Kaartspel kinderen

Kaartspel kind vinden? Check dit artikel om de leukste kaartspellen voor kinderen te vinden. Van Uno tot aan Ligretto en van de beverbende tot aan shit happens. Voor ieder is er met deze kaarten wat wils.

1. Ligretto

In ’t superpopulaire kaartspel Ligretto proberen de spelers zo snel mogelijk van hun kaarten af te gaan komen. Een razendsnel spel, waarbij snelheid, goede combinaties en ook snelle reactie van groot belang zijn! Iedereen speelt dan tegelijk, waardoor vaak hilarische situaties ontstaan. Het basisspel Ligretto Blauw is geschikt voor 2 tot aan 4 spelers.

2. Uno

Kaartspellen kinderen vinden? Troef de eerder gespeelde kaart met ’n kaart van dezelfde kleur of hetzelfde symbool. Maar let goed op deze actiekaarten en hou het bluffen van de tegenstander in de gaten!

Het kaartspel UNO lijkt zeer sprekend op ’t kaartspel Pesten. Nu hebben de kaarten alleen cijfers van 0 tot 9 en zijn d’r speciale pestkaarten. 

populairste bordspellen

3. Beverbende

In Beverbende gaan tactiek en geheugen hand in hand. Jij hebt 4 kaarten met strafpunten gedekt voor je liggen, maar jij mag er maar twee bekijken. Als jij aan de beurt bent dan trek je een kaart en doe je daar een actie mee. Zo kun jij deze kaart tegen één van je gedekte kaarten ruilen of zelfs invloed uitoefenen op deze kaarten van de andere spelers. Als je de minste strafpunten hebt, win je de ronde.

beverbende

Kaartspel kind

4. Saboteur

In dit Saboteur kaartspel voor 3-10 spelers leggen deze spelers met speelkaarten ’n mijnenstelsel met gangen aan. De spelers krijgen in het geheim ’n rol toegewezen. Deze dwergen proberen via de gangen een route naar ’n kaart met een verborgen edelsteen aan te gaan leggen. De saboteurs proberen dit dan weer te verhinderen. Afhankelijk van jouw rol verdien jij winstpunten (goudklompjes) met succes of ’n mislukking. 

5. Weerwolven van Wakkerdam

Weerwolven van Wakkerdam is ’n partyspel voor grote groepen. Vreedzame burgers binden de strijd aan tegen de weerwolven in het midden. Het is echter onduidelijk wie dat precies zijn. Slagen ze er dan in om de weerwolven te ontmaskeren of elimineren ze per abuis de onschuldige dorpsgenoten? 

weerwolven van wakkerdam

6. Shit Happens

Shit happens.. Ja ’t leven valt niet mee.. Shit Happens is ’n hilarisch en weerzinwekkend, maar levensecht partyspel. Jij komt allerlei ongewenste situaties tegen die jij moet rangschikken op je ‘lane of pain’ die loopt van 1 tot 100. Wat is erger? “Jouw vader in z’n nakie zien” of “elke nacht in je bed plassen”?

7. De grote dalmuti

Kaartspellen voor kinderen vinden? Het leven is nooit helemaal eerlijk … en dat geldt dan ook voor De Grote Dalmuti! In de ene beurt kun jij dan koning zijn, in de volgende weer ’n bediende. Strijd voor de hoogste sociale klasse en kroon jezelf tot De Grote Dalmuti! 

Leukste kaartspellen 2021

8. Skipbo jr.

Het geliefde spel Skip-Bo Junior is speciaal voor deze junioren. Skip-Bo Junior is ’n eenvoudig te leren, snel kaartspeel voor groot en ook klein. De kaarten moeten dan weer in deze juiste volgorde weggelegd worden. Wie als eerste al z’n kaarten weg heeft gespeeld heeft ook gewonnen. De Junior versie heeft leuke afbeeldingen van de dieren.

skipbo junior

9. Openhartig daten

In de ‘Openhartig’-collectie van OpenUp! Dit iss er nu ook. Openhartig Dating met meer dan wel 100 afwisselende en verrassende vragen om elkaar op ’n leuke manier beter te leren kennen. Of jij nu voor het eerst ’n date hebt of hiermee al wat meer ervaren bent: daten blijft spannend!  

