De 20 leukste bordspellen en kaartspellen om te vragen voor Sinterklaas

Met Sinterklaas om de hoek beginnen de verlanglijstjes weer vorm te krijgen. Speelgoed en snoepgoed zijn vaste prik, maar voor degenen die op zoek zijn naar een gezellige avond met familie of vrienden, zijn bordspellen een schot in de roos. Bordspellen combineren vermaak met een sociale component en zijn een fantastische manier om de feestdagen door te brengen. Hieronder volgt een lijst met de 10 leukste bordspellen om dit jaar voor Sinterklaas te vragen!

 1. Ticket to Ride Europe Klim aan boord voor een onvergetelijke treinavontuur dwars door Europa. Dit toegankelijke en tegelijk strategische spel is geschikt voor de hele familie. Het doel? Het creëren van treinroutes tussen de grote Europese steden om bestemmingskaarten te voltooien. Met een mix van geluk en planning is dit spel perfect voor een avond vol competitie en plezier.
 2. Catan Catan (voorheen De Kolonisten van Catan) is een ware klassieker. Spelers verzamelen grondstoffen om hun beschaving te bouwen en uit te breiden. Handel, bouw en zet slimme stappen om de heerser van Catan te worden. Dit bordspel is een strategisch pareltje dat keer op keer gespeeld kan worden zonder zijn glans te verliezen.
 3. Pandemic Werk samen om de wereld te redden in Pandemic. In dit coöperatieve bordspel zijn spelers leden van een ziektebestrijdingsteam dat verspreid over de wereld reist om uitbraken te beheersen en genezingen te ontwikkelen. Met een constant veranderend speelveld biedt Pandemic een spannende uitdaging die de teamgeest bevordert.
 4. Azul Azul is een visueel adembenemend spel waarbij spelers als Portugese tegelzetters prachtige patronen moeten creëren. Door het kiezen van de juiste tegels en het slim combineren van patronen, kunnen spelers punten scoren. Azul is eenvoudig te leren maar biedt diepgang voor de ervaren spelers.
 5. Carcassonne In Carcassonne bouwen spelers gezamenlijk aan een landschap met steden, kloosters, wegen en weiden. Door het plaatsen van hun ‘volgelingen’ op strategische plekken, proberen spelers de meeste punten te vergaren. Dit legspel is zowel simpel als strategisch en blijft spannend tot de laatste tegel is gelegd.
 6. 7 Wonders v2 Bouw een van de zeven wereldwonderen en leid je beschaving naar glorie in 7 Wonders. Dit kaartgedreven spel daagt spelers uit om grondstoffen te verzamelen, wetenschappelijke vooruitgang te boeken en een militaire macht op te bouwen. Met een uniek draft-systeem is elke speelronde anders.
 7. Dixit Dixit is een betoverend spel dat draait om creativiteit en interpretatie. Spelers gebruiken prachtig geïllustreerde kaarten om subtiele hints te geven over hun gekozen kaart. De anderen moeten raden welke kaart bij de hint hoort. Dixit is een geweldig spel voor families en groepen die houden van storytelling en verbeeldingskracht.
 8. Codenames Codenames is een partyspel waarbij spelers in twee teams worden verdeeld. Een ‘spymaster’ geeft eenwoordige aanwijzingen die kunnen wijzen naar meerdere woorden op het bord. Teamleden moeten de juiste woorden raden terwijl ze de woorden van de tegenstander en de dodelijke huurmoordenaar vermijden. Dit spel is perfect voor grote groepen en feestjes.
 9. Wingspan Voor de natuurliefhebbers is Wingspan een prachtige optie. In dit strategische spel verzamelen spelers vogels voor hun natuurreservaten. Elke vogelsoort heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen. Wingspan combineert strategie met een ontspannen ervaring en prachtig artwork.
 10. Kingdomino Kingdomino moderniseert het klassieke dominospel door spelers de rol van een vorst te geven die zijn koninkrijk moet uitbreiden. Door het slim kiezen en plaatsen van de ‘dominostenen’, probeer je verschillende landschappen aan je koninkrijk toe te voegen en punten te scoren. Het spel is snel, toegankelijk en biedt genoeg diepgang voor strategische beslissingen.

Deze bordspellen zorgen niet alleen voor uren vermaak, maar ook voor waardevolle herinneringen met vrienden en familie. Elk spel heeft zijn eigen charme en daagt spelers uit op verschillende manieren. Of je nu houdt van strategie, samenwerking, creativiteit, of snelle partygames, er is voor ieder wat wils.

