Dobbelspel 2 personen

Dobbelspel 2 personen vinden? Check dit artikel om erachter te komen wat de leukste dobbelspellen zijn voor 2 personen. Welk bordspel is het leukste om te spelen als je maar met z’n tweeën bent?

1. Keer op Keer

Keer op Keer is ’n dobbel- en puzzelspel voor ’t hele gezin! Kruis vakjes op jouw speelveld aan om zo snel mogelijk kolommen en gelijkgekleurde gebieden in te vullen. Elke beurt kies je een gedobbelde kleur en ’n gedobbeld cijfer. Die combineer je, waardoor jij aangrenzende vakjes van de gekozen kleur mag aankruisen.

Keer op keer

2. Clever

Tactisch dobbelspel voor ’t hele gezin. Dobbel en vul één van je geworpen dobbelstenen in deze bijbehorende categorie in. Elke categorie levert op de een of andere manier punten op. Kies slim en let goed op deze overgebleven dobbelstenen. Je moet namelijk iedere dobbelsteen met een lager resultaat op ’t zilveren dienblad aan de andere spelers serveren. 

clever

3. Qwixx 

Dobbelspel 2 personen vinden? Bij Qwixx hoef jij niet op je beurt wachten – iemand dobbelt en iedereen kan de worp benutten! Hoe meer getallen je op je scoreblad aankruist, des te meer punten je krijgt. Qwixx kan in twee minuten worden uitgelegd en is spannend tot de laatste worp! Dobbel mee en laat jezelf aansteken door de Qwixx-koorts!

qwixx

5. Perudo

Perudo is ’n verrassend, eenvoudig en snel blufspel vol met spanning. Schud de dobbelstenen in jouw beker, draai hem om op tafel, gluur naar je eigen score en gok hoeveel dobbelstenen van ’n bepaald getal minimaal op tafel liggen. Ben jij de allergrootste bluffer? Perudo win jij door het beste te bluffen en door goed te gaan gokken wat de andere spelers hebben gegooid. Ervaar de spanning van dit eeuwenoude blufspelletje!

dobbelspel 2 personen

4. Regenwormen

Uitbreiding op ’t dobbelspelletje Regenwormen. Deze uitbreiding bevat 2 extra tegels, 7 regenwormenfiches en ook 5 specialisten in de vorm van ”animeeples” en ’n dobbelsteen. Deze specialisten zijn aan bepaalde tegels gekoppeld. Win jij één van die tegels, dan krijg jij de bijbehorende extra mogelijkheden. 

regenwormen

Dobbelspel 2 personen

5. Dobbel zo clever

Variant van ’t populaire, tactische dobbelspel De spelregels van Dobbel zo Clever zijn gelijk aan die van ’t basisspel Clever, maar nieuwe kleurcategorieën zorgen voor variatie ook ’n andere spelbeleving. Eén van de spelers dobbelt steeds en vult één van z’n geworpen dobbelstenen in de bijbehorende categorie in. Iedere categorie levert op een andere manier punten op. 

dobbelspel 2 personen

6. Qwixx big points

De spelregels voor deze vier gekleurde rijen (vierkante velden) en ’t spelverloop zijn precies hetzelfde als in het originele spel. De spelers zijn na elkaar aan de beurt en voeren dan hun acties uit. Aan het einde van het spel krijgt men punten voor deze vier gewone gekleurde rijen en bij iedere mislukte worp worden 5 punten afgetrokken.

qwixx big

7. Geven en Nemen

In dit dobbelspel probeer jij de door jezelf geworpen dobbelstenen slim in te zetten om een zo hoog mogelijke score te gaan behalen. Tot zo ver niets nieuws toch? Bij het Geven & Nemen heb je echter geen standaard scorevel, maar maak jij dat zelf door in jouw beurt een van deze kaarten van tafel te kiezen. Zo stellen al de spelers in de loop van ’t spel hun eigen, unieke speelveld samen.

geven en nemen

8. 1000 Bommen en Granaten

Dobbelspel met een piratenthema. In 1000 Bommen en Granaten! probeer jij met 8 dobbelstenen zoveel mogelijk van de gelijke symbolen te dobbelen. Je mag zo vaak opnieuw dobbelen als jij maar wilt, maar schedels moet je opzij leggen. Gooi jij een derde schedel, dan is jouw beurt direct voorbij en scoor je geen punten. Een piratenkaart geeft jou mogelijkheden en beperkingen in je beurt aan. 

dobbelspel 2 personen

9. Keer op Keer 2

Vervolg op ’t populaire en superverslavende dobbelspel. Kruis vakjes op jouw speelveld aan om zo snel mogelijk kolommen, rijen en gelijk gekleurde gebieden te kunnen vullen. Elke beurt kies jij een gedobbelde kleur en een gedobbeld cijfer. Die combineer jij, waardoor je aangrenzende vakjes van de gekozen kleur mag aankruisen.