openhartig daten

10. De Crew

De Crew is ’n coöperatief kaartspel waarin jullie samen proberen in 50 verscheidene missies het heelal te doorkruisen. Daarin slagen jullie alleen als iedereen goed oplet en daarnaast samenwerkt. Eén foute kaart kan einde van jouw missie betekenen. Bovendien zijn jullie communicatiemogelijkheden in deze ruimte zeer beperkt.

de crew

11. Dobble 

Kaartspel voor kind vinden? Er zijn 55 kaarten waarop steeds 8 symbolen afgebeeld zullen staan. Je kunt vijf spelvariaties spelen met Dobble. Welke spelversie jij ook speelt, jij moet dan steeds proberen om als eerste ’t identieke symbool tussen twee kaarten te vinden en te gaan benoemen. Vervolgens mag jij dan een kaart nemen.

dobble spel

12. Boonanza

Hak, ik heb jou! Boonanza. De boon is dan ’n eigenzinnig gewas, en gedijt uitsluitend in gezelschap van z’n soortgenoten. Bonenkwekers moeten hier rekening mee houden en investeren bij voorkeur in maximaal twee of zo’n drie soorten. Gelukkig kunnen ze hun overtollige bonen aan de collega’s gaan verhandelen. Welke bonen zijn ’t schaarst en het lucratiefst? 

Kaartspellen kinderen

13. Take 5

Het spel bevat 104 kaartjes met verscheidene waarden en strafpunten. Iedere speler krijgt d’r 10 en er liggen 4 kaarten open op de tafel. Elke ronde kiest iedereen ’n kaart uit zijn hand en legt deze gedekt voor zich neer. De spelers draaien hun kaart tegelijk om en leggen dan hun kaart aan de op tafel liggende kaarten aan, waarbij de speler met de laagste kaart begint, enzovoort. 

14. Party or Naughty

Kaartspellen voor de kinderen vinden? Pak pen en papier en noteer al de namen/teams. Maak ’n stapel van party kaarten en naughty kaarten. D’r wordt om de beurt een kaart getrokken. De speler die deze kaart trekt leest de opdracht voor. Wanneer de opdracht is volbracht krijgen de speler(s) het bijbehorende aantal punten achter zijn naam/team.

party or naughty

15. Lost Cities

Bluf- en planningsspel voor zo’n 2 spelers. Je bouwt expedities in 5 verscheidene kleuren door kaarten van laag naar hoog neer te leggen. In jouw beurt leg jij een handkaart in een expeditie of op een aflegstapel. Jij kunt kaarten die de andere speler nodig heeft vasthouden om ‘m dwars te zitten, maar daardoor heb jij wel minder plaats voor je eigen kaarten.

leukste kaartspellen 2021

16. LAMA kaartspel

Vlot kaartspel met ’t motto van L.A.M.A. is: Leg Al de Minpunten Af. Elke beurt probeer jij kaarten af te leggen, anders krijg je er minpunten voor. Kun jij niets afleggen, dan beslis je om te passen of deze (hopelijk goede) kaart te trekken. Je krijgt minpunten in de vorm van de fiches. Lukt het jou om al je kaarten kwijt te raken, dan mag jij een fiche teruggeven.

17. The Mind

Kaartspellen kinderen vinden? The Mind is meer dan maar ’n spel. Het is een experiment, ’n beleving, een eenvoudige, maar zeer bijzondere team-ervaring. Als jij ’t laatste level weet te voltooien, zullen jullie op ’n roze wolk zweven. Jij mag niets bespreken met elkaar en op geen enkele wijze informatie met elkaar uitwisselen.

leukste bordspellen 2021

Kaartspel kinderen 2022

18. Cards against humanity

Cards Against Humanity is the party game for horrible people. Unlike most of the party games you’ve ever played than before, Cards Against Humanity is as despicable and also awkward as you and your friends.

