Kaartspellen voor grote groepen

Kaartspel voor grote groepen vinden? Check dit artikel om erachter te komen wat de beste kaartspellen van dit moment zijn. Sommige kaartspellen zijn wat spannender dan anderen maar over het algemeen kun je met deze kaartspellen een hele middag plezier beleven.

1. Shit Happens

Shit happens.. Ja ’t leven valt niet mee.. Shit Happens is ’n hilarisch en weerzinwekkend, maar levensecht partyspel. Je komt allerlei ongewenste situaties tegen die jij moet rangschikken op je ‘lane of pain’ die loopt van 1 tot 100. Wat is erger? “Jouw vader in z’n nakie te zien” of “elke nacht in je bed plassen”?

2. Uno

Het doel van het spel? Troef de eerder gespeelde kaart met ’n kaart van dezelfde kleur of hetzelfde symbool. Maar let goed op deze actiekaarten en hou het bluffen van de tegenstander in de gaten!

Het kaartspel UNO lijkt daarbij sprekend op ’t kaartspel Pesten. Nu hebben de kaarten alleen cijfers van 0 tot 9 en zijn d’r speciale pestkaarten. 

populairste bordspellen

3. Skipbo jr.

Het geliefde spel Skip-Bo Junior is speciaal voor deze junioren. Skip-Bo Junior is ’n eenvoudig te leren, snel kaartspeel voor groot en ook klein. Deze kaarten moeten in deze juiste volgorde weggelegd worden. Wie als eerste al z’n kaarten weg heeft gespeeld heeft ook gewonnen. De Junior versie heeft leuke afbeeldingen van de dieren.

skipbo junior

Kaartspellen voor grote groepen

4. Dobble 

Er zijn 55 kaarten waarop steeds 8 symbolen afgebeeld zullen staan. Je kunt vijf spelvariaties spelen met Dobble. Welke spelversie jij ook speelt, je moet steeds proberen om als eerste ’t identieke symbool tussen twee kaarten te vinden en te gaan benoemen. Vervolgens mag jij een kaart nemen.

dobble spel

5. Beverbende

In Beverbende gaan tactiek en geheugen hand in hand. Jij hebt 4 kaarten met strafpunten gedekt voor je liggen, maar jij mag er maar twee bekijken. Als jij dan aan de beurt bent, trek je een kaart en doe je daar een actie mee. Zo kun jij de kaart tegen één van je gedekte kaarten ruilen of zelfs invloed uitoefenen op deze kaarten van de andere spelers. Als je de minste strafpunten hebt, win je de ronde.

beverbende

6. LAMA kaartspel

Vlot kaartspel met ’t motto van L.A.M.A. is: Leg Al de Minpunten Af. Elke beurt probeer jij kaarten af te leggen, anders krijg je er minpunten voor. Kun jij niets afleggen, dan beslis je om te passen of ’n (hopelijk goede) kaart te trekken. Je krijgt minpunten in de vorm van de fiches. Lukt het jou om al je kaarten kwijt te raken, dan mag jij een fiche teruggeven.

7. Lost Cities

Bluf- en planningsspel voor zo’n 2 spelers. Je bouwt expedities in 5 verscheidene kleuren door kaarten van laag naar hoog neer te leggen. In je beurt leg jij een handkaart in een expeditie of op een aflegstapel. Jij kunt kaarten die de andere speler nodig heeft vasthouden om ‘m dwars te zitten, maar daardoor heb jij wel minder plaats voor je eigen kaarten.

leukste kaartspellen 2021

8. Openhartig daten

Kaartspellen voor grote groepen vinden? in de ‘Openhartig’-collectie van OpenUp! Dit iss er nu ook. Openhartig Dating met meer dan wel 100 afwisselende en verrassende vragen om elkaar op ’n leuke manier beter te leren kennen. Of jij nu voor ’t eerst een date hebt of hiermee al wat meer ervaren bent: daten blijft spannend!  

openhartig daten

9. Weerwolven van Wakkerdam

Weerwolven van Wakkerdam is ’n partyspel voor grote groepen. Vreedzame burgers binden de strijd aan tegen de weerwolven in het midden. Het is echter onduidelijk wie dat precies zijn. Slagen ze d’r in om de weerwolven te ontmaskeren of te gaan elimineren ze per abuis de onschuldige dorpsgenoten? 

weerwolven van wakkerdam

Kaartspellen voor grote groepen

10. De grote dalmuti

Het leven is nooit helemaal eerlijk … en dat geldt dan ook voor De Grote Dalmuti! In de ene beurt kun jij koning zijn, in de volgende weer ’n bediende. Strijd voor de hoogste sociale klasse en kroon jezelf tot De Grote Dalmuti! 

Leukste kaartspellen 2021

11. De Crew

De Crew is ’n coöperatief kaartspel waarin jullie samen proberen in 50 verscheidene missies het heelal te doorkruisen. Daarin slagen jullie alleen als iedereen goed oplet en daarnaast samenwerkt. Eén foute kaart kan einde van de missie betekenen. Bovendien zijn jullie communicatiemogelijkheden in deze ruimte zeer beperkt.

de crew

12. Imploding kittens

Kaartspellen voor grote groepen? Imploding Kittens is de eerste uitbreiding voor ’t prijswinnende kaartspel Exploding Kittens, dat wordt gezien als één van de beste kaartspellen. Het spel is alleen speelbaar wanneer jij het kaartspel Exploding Kittens in bezit hebt.

imploding kittens

13. Exploding Kittens

Deze speciale NSFW 18+ editie van ’t spel bevat de volledige versie van Exploding Kittens, maar het artwork op iedere kaart is vervangen door expliciete inhoud die te aanstootgevend is voor ’t standaard Exploding Kittens spel. Deze editie kan stand-alone gespeeld worden of kan gecombineerd worden met ’t originele Nederlandstalige basisspel voor het spel met maximaal 9 spelers.

beste kaartspellen 2021

14. Saboteur

In dit Saboteur kaartspel voor 3-10 spelers leggen deze spelers met speelkaarten ’n mijnenstelsel met gangen aan. De spelers krijgen in het geheim ’n rol toegewezen. De dwergen proberen via de gangen een route naar ’n kaart met een verborgen edelsteen aan te gaan leggen. De saboteurs proberen dit dan weer te verhinderen. Afhankelijk van jouw rol verdien jij winstpunten (goudklompjes) met succes of ’n mislukking. 

