Bordspel aanrader

Bordspellen aanraders vinden? Check dit artikel om de leukste bordspellen te vinden. Welke bordspellen zijn nou de echte aanraders in 2021. Van Rummikub tot aan catan en van 30 seconds tot aan Monopoly. Deze lijst met bordspellen zijn de echte aanraders voor het aankomende jaar.

1. 30 Seconds

Jij speelt in teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van deze 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Hoe meer begrippen jullie kunnen raden, des te meer velden jullie op ’t speelbord vooruit mogen. Een dobbelsteenworp kan daar nog wel verandering in brengen. Welk team bereikt als snelste de finish?

bordspellen aanraders

2. Rummikub

Bordspellen aanraders? Het alombekende spel genaamd Rummikub! Maak mooie cijferreeksen met deze gekleurde cijfers op je plankje. Wie legt de allerslimste combinaties? Ben je degene die het eerst alle cijfers op tafel heeft liggen? Een spel dat inzicht, durf en ook tactiek combineert.

3. Catan

Het Catan basisspel is de allernieuwste editie van het bekende handelsspel. Het spel bevat nu miniaturen en ook ’t artwork is volledig aangepast. Zo kun jij je nog meer inleven in de wereld van Catan!

In 1999 werd dit populaire handelsspel tot Speelgoed van ’t Jaar verkozen. Het spel is voor iedereen leuk vanwege je interactie, het vleugje geluk en de tactische mogelijkheden. Jij begint met 2 dorpen op een variabel speelbord met akkers, weiden, heuvels, bergen en ook bossen. 

4. Monopoly

Bordspellen aanraders vinden? Het bekendste gezelschapsspel van heel Nederland! Al meer dan 50 jaar dé klassieker onder al de spellen! Zorg ervoor dat je alle straten en nutsbedrijven in handen krijgt.Voor 2-8 spelers vanaf 8 jaren oud.

monopoly

Bordspellen aanraders

5. Carcassonne

Elke beurt in Carcassonne leg jij één landtegel neer en mag je er één horige opzetten. Welke soort dat is, hangt helemaal van de tegel af. Zo zijn er tegels met wegdelen, kloosters, stadsdelen en/of stukken weide. In principe mag d’r niet meer dan één horige op een project staan, maar als twee onafgebouwde delen aan elkaar gebouwd worden.

bordspellen aanraders

6. Pandemic

Gloednieuwe Nederlandse uitgave van ’t bordspel klassieker Pandemic! In dit coöperatieve bordspel zijn al de spelers leden van een eliteteam dat ten strijde trekt tegen wel vier bijzonder dodelijke ziektes. Het team reist de hele wereld over om deze vloedgolf van infecties in te dammen en om kennis en hulpbronnen op te doen om medicijnen te kunnen ontwikkelen. 

bordspellen aanraders

7. De slimste mens ter wereld

De Slimste Mens van de Wereld! Speel de populaire TV quiz aan tafel en ontdek wie de  allerslimste is. Alle elementen van de tv-quiz vind jij terug in dit bordspel. Verdien seconden met de 3-6-9 ronde; geef razendsnel de vier goede antwoorden in open deur en kun je de puzzel oplossen terwijl deze zuurverdiende seconden wegtikken? 

de slimste mens ter wereld

8. Qwirkle

Abstract familiespel voor ’t hele gezin. Leg tegels met verschillende symbolen of kleuren aan elkaar en scoor dan punten. Maak je een serie af of beëindig je het spel, dan krijg jij bonuspunten. Wie scoort de allermeeste punten? Qwirkle bevat geen speelbord, maar kan op ieder oppervlak worden gespeeld. Dit toegankelijke spel heeft vanaf 2007 meer dan wel 15 spellenprijzen gewonnen!

9. Keezenspel

De spelkaart die jij opgooit, bepaalt wat je met je pion mag doen. Zorg dat jij je pionnen als eerste op de thuishonken hebt en probeer met pestkaarten te voorkomen dat jouw tegenspelers hetzelfde doel bereiken! Voor 2 tot 6 spelers vanaf wel 6 jaar.

keezenspel

10. Codenames

Bordspellen aanraders vinden? Beide teams gaan met elkander de strijd aan en proberen als eerste contact te leggen met de spionnen. Elk hoofd van de geheime dienst geeft aanwijzingen door ’n woord te noemen dat van betrekking is op meerdere worden op tafel. 

