Bordspellen volwassenen

Bordspellen volwassenen vinden? Het is soms lastig om te vinden wat nou een leuk spel is voor de volwassenen onder ons. Daarom hebben we een flinke lijst met bordspellen op een rijtje gezet. Hier zul je zeker een top idee tussen vinden.

1. Keer op keer

Keer op Keer is ’n dobbel- en puzzelspel voor het hele gezin! Kruis vakjes op jouw speelveld aan om zo snel mogelijk kolommen en om gelijkgekleurde gebieden te vullen. Elke beurt kies jij een gedobbelde kleur en een gedobbeld cijfer.

keer op keer

2. De Crew

Bordspellen volwassenen? De Crew is ’n coöperatief kaartspel waarin jullie samen proberen in 50 verscheidene missies ’t heelal te doorkruisen. Daarin slagen jullie alleen als iedereen goed oplet en ook samenwerkt. Eén foute kaart kan einde missie betekenen.

bordspellen voor volwassenen

3. Regenwormen

Dit snelle compacte dobbelspelletje Regenwormen kun jij op elk moment en overal spelen. Het duurt niet langer dan ’n half uurtje en het formaat zorgt ervoor dat je ’t thuis, in de trein of op deze campingtafel kunt neerleggen. Iedereen die tot 36 kan tellen, kan ook meedoen! 

Bordspellen voor volwassenen

4. Qwixx

Bij Qwixx hoef jij niet op je beurt wachten – iemand dobbelt en iedereen kan de worp benutten! Hoe meer getallen jij op je scoreblad aankruist, des te meer punten je krijgt. Qwixx kan in twee minuten worden uitgelegd en is spannend tot aan de laatste worp! Dobbel mee en laat je aansteken door de Qwixx-koorts!

Bordspellen volwassenen

5. Skip Bo

Skip-Bo is ’t ultieme kaartspel van de makers van UNO! ​Spelers moeten strategisch denken om de stapels kaarten op volgorde te leggen (2, 3, 4, 4…). De speler die als eerste al z’n kaarten kwijt is, heeft gewonnen. Als iedere speler z’n eigen stapel kaarten heeft, begint het spel door kaarten van deze stok te pakken en tot vier “bouwstapels” met kaarten te maken.

6. Ticket to ride

Met het Ticket to Ride Europe bordspel reis jij per trein over het hele continent. Waag jij een reis door de donkere tunnels in Zwitserland of aan boord van ’n veerboot op de Zwarte Zee? Of bouw jij schitterende treinstations in de grote hoofdsteden van oude wereldrijken?

ticket to ride

7. Rummikub classic

Bordspellen volwassenen? Het alombekende spel is Rummikub! Maak mooie cijferreeksen met de gekleurde cijfers op jouw plankje. Wie legt de aller slimste combinaties? Ben jij degene die ’t eerst alle cijfers op tafel heeft liggen? Een spel dat ook inzicht, durf en tactiek combineert.

8. Imploding kittens

Imploding Kittens is de eerste uitbreiding voor ’t prijswinnende kaartspel Exploding Kittens, dat wordt gezien als één van de beste kaartspellen. Het spel is alleen speelbaar wanneer jij het kaartspel Exploding Kittens in bezit hebt.

imploding kittens

9. Bordspellen volwassenen

Beide teams gaan met elkander de strijd aan en proberen ook als eerste contact te leggen met de spionnen. Elk hoofd van de geheime dienst geeft aanwijzingen door één woord te noemen dat van een betrekking is op meerdere woorden op tafel. Zijn teamgenoten proberen deze woorden van de kleur te raden zonder daarbij spionnen van je tegenstander aan te gaan wijzen. 

10. Catan

Het Catan basisspel is de allernieuwste editie van het bekende handelsspel. Het spel bevat nu miniaturen en ook ’t artwork is volledig aangepast. Zo kun je jezelf nog meer inleven in de wereld van Catan!

catan

Bordspellen volwassenen

11. Monopoly

Dit is ’t beroemde vastgoedspel voor snelle onderhandelaars waarin de spelers kopen, verkopen, onderhandelen en ruilen om de ultieme rijkdom te behalen. In deze vernieuwde versie van ’t klassieke spel zijn de badeend, de tyrannosaurus rex en ook de pinguïn aan de pionnenfamilie toegevoegd. 

12. 30 Seconds

Je speelt in verschillende teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op ’n kaartje te omschrijven. Hoe meer begrippen jullie kunnen raden, des te meer velden jullie op ’t speelbord vooruit mogen. Een dobbelsteenworp kan daar nog wel verandering in brengen. Welk team bereikt als allereerste de finish?

