen. Daarin slagen jullie alleen als iedereen heel goed oplet en daarnaast samenwerkt. Eén foute kaart kan einde van de missie betekenen. Bovendien zijn jullie communicatiemogelijkheden in deze ruimte zeer beperkt.

de crew

Kaartspellen voor 3 personen

10. Take 5

Het spel bevat 104 kaarten met verscheidene waarden en strafpunten. Iedere speler krijgt d’r 10 en er liggen 4 kaarten open op de tafel. Elke ronde kiest iedereen ’n kaart uit zijn hand en legt deze dan gedekt voor zich neer. De spelers draaien hun kaart tegelijk om en leggen dan hun kaart aan de op tafel liggende kaarten aan, waarbij de speler met de laagste kaart begint, enzovoort. 

11. Ligretto

In ’t superpopulaire kaartspel Ligretto proberen de spelers zo snel mogelijk van hun kaarten af te gaan komen. Een razendsnel spel, waarbij snelheid, goede combinaties en ook snelle reactie van groot belang zijn! Iedereen speelt dan tegelijk, waardoor vaak hilarische situaties ontstaan. Het basisspel Ligretto Blauw is geschikt voor 2 tot aan 4 spelers.

12. LAMA kaartspel

Vlot kaartspel met ’t motto van L.A.M.A. is: Leg Al de Minpunten Af. Elke beurt probeer jij kaarten af te leggen, anders krijg je er minpunten voor. Kun jij dan niets afleggen, dan beslis je om te passen of ’n (hopelijk goede) kaart te trekken. Je krijgt minpunten in de vorm van de fiches. Lukt het jou om al je kaarten kwijt te raken, dan mag jij een fiche teruggeven.

13. Halli Galli

Iedere speler krijgt ’n gedekte stapel kaarten. Op elke kaart staan één of meerdere vruchten. Om beurten draait iedere speler ’n kaart om en legt deze op zijn eventueel eerder omgedraaide kaarten. Zo is dit voor iedere speler altijd maar één kaartje zichtbaar. Bordspellen voor volwassenen? Check dit artikel.

Leukste bordspellen 2021

14. Party or Naughty

Pak pen en papier en noteer al de namen/teams. Maak ’n stapel van party kaarten en naughty kaarten. Er wordt om de beurt een kaart getrokken. De speler die deze kaartjes trekt leest de opdracht voor. Wanneer de opdracht is volbracht krijgen de speler(s) het bijbehorende aantal punten achter zijn naam/team.

party or naughty

15. The Mind

Kaartspellen voor 3 personen vinden? The Mind is meer dan ’n spel. Het is een experiment, ’n beleving, een eenvoudige, maar zeer bijzondere team-ervaring. Als jij ’t laatste level weet te voltooien, zullen jullie op ’n mooie roze wolk zweven. Jij mag niets bespreken met elkaar en op geen enkele wijze informatie met elkaar uitwisselen.

leukste bordspellen 2021

16. Lost Cities

Bluf- en planningsspel voor zo’n 2 spelers. Je bouwt expedities in 5 verscheidene kleuren door kaarten van laag naar hoog neer te leggen. In je beurt leg jij ’n handkaart in een expeditie of op een aflegstapel. Jij kunt kaarten die de andere speler nodig heeft vasthouden om ‘m dwars te zitten, maar daardoor heb jij wel minder plaats voor je eigen kaarten.

leukste kaartspellen 2021

Kaartspellen voor 3 personen

17. Cards against humanity

Cards Against Humanity is the party game for horrible people. Unlike most of the party games you’ve ever played  before, Cards Against Humanity is as despicable and also awkward as you and also your friends.

18. Boonanza

Hak, ik heb jou! Boonanza. De boon is ’n eigenzinnig gewas, en gedijt uitsluitend in gezelschap van z’n soortgenoten. Bonenkwekers moeten hier rekening mee houden en ook investeren bij voorkeur in maximaal twee of zo’n drie soorten. Gelukkig kunnen ze hun overtollige bonen aan de collega’s verhandelen. Welke bonen zijn ’t schaarst en het lucratiefst? 