11. Dixit

Het sprookjesachtige spel Dixit bevat enorm prachtige kaarten die voor interpretatie vatbaar zijn. Bij dit gezellige bordspel is het belangrijk om jouw medespelers goed in te schatten en je verbeelding de vrije loop te kunnen laten gaan. Het spel heeft weinig spelregels, waardoor ’t heel snel te leren is en geschikt is voor kinderen vanaf zo’n 8 jaar.

dixit

12. Risk

Verover de wereld in ’t strategische spel. Nu met verbeterde figuren en de vernieuwde Missiekaarten. In het Risk spel is ’t doel heel eenvoudig: de spelers proberen de gebieden van hun tegenstanders te veroveren door ’n leger op te bouwen, hun troepen naar ’n ander gebied te verplaatsen en de strijd aan te gaan. Verover je de hele wereld.

13. Monopoly extreem bankieren

Daag vrienden en familie uit en speel ’t Monopoly Extreem Bankieren spel! Dit spel biedt ’n eigentijds versie van het Monopoly spel waarin ’t bekende Monopoly geld niet meer bestaat. Dankzij de ultieme betaalautomaat met touch-technologie kunnen spelers direct de bezittingen kopen, huur innen of betalen en de pasjes scannen.

14. Steden en ridders

Pittige uitbreiding op Catan, waarin deze spelers ridders inzetten om het eiland tegen binnenvallende barbaren te beschermen en hun steden tot echte metropolen uitbouwen.

Om deze set te kunnen gebruiken is ’n exemplaar van het basisspel vereist. Het is ook mogelijk om Steden en Ridders met De Zeevaarders van Catan te combineren. Steden en Ridders heeft nu ook een nieuw artwork en speelstukken voor nog meer spelbeleving!

steden en ridders

Beste bordspellen aanraders

15. Azul

In ’t tactische bordspel Azul moet je voor de Portugese koning Manuel I de muren van z’n koninklijk paleis met kleurige tegels versieren. Tijdens ’t bezoek van de Portugese koning aan het Alhambra in Zuid-Spanje was de koning namelijk erg gebiologeerd van deze prachtige Azulejos (de oorspronkelijke witte en blauwe keramische tegels) waarmee de muren van ’t paleis waren gedecoreerd.

16. Doolhof

Doolhof – de Ravensburger klassieker met het magische spelbord. Al 30 jaar verschuiven miljoenen mensen de gangen en zoeken ze naar schatten. En nu kan je voor het eerst het doolhof ook in het donker spelen! Nieuwe schatten komen uit het niets tevoorschijn en de gangen lichten op: een fascinerende ervaring die kleine en grote spelers versteld laat staan!

17. Cluedo

Om ’t spel te winnen, moet je drie dingen uitvinden: wie heeft het gedaan? Met welk wapen? En waar is de moord precies gepleegd? Start je onderzoek en bekijk de kamers, wapens en ook daders die het gedaan kunnen hebben. Was het Pimpel met het pistool in deze badkamer? Of Groenewoud met de dolk in je keuken? Schakel de mogelijkheden uit en beschuldig ’n verdachte!

cluedo

18. Uitbreiding 30 seconds

Bordspellen aanraders vinden? Deze set bevat 240 kaarten en ook 2400 begrippen, waaronder meer dan 1000 nieuwe. Oude begrippen zijn met andere gecombineerd, waardoor spelers die ’t basisspel vaker hebben gespeeld geen voordeel meer hebben. Met deze upgradeset beleef jij dit spectaculair partyspel voor teams opnieuw.

bordspellen aanraders

19. Ganzenbord

Reuze Ganzenbord Deze klassieker wordt nog wel dagelijks door vele mensen met plezier gespeeld. Nu is ‘ie ook verkrijgbaar in een grote uitvoering met een speelbord van maar liefst 52 x 68 centimeter en ook zes houten ganzen van hoogwaardige kwaliteit.

leukste bordspellen aanraders

20. Escape room 4

Voel je spanning met Escape Room the game en beleef nu ’t mysterie van een escape room als spel gewoon bij je thuis! In dit uitdagende en onvoorspelbare bordspel los jij samen een mysterie op door te zoeken naar verborgen aanwijzingen en ’t oplossen van raadsels.

