Bordspellen voor slechtzienden

Bordspellen voor slechtzienden vinden? Lees dit artikel om erachter te komen welke spellen er allemaal bestaan die gemaakt zijn voor selchtzienden. Er zijn meer mogelijkheden dan je zou denken.

1.  Rummikub XXL

Het bekende Rummikub maar dan met extra grote stenen en ook plankjes. Rummikub XXL is zeer geschikt voor personen die wat minder goed kunnen zien. Maak mooie cijferreeksen met de gekleurde cijfers op jouw plankje. 

Rummikub XXL spel

2. Slingpuck

Slingpuck staat bekend als dé grote hype van 2020. Dit gezelschapsspel kan met twee spelers gespeeld worden en valt goed in de smaak bij kinderen vanaf 4 jaar oud. Spelers van de Slingpuck Game verbeteren eenvoudig de hand-oog coördinatie. Daarnaast worden dan ook de reflexen op de proef gesteld.

3. XL foam dobbelspellen

Bordspellen voor slechtzienden vinden? Wil jij gebruik maken van grotere dobbelstenen om beter te kunnen zien wat je gooit? Bekijk deze dobbelstenen waarmee je ideaal kunt lezen wat je gooit.

grote dobbelstenen spel

4. Scrabble XL

Het klassieke woordspel in ’n nieuw jasje! Bij deze versie is alles XL: het spelbord, de spelregels en de letterblokjes… Zo is ’t spel ook geschikt voor slechtzienden.

scrabble xl spel

Bordspellen voor slechtzienden

5. Slingpuck XL 

Dit de originele grote versie van ’t vreselijke populaire spel.
Met wie ga je slingpuck spelen? De nieuwste hype uit Amerika! Dit spannende, snelle en vooral ook leuke spel is perfect voor jong en oud!

slingpuck xl spel

6. Schaakset XL

Schaken bestaat al meer dan duizenden jaren maar is vandaag de dag nog steeds een super populair spel. Dit komt doordat ’t gezellig is om te spelen en tegelijkertijd je denkvermogen op scherp zet. Het is goed voor de ontwikkeling van jouw hersenen en leert je vooruit te denken, waar jij ook in andere situaties profijt van hebt.

7. Speelkaarten

Bordspellen voor slechtzienden vinden? Met deze Longfield Poker / Bridge Speelkaarten gemaakt van 100% plastic win jij gegarandeerd! Deze set kaarten zijn bedrukt met de bekende Engelse poppen.

8. Kaartenhouder

Kaartenhouders zijn ideaal voor mensen die iets minder goed kunnen zien. Je kunt de kaarten zo duidelijker naast elkaar neerzetten.

kaartenhouder kaarten

9. Yathzee Deluxe XL

Met dit luxe dobbelspel kun je uren lang spelen.
Denk aan de koude, donkere avonden, lekker thuis ’n avondje gezellig dobbelen.
Met ’t extra grote scoreblok (21x15cm.) is het een stuk makkelijker om de score in te vullen.

10. Mens erger je niet XL

Dit dobbelspel is ’n zeer bekend.
Vele van ons hebben dit wel eens gespeeld. Het doel van ’t spel is om alle speelstukken in de eindbestemming met dezelfde kleur te brengen voordat de tegenstander dat doet. Degene die als allereerste dit bereikt wint.

Bordspel voor slechtzienden

11. Woordzoekers met grote letters boekje

De grootletter woordzoeker van TP puzzels is speciaal gedrukt voor de slechtzienden. Deze woorden en de kolom met letter zijn groot gedrukt en staan samen overzichtelijk op 1 pagina. 

12. Loep

Het is natuurlijk hartstikke vervelend als jij kleine letters in boeken of kranten niet optimaal kunt lezen. Gelukkig kan dat verleden tijd zijn met het hand vergrootglas met LED verlichting. Bordspellen voor slechtzienden zijn er in alle soorten en maten. Liever een echte breinbreker vinden? Lees hier.

handloepje

13. reuze ganzenbord

Deze klassieker wordt nog zeker dagelijks door vele mensen met plezier gespeeld. Nu is deze ook verkrijgbaar in ’n grote uitvoering met ’n speelbord van maar liefst 52 x 68 centimeter en daarbij zes houten ganzen van enorm hoogwaardige kwaliteit.

14. Monopoly

Dit is ’t beroemde vastgoedspel voor snelle onderhandelaars waarin de spelers kopen, verkopen, onderhandelen en ruilen om de ultieme rijkdom te gaan behalen. In deze vernieuwde versie van ’t klassieke spel zijn de badeend, de tyrannosaurus rex en de pinguïn aan je pionnen familie toegevoegd. Meer varianten van monopoly vinden? Lees hier verder.

15. 30 Seconds everyday life

De spelers vormen de teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van deze 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Weet jij bijvoorbeeld moederskindje, gehoorapparaat of adrenalinekick uit te leggen zonder deze woorden te gaan benoemen? Maar pas op de zandloper, want jij hebt maar 30 Seconds! 

16. Catan

Het Catan basisspel is de nieuwste editie van het bekende handelsspel. Het spel bevat nu miniaturen en ook het artwork is volledig aangepast. Zo kun je jezelf nog meer inleven in de wereld van Catan.

Bordspellen voor slechtzienden 2022

17. Azul

In ’t tactische bordspel Azul moet jij voor de Portugese koning Manuel I de muren van zijn koninklijk paleis met kleurige tegels versieren. Tijdens ’t bezoek van de Portugese koning aan het Alhambra in Zuid-Spanje was deze koning namelijk erg gebiologeerd van de prachtige Azulejos (de oorspronkelijke witte en de blauwe keramische tegels) waarmee de muren van ’t paleis waren gedecoreerd. 

azul

18. Monopoly Efteling

In deze betoverende editie van ’t bekende spel Monopoly ontdek je de Efteling op een compleet nieuwe manier. Je bezoekt het park niet, maar wordt misschien wel de allesbepalende directeur van de Wereld vol met Wonderen! Hopelijk heb je een bordspel kunnen vinden voor slechtzienden. Hier heb je nog meer opties.

monopoly

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ad blocker gedetecteerd

We maken gebruik van affiliate links naar Bol.com. Deze links worden niet getoond bij het gebruik van een Adblocker. Zet de Adblocker s.v.p. uit om de buttons naar Bol zichtbaar te maken en browsen op onze website voort te zetten. 

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
bordspellenwereld
Logo