13. Set

Er liggen 12 kaarten met de gekleurde symbolen op tafel. De symbolen hebben vier eigenschappen in drie variaties: ’n kleur, een hoeveelheid, een vulling en ’n vorm. Alle spelers zoeken nu tegelijkertijd naar ’n set. Een set bestaat uit drie kaarten, waarvan de variatie van deze eigenschappen volledig gelijk is of helemaal verschillend.

set

14. De slimste mens ter wereld

De Slimste Mens van de hele Wereld! Speel de populaire TV quiz aan tafel en ontdek wie dan de slimste is. Alle elementen van de tv-quiz vind jij terug in dit bordspel. Verdien seconden met deze 3-6-9 ronde; geef razendsnel de 4 goede antwoorden in open deur en kun jij de puzzel oplossen terwijl al de zuurverdiende seconden wegtikken? 

15. Dixit

Bordspellen volwassenen? Het sprookjesachtige spel Dixit bevat deze prachtige kaarten die voor interpretatie vatbaar zijn. Bij dit gezellige bordspel is het belangrijk om je medespelers goed in te schatten en je verbeelding de vrije loop te laten gaan. Het spel heeft weinig spelregels, waardoor het heel snel te leren is en geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar.

16. Wingspan

Een vogelspel vol tactiek en de spanning als vogelliefhebber probeer jij de beste leefomstandigheden voor de vogels in jouw opvangcentrum te creëren. Elke vogel breidt in één van z’n leefgebieden een ketting van krachtige combinaties uit.

bordspellen voor volwassenen

17. Shit Happens

Shit happens.. Ja ’t leven valt niet mee.. Shit Happens is ’n hilarisch en weerzinwekkend, maar levensecht partyspel. Je komt allerlei ongewenste situaties tegen die jij moet rangschikken op je ‘lane of pain’ die loopt van 1 tot 100. Wat is erger? “Jouw vader in z’n nakie zien” of “elke nacht in je bed plassen”?

18. Jatten

Het spel waarin jij moet jatten! In Jatten steel jij kaarten van elkaar om je eigen verzameling te bouwen, en als je eenmaal begint te stelen van ook andermans goederen, is ’t moeilijk om te stoppen – maar wie te veel wil, zal met lege handen naar huis gaan! Als jij aan de beurt bent, speel je een kaart uit je hand in jouw verzameling en mag jij een kaartinval doen.

leukste bordspellen 2021

19. Keezenspel

Keezen van ’t merk Clown is een echt Hollands en oergezellig bordspel! Keezen is ’n combinatie van pesten en Mens Erger Je Niet.
De spelkaart die jij opgooit, bepaalt wat je met je pion mag doen. Zorg dat je jouw pionnen als eerste op de thuishonken hebt en probeer met pestkaarten te voorkomen dat jouw tegenspelers hetzelfde doel bereiken! Voor 2 tot 6 spelers vanaf 6 jaren oud.

bordspellen voor volwassenen

20. The Mind

The Mind is meer dan ’n spel. Het is een experiment, ’n beleving, een eenvoudige, maar zeer bijzondere team-ervaring. Als jij ’t laatste level weet te voltooien, zullen jullie op ’n roze wolk zweven. Jij mag niets bespreken met elkaar en op geen enkele wijze informatie met elkaar uitwisselen.

leukste bordspellen 2021

21. Risk

Verover de wereld in ’t strategische spel. Nu met verbeterde figuren en vernieuwde Missiekaarten. In ’t Risk spel is het doel heel eenvoudig: de spelers proberen de gebieden van hun tegenstanders te veroveren door ’n leger op te bouwen, hun troepen naar ’n ander gebied te verplaatsen en de strijd aan te gaan. 

22. Cards against humanity

Cards Against Humanity is the party game for horrible people. Unlike most of the party games you’ve ever played  before, Cards Against Humanity is as despicable and also awkward as you and your friends.

23. Mens erger je niet

Bordspellen volwassenen? Mens Erger Je Niet!, wie kent ’t niet? De originele uitvoering van ’t meest gespeelde spel! De manier om regenachtige zondagmiddagen door te komen, al is Mens Erger Je Niet eigenlijk altijd ’n vermakelijk spel. En denk erom als ’t niet gaat zoals jij wilt: mens, erger je niet! Dobbelspel 2 personen vinden? Check dit artikel.