21. Mens erger je niet

Mens Erger Je Niet!, wie kent ’t niet? De originele uitvoering van het een van de meest gespeelde spellen! De manier om regenachtige zondagmiddagen goed door te komen, al is Mens Erger Je Niet eigenlijk altijd ’n vermakelijk spel. En denk erom als ’t niet gaat zoals je wilt: mens, erger je niet!

22. Keezenbord

Keezen is echt ’n nieuwe rage aan het worden in Nederland. Het is ’n combinatie van pesten, mens erger je niet en klaverjassen. Jij speelt het spel met een maar en met kaarten in plaats van dobbelstenen. Keezen is ontzettend leuk om met z’n allen te spelen en staat garant voor een urenlang speelplezier.

23. Knappe koppen 

Het bordspel voor de pientere kinderen. Een educatief bordspel gericht op ’t zelfvertrouwen van het kind. Knappe Koppen is ’n bordspel voor ouders die graag samen met hun kind leren. De ontwikkeling van ’t kind staat centraal en wordt spelenderwijs gestimuleerd. Kinderen hoeven niet te slagen in de opdrachten.

knappe koppen

24. Concept

Bordspellen aanraders vinden? Concept is ’n spel voor het hele gezin of voor een gezellig avondje met je vrienden. Samenwerken is deze boodschap. Een 2-koppig team trekt een Concept kaart en weet hierdoor het te gaan raden concept (woord of zin). Door pionnen op ’t spelbord te plaatsen geven zij hints over ’t te raden concept. Check hier voor drank dobbelstenen.

concept

Bordspellen aanraders 2021

25. Party & Co Jr.

Party & Co. Junior is vernieuwd en ook weer helemaal up to date! Raad wat de anderen voor je tekenen, gebaren, neuriën, imiteren of beschrijven of geeft dan juiste antwoord op een vraag. Het team dat als allereerste de finish bereikt, is de winnaar! Liever dankspellen vinden?

party & Co

26. Shit Happens

Shit happens.. Ja ’t leven valt niet mee.. Shit Happens is een hilarisch en weerzinwekkend, maar levensecht partyspel. Je komt allerlei ongewenste situaties tegen die jij moet rangschikken op je ‘lane of pain’ die loopt van 1 tot 100. Wat is erger? “Je vader in z’n nakie zien” of ”iedere nacht in bed plassen”?

27. Exploding Kittens

Overleef de exploderende kittens en wordt de winnaar van Exploding Kittens! Dit enorm tactische spel dat Russische roulette combineer met exploderende kittens is een spel voor mensen die van katten, explosies, laserstralen en soms ook van de geiten houden.

exploding kittens

28. Wingspan

Een vogelspel vol tactiek en ook spanning! Als vogelliefhebber zet je vogels uit in jouw persoonlijke natuurgebied. Elke vogel komt in een van deze drie soorten natuuromgeving terecht: bos, weide of moeras. Daar gaan de vogels voor jou aan de slag.

29. IQ Puzzler

IQ-Puzzler Pro van SmartGames daagt jou uit in 120 opdrachten en bevat 3 spelvarianten, in 2D en in 3D. De bovenkant van ’t spelbord gebruik je voor de 2D opdrachten en ook de 3D piramides.

iq puzzler

30. Throw Throw Burrito

Wat krijg je als je trefbal combineer met een kaartspel? Het super grappige partyspel Throw Throw Burrito van de makers van Exploding Kittens! 

burrito

Liever bordspellen spelen met pingpongballetjes?

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ad blocker gedetecteerd

We maken gebruik van affiliate links naar Bol.com. Deze links worden niet getoond bij het gebruik van een Adblocker. Zet de Adblocker s.v.p. uit om de buttons naar Bol zichtbaar te maken en browsen op onze website voort te zetten. 

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
bordspellenwereld
Logo