19. Set

Er liggen 12 kaarten met de gekleurde symbolen op tafel. De symbolen hebben vier eigenschappen in drie variaties: ’n kleur, een hoeveelheid, een vulling en ’n vorm. Alle spelers zoeken nu tegelijkertijd naar deze set. Een set bestaat uit drie kaarten, waarvan de variatie van deze eigenschappen volledig gelijk is of helemaal verschillend.

set

20. Imploding kittens

Kaartspellen voor 3 personen vinden? Imploding Kittens is de eerste uitbreiding voor ’t prijswinnende kaartspel Exploding Kittens, dat wordt gezien als één van de beste kaartspellen. Het spel is alleen speelbaar wanneer jij ’t kaartspel Exploding Kittens in bezit hebt.

imploding kittens

21. Exploding Kittens

Deze speciale NSFW 18+ editie van ’t spel bevat de volledige versie van Exploding Kittens, maar het artwork op iedere kaart is vervangen door expliciete inhoud die te aanstootgevend is voor ’t standaard Exploding Kittens spel. Deze editie kan stand-alone gespeeld worden of dit kan gecombineerd worden met ’t originele Nederlandstalige basisspel voor het spel met maximaal 9 spelers.

beste kaartspellen 2021

22. Koehandel

Éénmaal… andermaal… en het is verkocht! Wie is de gelukkige eigenaar van deze prijskoe Bertha of één van de andere dieren? Menige doortrapte koehandel loopt helemaal uit de hand. Maar wie heeft nu eigenlijk wie te gaan pakken? Alleen wie met z’n boerenverstand biedt en listiger is dan de rest krijgen deze lucratiefste dieren in handen en wint koehandel van de Ravensburger!

koehandel

Kaartspellen voor 3 personen

23. Paw Patrol

Paw Patrol 3-in-1 bevat drie verschillende vrolijke spellen in 1 doos! In deze doos vind jij 3 klassieke spellen: Lotto, Domino en Memo. Verzamel deze kaartjes op je afbeeldingskaart (Lotto), maak een ketting van de plaatjes (Domino) en verzamel de paren (Memo). Urenlang speelplezier voor je kinderen!

24. Jatten

Het spel waarin jij moet jatten! In Jatten steel jij kaarten van elkaar om je eigen verzameling te bouwen, en als je eenmaal begint te stelen van ook andermans goederen, is ’t moeilijk om te stoppen – maar wie te veel wil, zal met lege handen naar huis gaan! Als je aan de beurt bent, speel je een kaart uit je hand in jouw verzameling en mag jij een kaartinval doen. Bekendste kaartspellen vinden? Bekijk dit.

leukste bordspellen 2021

25. Openhartig daten

Kaartspellen voor 3 personen vinden? In de ‘Openhartig’-collectie van OpenUp! Dit is er nu ook. Openhartig Dating met meer dan wel 100 afwisselende en verrassende vragen om elkaar op ’n leuke manier beter te leren kennen. Of jij nu voor ’t eerst een date hebt of hiermee al wat meer ervaren bent: daten blijft spannend! Kaartspellen voor 2 personen vinden? Check dit artikel. 

openhartig daten

26. Time to get drunk

Hét drankspel van 2022 met meer dan 450 grappige kaartjes! Deze leukste opdrachten, meest gênante verhalen en bovenal: enorm veel shotjes! Nodig jouw vrienden uit, leg de drank koud, en geniet van ’n geweldige avond! Time to get drunk!

 

time to get drunk

27. Phase 10

De eerste speler die als eerste 10 verschillende fasen uitspeelt (met 2 sets van drie, een reeks van zeven, of zeven kaarten van dezelfde kleur) uitspeelt, wint ’t spel.

28. Weerwolven v wakkerdam

Partyspel voor de grote groepen. Vreedzame burgers binden de strijd aan tegen de weerwolven in het midden. Het is echter onduidelijk wie dat precies zijn. Slagen ze erin om deze weerwolven te ontmaskeren of elimineren ze per abuis onschuldige dorpsgenoten?

weerwolven van wakkerdam

29. Sushi Go

Geef die sushi door! In dit vlotte kaartspel probeer je de beste combinaties van sushi gerechten te kunnen verzamelen. Scoor punten met de meeste maki rolls of door ’n complete set sashimi te verzamelen. Dompel je favoriete nigiri in wasabi om deze waarde te verdrievoudigen. 

30. What do you meme

Kaartspellen voor 3 personen vinden? Ga de strijd aan om deze leukste meme te maken door de ondertitelingskaarten te combineren met de fotokaart in het spel. Het is ’n familiespel vol humor! Een echt partyspel, vol memes, en daarmee één van deze leukste spelletjes voor volwassenen.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ad blocker gedetecteerd

We maken gebruik van affiliate links naar Bol.com. Deze links worden niet getoond bij het gebruik van een Adblocker. Zet de Adblocker s.v.p. uit om de buttons naar Bol zichtbaar te maken en browsen op onze website voort te zetten. 

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
bordspellenwereld
Logo