Kaartspellen

Kaartspellen zoals deze zijn uitstekende cadeaus voor Sinterklaas omdat ze mensen samenbrengen, zorgen voor interactie en gezelligheid, en vaak nieuwe tradities binnen families en vriendengroepen starten. Ze zijn geschikt voor verschillende leeftijdsgroepen, interesses en situaties. Of je nu houdt van strategie, geluk of bluffen, er is altijd wel een kaartspel dat bij je past.

Hier is een lijst van de 10 leuke kaartspellen die je dit jaar aan Sinterklaas kunt vragen.

 1. Exploding Kittens Exploding Kittens is een tactisch kat-en-muisspel voor mensen die van katten, explosies, laserstralen en soms geiten houden. Het is een soort Russisch roulette; trek kaarten tot je een exploderende kitten treft en je bent af, tenzij je een ontmijningskaart bezit. Dit hilarische spel is geschikt voor de hele familie.
 2. Sushi Go! Bij Sushi Go! draait het allemaal om de beste combinaties van sushi te scoren. Dit snelle kaartspel gebruikt een ‘pick and pass’-mechanisme waarbij je kaarten kiest en de rest doorgeeft. Het is makkelijk te leren, maar biedt genoeg diepgang om ook strategische spelers te bekoren.
 3. Skyjo Skyjo is een vermakelijk kaartspel waarbij je zo min mogelijk punten moet verzamelen. Elke speler heeft 12 kaarten voor zich met de waarde naar beneden. Elke ronde kies je ervoor om je kaart te ruilen met een van de open liggende kaarten of de trekstapel, maar pas op: sommige kaarten hebben flink hoge punten.
 4. Uno Uno is een klassieker die niet mag ontbreken. Het is een eenvoudig kleur- en nummermatchingspel dat door zijn eenvoud en het snelle tempo geschikt is voor alle leeftijden. Het doel is om als eerste alle kaarten kwijt te raken, maar vergeet niet ‘Uno!’ te roepen als je nog maar één kaart over hebt!
 5. Love Letter In Love Letter probeer je je liefdesbrief bij de prinses te krijgen voordat de andere spelers dat doen. Elke speler start met slechts één kaart in de hand; elke beurt trek je één kaart en speel je één kaart, waarbij elke kaart unieke acties heeft. Het is een spel van risico, deductie en geluk.
 6. The Game The Game is een coöperatief kaartspel waarin spelers samenwerken om alle kaarten in de juiste volgorde af te leggen. Met beperkte communicatie en de noodzaak om kaarten oplopend en aflopend af te leggen, biedt het spannende momenten en is het een echte breinbreker.
 7. Saboteur In Saboteur neem je de rol aan van mijnwerkers of saboteurs. Mijnwerkers proberen goud te vinden door een pad te bouwen, terwijl saboteurs dit juist proberen te verhinderen. De identiteit van elke speler is geheim, wat zorgt voor een interessant en verraderlijk spelverloop.
 8. Codenames: Duet Codenames: Duet is een coöperatieve versie van het bekende partyspel Codenames. Samen probeer je de juiste woorden te vinden op basis van éénwoordige aanwijzingen, maar in dit geval probeer je dit samen te doen binnen een bepaald aantal beurten.
 9. Jaipur In Jaipur, een spel voor twee spelers, ben je een van de twee machtigste handelaren in de stad Jaipur, de hoofdstad van Rajasthan. Maar dat is niet genoeg voor jou, want alleen de handelaar met twee Zegels van Uitmuntendheid zal toegang hebben tot de Maharaja. Je moet dus beter handelen dan je concurrent.
 10. Munchkin Munchkin is een kaartspel dat de ervaring van een Dungeons & Dragons-campagne simuleert zonder het rollenspelaspect. Spelers strijden tegen elkaar om monsters te verslaan en schatten te verzamelen, waarbij ze elkaar kunnen helpen of juist in de weg kunnen zitten.

Wanneer Sinterklaas over de daken rijdt en de maan door de bomen schijnt, zorgen deze spellen voor een extra sprankeling tijdens de feestdagen. Het toevoegen van een van deze bordspellen aan je verlanglijstje garandeert een Sinterklaasavond gevuld met vreugde, uitdaging en saamhorigheid. Zo wordt het heerlijk avondje een nog groter feest!

En nu? Neem de pen in de hand en noteer welk spel jouw Sinterklaasavond compleet zou maken! En wie weet, misschien brengt de Sint dit jaar niet alleen pepernoten en chocoladeletters, maar ook een doos vol spelplezier!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ad blocker gedetecteerd

We maken gebruik van affiliate links naar Bol.com. Deze links worden niet getoond bij het gebruik van een Adblocker. Zet de Adblocker s.v.p. uit om de buttons naar Bol zichtbaar te maken en browsen op onze website voort te zetten. 

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
bordspellenwereld
Logo