Kaartspellen voor grote groepen

15. Take 5

Het spel bevat 104 kaarten met verscheidene waarden en strafpunten. Iedere speler krijgt d’r 10 en er liggen 4 kaarten open op de tafel. Elke ronde kiest iedereen ’n kaart uit zijn hand en legt deze gedekt voor zich neer. De spelers draaien hun kaart tegelijk om en leggen dan hun kaart ook aan de op tafel liggende kaarten aan, waarbij de speler met de laagste kaart begint, enzovoort. 

16. Ligretto

In ’t superpopulaire kaartspel Ligretto proberen de spelers zo snel mogelijk van hun kaarten af te gaan komen. Een razendsnel spel, waarbij snelheid, goede combinaties en ook snelle reactie van groot belang zijn! Iedereen speelt tegelijk, waardoor vaak hilarische situaties ontstaan. Het basisspel Ligretto Blauw is geschikt voor wel 2 tot aan 4 spelers.

13. The Mind

The Mind is meer dan ’n spel. Het is een experiment, ’n beleving, een eenvoudige, maar zeer bijzondere team-ervaring. Als jij ’t laatste level weet te voltooien, zullen jullie op ’n roze wolk zweven. Jij mag niets bespreken met elkander en op geen enkele wijze informatie met elkaar uitwisselen.

leukste bordspellen 2021

Kaartspellen voor grote groepen

15. Cards against humanity

Kaartspellen voor grote groepen vinden? Cards Against Humanity is the party game for horrible people. Unlike most of the party games you’ve ever played  before, Cards Against Humanity is as despicable and also awkward as you and your friends.

16. Boonanza

Hak, ik heb jou! Boonanza. De boon is ’n eigenzinnig gewas, en gedijt uitsluitend in gezelschap van z’n soortgenoten. Bonenkwekers moeten hier rekening mee houden en investeren bij voorkeur in maximaal twee of zo’n drie soorten. Gelukkig kunnen ze hun overtollige bonen aan de collega’s verhandelen. Welke bonen zijn ’t schaarst en het lucratiefst? 

17. Set

Er liggen 12 kaarten met de gekleurde symbolen op tafel. De symbolen hebben vier eigenschappen in drie variaties: ’n kleur, een hoeveelheid, een vulling en ’n vorm. Alle spelers zoeken nu tegelijkertijd naar ’n set. Een set bestaat uit wel drie kaarten, waarvan de variatie van deze eigenschappen volledig gelijk is of helemaal verschillend.

set

19. Koehandel

Éénmaal… andermaal… en het is verkocht! Wie is de gelukkige eigenaar van deze prijskoe Bertha of één van de andere dieren? Menige doortrapte koehandel loopt helemaal uit de hand. Maar wie heeft nu eigenlijk wie te gaan pakken? Alleen wie met z’n boerenverstand biedt en listiger is dan de rest krijgen deze lucratiefste dieren in handen en wint koehandel van de Ravensburger!

koehandel

Kaartspellen voor grote groep

20. Paw Patrol

Kaartspellen voor grote groep vinden? Paw Patrol 3-in-1 bevat drie verschillende vrolijke spellen in 1 doos! In deze doos vind jij 3 klassieke spellen: Lotto, Domino en Memo. Verzamel deze kaarten op je afbeeldingskaart (Lotto), maak ’n ketting van de plaatjes (Domino) en verzamel de paren (Memo). Urenlang speelplezier voor je kinderen!

21. Jatten

Het spel waarin jij moet jatten! In Jatten steel jij kaarten van elkaar om je eigen verzameling te bouwen, en als je eenmaal begint te stelen van ook andermans goederen, is ’t moeilijk om te stoppen – maar wie te veel wil, zal met lege handen naar huis te gaan! Als jij aan de beurt bent, speel je een kaart uit je hand in jouw verzameling en mag jij een kaartinval doen.

leukste bordspellen 2021

23. Party or Naughty

Pak pen en papier en noteer al de namen/teams. Maak ’n stapel van party kaarten en naughty kaarten. Er wordt om de beurt een kaart getrokken. De speler die deze kaart trekt leest de opdracht voor. Wanneer de opdracht is volbracht krijgen deze speler(s) het bijbehorende aantal punten achter zijn naam/team. Makkelijke kaartspellen vinden? Check dit artikel.

party or naughty

25. Halli Galli

Kaartspellen grote groepen vinden? Iedere speler krijgt ’n gedekte stapel kaarten. Op elke kaart staan één of meerdere vruchten. Om beurten draait iedere speler ’n kaart om en legt deze op zijn eventueel eerder omgedraaide kaarten. Zo is voor iedere speler altijd slechts  één kaartje zichtbaar. Leukste kaartspellen vinden? Check dit artikel.

Leukste bordspellen 2021

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ad blocker gedetecteerd

We maken gebruik van affiliate links naar Bol.com. Deze links worden niet getoond bij het gebruik van een Adblocker. Zet de Adblocker s.v.p. uit om de buttons naar Bol zichtbaar te maken en browsen op onze website voort te zetten. 

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
bordspellenwereld
Logo