19. Set

Kaartspellen kinderen vinden? Er liggen 12 kaarten met de gekleurde symbolen op tafel. De symbolen hebben vier eigenschappen in drie variaties: ’n kleur, een hoeveelheid, een vulling en ’n vorm. Al de spelers zoeken nu tegelijkertijd naar ’n set. Een set bestaat uit drie kaarten, waarvan de variatie van deze eigenschappen volledig gelijk is of helemaal verschillend.

set

20. Exploding Kittens

Deze speciale NSFW 18+ editie van ’t spel bevat de volledige versie van Exploding Kittens, maar het artwork op iedere kaart is vervangen door expliciete inhoud die te aanstootgevend is voor ’t standaard Exploding Kittens spel. Deze editie kan dan stand-alone gespeeld worden of kan gecombineerd worden met ’t originele Nederlandstalige basisspel voor het spel met maximaal 9 spelers.

beste kaartspellen 2021

21. Paw Patrol

Paw Patrol 3-in-1 bevat drie verschillende vrolijke spellen in 1 doos! In deze doos vind jij 3 klassieke spellen: Lotto, Domino en de Memo. Verzamel deze kaarten op je afbeeldingskaart (Lotto), maak een ketting van de plaatjes (Domino) en verzamel de paren (Memo). Urenlang speelplezier voor je kinderen!

22. Koehandel

Éénmaal… andermaal… en het is verkocht! Wie is de gelukkige eigenaar van deze prijskoe Bertha of één van de andere dieren? Menige doortrapte koehandel loopt helemaal uit de hand. Maar wie heeft er nu eigenlijk wie te gaan pakken? Alleen wie met boerenverstand biedt en listiger is dan de rest krijgen deze lucratiefste dieren in handen en wint koehandel van de Ravensburger!

koehandel

Kaartspel kinderen 2022

23. Halli Galli

Iedere speler krijgt ’n gedekte stapel kaarten. Op elke kaart staan één of meerdere vruchten. Om de beurten draait iedere speler ’n kaart om en legt deze op zijn eventueel eerder omgedraaide kaarten. Zo is voor iedere speler altijd maar één kaartje zichtbaar. 

Leukste bordspellen 2021

24. Jatten

Het spel waarin jij moet jatten! In Jatten steel jij kaarten van elkaar om je eigen verzameling te bouwen, en als je eenmaal begint te stelen van ook andermans goederen, is ’t moeilijk om te stoppen – maar wie dan te veel wil, zal met lege handen naar huis gaan! Als jij aan de beurt bent, speel je een kaart uit je hand in jouw verzameling en mag jij een kaartinval doen. Kaartspellen van vroeger vinden? Bekijk dit artikel.

leukste bordspellen 2021

25. Imploding kittens

Imploding Kittens is de eerste uitbreiding voor ’t prijswinnende kaartspel Exploding Kittens, dat wordt gezien als één van de beste kaartspellen. Het spel is dan slechts speelbaar wanneer jij het kaartspel Exploding Kittens in bezit hebt. Nieuwste kaartspellen 2022 vinden? Check dit.

imploding kittens

26. Uno Jr.

Dit vereenvoudigde UNO kaartspel voor de jongere spelers bevat verschillende spelniveaus, zodat ’t spel met de kinderen kan meegroeien. Op de kaarten van 0 tot en met 8 staan snoezige afbeeldingen van dieren uit deze dierentuin, zodat ook kinderen die pas 3 jaar zijn de kaarten kunnen spelen. 

uno jr.

27. Uno Supermario

Doe samen met Mario, Luigi en al hun vrienden ’n speciaal spelletje UNO! Dit is het klassieke UNO spel waar je dol op bent, maar inu met ‘§§n speciale Mario Super Star-kaart die jouw onoverwinnelijk maakt! 

Kaartspel kinderen

28. Valse Motten

Kaartspel van deze kinderen van topauteurs Inka en Markus Brand. Won in 2012 de Kinderspel van het Jaar-verkiezing in Duitsland. Eindelijk ’n spel waarin je mag, nee moet, valsspelen om te winnen.

valse motten

29. Uno Extreme

Deze versie van de UNO Attack-lanceerder zorgt voor actie, spanning en verbazing met z’n strakke look, coole geluiden en ook kaarten die hoog de lucht in worden geschoten. Licht en geluid wordt naarmate ’t spel vordert heftiger voor extra spanning!

uno extreme

30. Sushi Go

Kaartspel kinderen vinden? Geef deze sushi door! In dit vlotte kaartspel probeer je de beste combinaties van sushi gerechten te kunnen verzamelen. Scoor punten met de meeste maki rolls of door ’n complete set sashimi te verzamelen.

go sushi

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ad blocker gedetecteerd

We maken gebruik van affiliate links naar Bol.com. Deze links worden niet getoond bij het gebruik van een Adblocker. Zet de Adblocker s.v.p. uit om de buttons naar Bol zichtbaar te maken en browsen op onze website voort te zetten. 

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
bordspellenwereld
Logo