24. Pandemic

Bordspellen volwassenen? Gloednieuwe Nederlandse uitgave van deze bordspel klassieker Pandemic! In dit coöperatieve bordspel zijn de spelers de leden van een eliteteam dat ten strijde trekt tegen vier bijzonder dodelijke ziektes. Het team reist heel de wereld over om de vloedgolf van infecties in te dammen en om kennis en hulpbronnen op te gaan doen om medicijnen te ontwikkelen. Lukt het jou om deze mensheid te redden?

25. Uno

Het doel van het spel? Troef de eerder gespeelde kaart met ’n kaart van dezelfde kleur of hetzelfde symbool. Maar let goed op deze actiekaarten en hou het bluffen van de tegenstander in de gaten!

Het kaartspel UNO lijkt sprekend op ’t kaartspel Pesten. Nu hebben de kaarten alleen cijfers van 0 tot 9 en zijn d’r speciale pestkaarten. 

populairste bordspellen

26. Everyday life 30 seconds

De spelers vormen teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van deze 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Weet jij bijvoorbeeld moederskindje, gehoorapparaat of adrenalinekick uit te leggen zonder deze woorden expliciet te kunnen benoemen?

27. Halli Galli

Iedere speler krijgt ’n gedekte stapel kaarten. Op elke kaart staan één of meerdere vruchten. Om beurten draait iedere speler ’n kaart om en legt deze op zijn eventueel eerder omgedraaide kaarten. Zo is voor iedere speler altijd maar één kaartje zichtbaar. 

Leukste bordspellen 2021

Bordspellen volwassenen

28. Mysterium

Bordspel voor volwassenen? Mysterium is ’n coöperatief bordspel voor 2 tot 7 spelers. Eén speler kruipt in de huid van ’n geest die leeft in een mysterieus oud landhuis. De geest kan niet rusten totdat ’t mysterie rondom zijn dood is opgelost. Andere spelers zijn ’n groep van helderzienden die uitgenodigd zijn door de eigenaar van ’t landgoed om het mysterie van deze plaats op te lossen. Leukste reisspellen vinden? Check dit artikel.

29. Lost Cities

Bluf- en planningsspel voor zo’n 2 spelers. Je bouwt expedities in 5 verscheidene kleuren door kaarten van laag naar hoog neer te leggen. In je beurt leg jij een handkaart in een expeditie of op een aflegstapel. Jij kunt kaarten die de andere speler nodig heeft vasthouden om ‘m dwars te zitten, maar daardoor heb jij wel minder plaats voor je eigen kaarten.

leukste kaartspellen 2021

30. Curling game

Curling Game voor op de tafel van Kikkerland. Curling spel om thuis te kunnen spelen. De curling set bevat ’n mat van 120 x 28 centimeter die op ’n glad oppervlak moet liggen. Daarnaast zitten er twee magnetische strips en 8 stenen in het spel. 

kikker curling game

31. El Dorado

Als expeditieleider ga jij op zoek naar El Dorado, de mysterieuze stad van goud. Tijdens je reis moet jij je een weg banen door de jungle, kolkende rivieren oversteken en onderhandelen met de lokale stammen.

32. Kwakzalvers kakelenburg

Eenmaal per jaar komen in Kakelenburg deze beste wonderdoktoren en beunhazen samen om drankjes tegen de zweetvoeten, heimwee, de hik en liefdesverdriet te brouwen. Iedere kwakzalver kookt hier echter z’n eigen soep.

kwakzalvers kakelburg

33. Scrabble

Scrabble is een leuk spel voor de gehele familie. In Scrabble probeert elke speler zoveel mogelijk punten te behalen. Hiervoor hebben zij echter maar beperkt z’n tijd, wanneer de letters op zijn is het spel voorbij. 

scrabble spel

34. Paleo

Bordspellen volwassenen vinden? In ’t stenen tijdperk is het eten of gegeten worden. In ’t coöperatieve spel Paleo proberen jullie als volksstam samen te overleven en voortdurend te streven naar vooruitgang. Maar let wel op, overal dreigt gevaar: wilde dieren, stormen en andere volksstammen liggen op de loer.

paleo

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ad blocker gedetecteerd

We maken gebruik van affiliate links naar Bol.com. Deze links worden niet getoond bij het gebruik van een Adblocker. Zet de Adblocker s.v.p. uit om de buttons naar Bol zichtbaar te maken en browsen op onze website voort te zetten. 

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
bordspellenwereld
Logo