10. Machi Koro

Je bent zojuist verkozen tot de burgemeester. Gefeliciteerd! Helaas hebben jouw burgers een aantal grote eisen: ze willen de banen, ’n pretpark, ’n paar kaas fabrieken en misschien zelfs wel ’n radiotoren. Aaai, dat wordt een lastige opdracht omdat jouw stad momenteel slechts uit een tarweveld, een bakkerij en maar één dobbelsteen bestaat.

11. Dobbelsteenbak

Dobbelspel 2 personen vinden? Een ronde dobbelpiste van imitatieleer met een groen vilten inleg inclusief dit Yahtzee spel.

Dit dobbelbord is ideaal voor ’t spelen van het bekende spelletje yahtzee of het drankspelletje Mexxen en heeft een diameter van 26 cm.

12. TinyTins

Hoe handig zou ’t zijn als je je favoriete spelletje in je broek- of jaszak zou kunnen meenemen? Daarom brengen wij Regenwormen ook in miniformaat uit. Deze spelers zijn hongerige kippen op zoek naar de regenwormen. Ze zijn bijzonder makkelijk te vangen, maar wie te gulzig is, kan ook bedrogen uitkomen! 

tinytins

Dobbelspel 2 personen

13. Konijnen Hokken

Vlot, zenuwslopend dobbelspel, waarin ’n speler zowel konijnen als hokken moet dobbelen om de punten te scoren. Zolang hij de juiste symbolen gooit, mag ‘ie doorgaan. Als ’t risico hem te groot wordt, mag hij gaan stoppen en punten schrijven. De volgende speler mag er echter voor kiezen om ’t risico wel te nemen en door te spelen met ’t aantal punten dat de voorgaande speler heeft geschreven.

konijnen hokken

14. Twenty One

Na Qwixx en Qwinto opnieuw ’n top dobbelspel van deze White Goblin Games . Vijf rijen. Van boven helemaal naar beneden. Speel jij lekker vlot en vul jij lage getallen in? Of wacht je op voltreffers omdat die tot 21 bonuspunten op kunnen leveren? Eenvoudige spelregels en totaal geen wachttijden, dus continu plezier. Aan ’t einde is één ding duidelijk: dit spel wil jij nog eens spelen. Een werkelijk voortreffelijk dobbelspel!

twenty one 21

15. Catan

Je krijgt ’n velletje papier waar de uit De Kolonisten van Catan bekende straten, dorpen en ook steden op staan. Als jij aan de beurt bent, mag je drie keer met de dobbelstenen gooien om ’n combinatie samen te stellen waar je wat aan hebt. Gooi jij geen enkele combinatie, dan krijg je strafpunten. Dat kun jij voorkomen door ridders te kopen, die jou de mogelijkheid geven om een dobbelsteen naar een bepaalde grondstof toe te draaien.

16. Trice

Word jij de nieuwe dobbelkoning? Met Trice kun je spelen en tegelijkertijd jouw hersens trainen! Gooi ’n groene (beginletter), rode (eindletter) en de witte dobbelsteen (aantal letters). Schrijf binnen één minuutje zoveel mogelijk woorden op met de beginletter, eindletter en het aantal letters die jij hebt gegooid. Elk woord is 1 punt. Wie na zes rondes de meeste punten heeft, is dan de winnaar!

trice

17. Qwinto

In Qwinto werken deze spelers aan drie oplopende cijferreeksen. Iedere speler heeft ’n velletje van een notitieblokje voor zich liggen met daarop ’n oranje, gele en paarse rij die tijdens ’t spelen met cijfers gevuld gaan worden. Degene die slim het resultaat van de worp in één van de drie gekleurde rijen schrijft en de meeste bonuspunten scoort wint ’t spel!

18. Yahtzee scoreblok

Dobbelspel 2 personen vinden? 4x Scoreblok van Yahtzee. Twee Yahtzee scoreblokken met ieder exact 100 vellen. Formaat is ongeveer 15 x 10,5 cm. Scoreblokken om je punten bij te houden met het spelletje Yahtzee.

19. Pechvogel

Het gemeenste dobbelspel ooit! Je probeert steeds 4 gelijke resultaten met je dobbelstenen te gooien, maar heb je in totaal 3 raven gegooid, dan is je beurt voorbij. Je krijgt dan echter wel een steen, een zogenaamde frustratie, uit de voorraad. Die kun je later gebruiken om eigen dobbelstenen opnieuw te werpen of een tegenstander te dwingen dat te doen.

Dobbelspel 2 personen

20. Yathzee dobbelstenen

10 Dobbelstenen voor extra grote hoeveelheden speelplezier! Deze witte dobbelstenen set bevat 10 dobbelstenen. Leuk voor de toevoeging van gezelschapsspellen. Op zoek naar bordspellen voor volwassenen? Check dit artikel.

 
sdf;lf;

21. Machi Koro

Uitbreiding van deze Machi Koro: Metropool, het is verkiezingstijd in Machi Koro en je burgermeesterschap staat op het spel. De inwoners van je stad zijn niet meer onder de indruk van de kaasfabrieken en ook winkelcentra. Als jij opnieuw gekozen wilt worden zul je groots moeten uitpakken. Dus gooi de poorten open van jouw stad en laat meer variatie, nagelbijten en ook spelers toe! 

22. Patchwork Doodle

‘Roll & Write’-versie van ’t bekende puzzelspe.l Een dobbelsteenworp bepaalt elke beurt welk lapje jij op je tekenbord moet intekenen. Lapjes mogen niet over de rand van ’t bord hangen of elkaar overlappen. Omdat alle spelers met ’n verschillend startlapje starten, heeft iedereen al snel vele uiteenlopende uitdagingen.

patchwork doodle

23. Railroad Ink

Railroad Ink is ’n competitief puzzelspel voor de hele familie. Gooi de dobbelstenen en teken routes op jouw speelbord. Creëer netwerken door uitgangen met elkaar te verbinden en scoor daarmee punten aan ’t einde van het spel. Maak het spel uitdagender met één van deze twee ingesloten uitbreidingen. Gooi de dobbelstenen, teken routes en vorm netwerken en verbind de uitgangen om punten te scoren. Inclusief 2 uitbreidingen genaamd rivieren en meren.

railroad ink

24. Push

Dobbelspel 2 personen vinden? Zoek jij spanning en sensatie? Stel je geluk dan op de proef bij ’t avontuurlijke kaartspel Push van Ravensburger. Risicovol of veel liever risicoloos? PUSH your luck .. maar zeker niet te ver! In dit eenvoudig te leren en snelle kaartspel stellen 2 tot 6 spelers het geluk op de proef en verzamelen al de meest waardevolle kaarten om het spel te winnen.

pjods

Dobbelspel 2 personen

25. Knister

Eenvoudige regels, spannend, en geen wachttijden. Iedereen schrijft dezelfde getallen op z’n blad, maar bepaalt zelf in welke velden. Probeer op die manier door combinaties te maken (drieling, straat, full house, etc.) die jou punten opleveren. De mogelijkheden zijn werkelijk enorm. Een spannend spel gelijk vanaf de eerste worp! Op zoek naar de leukste bordspellen voor op reis? Check dit artikel.

dobbelspel 2 personen

26. Qwinto

In Qwinto werken de spelers aan drie oplopende cijferreeksen. Iedere speler heeft ’n velletje van een notitieblokje voor zich liggen met daarop een oranje, gele en paarse rij die tijdens ’t spelen met cijfers gevuld gaan worden. 

qwinto

27. Machi Koro

Het is verkiezingstijd in Machi Koro en je burgemeesterschap staat op het spel. De inwoners van jouw stad zijn niet meer onder de indruk van deze kaasfabrieken en de winkelcentra. Als jij opnieuw gekozen wilt worden, zul je groots moeten uitpakken.

28. Lama het dobbelspel

Het populaire kaartspel L.A.M.A. is terug… als een dobbelspel! Rol met deze dobbelstenen om zoveel mogelijk kaarten en minpunten af te leggen. Heb je ’n kaart met hetzelfde getal als een van de dobbelstenen? 

29. Regenwormen Jr.

Vereenvoudigde variant van ’t vlotte dobbelspel Regenwormen. In deze vernieuwde versie van Regenwormen, die speciaal voor kinderen is ontwikkeld, hoeven de spelers niet meer te gaan rekenen.

30. Tiny Tins

Hoe handig zou het zijn als jij je favoriete spelletje in je broek- of jaszak zou kunnen meenemen? Daarom brengen we Regenwormen ook in dit miniformaat uit. De spelers zijn hongerige kippen op zoek naar de regenwormen.

31. Qwixx Mixx

In deze verpakking bevinden zich twee nieuwe varianten scoreblocks voor nog meer spelplezier. De scorebloks zijn te gebruiken voor ’t Qwixx dobbelspel én het Qwixx kaartspel! De regels veranderen niet, maar deze spelbeleving wel.

qwixx mixx

32. Keer op Keer 2

Vervolg op ’t populaire en superverslavende dobbelspel. Kruis vakjes op je speelveld aan om zo snel mogelijk kolommen, rijen en gelijk gekleurde gebieden te vullen. Elke beurt kies je ’n gedobbelde kleur en een gedobbeld cijfer. 

keer op keer 2

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ad blocker gedetecteerd

We maken gebruik van affiliate links naar Bol.com. Deze links worden niet getoond bij het gebruik van een Adblocker. Zet de Adblocker s.v.p. uit om de buttons naar Bol zichtbaar te maken en browsen op onze website voort te zetten. 

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
bordspellenwereld
Logo