Dit zijn de 5 leukste memory spellen van dit moment

Memory spellen zijn meer dan zomaar een tijdverdrijf; ze zijn een spannende en educatieve manier om de jonge geesten te prikkelen! Verpakt met kleurrijke kaarten, intrigerende beelden en een vleugje magie, bieden deze spellen een speelse weg naar beter geheugen, verbeterde concentratie en zelfs sterker teamwerk. In dit artikel lichten we de leukste memory spellen van dit moment uit! Het is een van de bekendste kaartspellen verkrijgbaar!

Waarom is memory leuk

Kinderen zijn dol op het uitdagen van hun hersenen én hun vrienden. Of ze nu dierenvormen moeten matchen, de locatie van fruitkaarten moeten onthouden, of superhelden bij hun gadgets moeten zoeken, elk spel biedt zijn eigen unieke draai aan het klassieke concept. En terwijl ze zich vermaken, weten ze vaak niet eens dat ze belangrijke levensvaardigheden aan het leren zijn.

Maar het mooiste is, memory spellen zijn niet alleen voor kinderen. Ze zijn ook een uitstekende manier voor families om quality time door te brengen. Dus waar wacht je nog op? Duik in de fascinerende wereld van memory spellen en laat het plezier beginnen!

Memory aantal spelers

We noemen in onderstaande spellen lijst dat de spellen met 1 persoon kan worden gespeeld. Dit in tegenstelling tot wat de verpakking aangeeft. We zijn van mening dat een begeleider samen met het kind al kan spelen en dat er niet direct competitie nodig is!

Uitgelichte spellen

1. Ravensburger Jonge dieren memory

Ontdek Jonge Dieren Memory! Wie vindt de meeste bij elkaar horende jonge dieren kaartjes? 

Leg de kaartjes met de afbeelding naar beneden en zoek paren van dezelfde jonge dieren. Ravensburger’s memory® is al ruim 50 jaar een favoriet spel voor kinderen, die vaak zelfs volwassenen verslaan. Het verbetert spelenderwijs concentratie en uithoudingsvermogen. Dankzij grote, stevige kaarten is het spel ook geschikt voor de allerkleinsten.

Verpakking vevat 48 kaartjes (24 paren) en spelregels.

Aanbevolen leeftijd: tussen 4 en 9 jaar. Kan gespeeld worden met minimaal 1 en maximaal 8 spelers.

Ravensburger Jonge dieren memory

2. Ravensburger Nijntje memory

Ontdek Nijntje Memory!

Nijntje is een fictief konijn uit een serie kinderboeken geschreven en geïllustreerd door de Nederlandse kunstenaar Dick Bruna. De naam “Nijntje” is een afkorting van het Nederlandse woord “konijntje”. Het eerste Nijntje-boek werd gepubliceerd in 1955, en sindsdien zijn er tal van boeken, films, en zelfs een museum aan het personage gewijd. Nijntje is bekend om haar eenvoudige en minimalistische vormgeving

De verpakking bevat 48 kaartjes.

Aanbevolen leeftijd: tussen 2 en 99 jaar. Kan gespeeld worden met minimaal 1 en maximaal 4 spelers.

Ravensburger nijntje memory

3. Ravensburger Nijntje memory XL

Een leuke GROTERE variant van de Nijntje serie. De kaarten van dit spel zijn van formaat 12,7×12,7 cm. 

Om succesvol de overeenkomende kaartjes te vinden, zijn focus en een sterk geheugen essentieel. Wie kan het snelst de twee kaarten lokaliseren die bij elkaar horen? Kinderen verslaan volwassenen hierin vaak moeiteloos. Dit is een XL-versie van memory®, met nijntje als thema. Inhoud: 24 kaartjes en spelregels.

Aanbevolen leeftijd: vanaf 30 maanden tot 5 jaar. Kan gespeeld worden met minimaal 1 en maximaal 4 spelers.

4. Fien & Teun memo spelletje Bambolino Toys

Memo is een klassieker waar kinderen dol op zijn, vooral met afbeeldingen van de populaire serie Fien & Teun! Draai twee kaartjes om en probeer dezelfde paren te vinden. De winnaar heeft de meeste paren verzameld. De set bevat 40 duurzame kartonnen kaartjes met afbeeldingen van Fien, Teun, boerderijdieren en meer. Voor beginners: start met minder kaartjes.

Leerpunten: Dit spel verbetert geheugen, concentratie en beeldherkenning. Bevat:

 • 40 kaartjes (20 paren) van stevig karton
 • Bewaardoos

Aanbevolen leeftijd: tussen 3 en 12 jaar. Kan gespeeld worden met minimaal 1 en maximaal 4 spelers.

Fien & Teun memo spelletje Bambolino Toys

5. Ravensburger Fireman Sam XL memory

Wie staat altijd paraat? Juist: brandweerman Sam! Is jouw kleine ook fan van Sam? Dan is dit wellicht een set voor jullie.

Net als Nijntje bevat dit memory spel 24 XL kaarten.

Aanbevolen leeftijd: tussen 30 maanden en 12 jaar. Kan gespeeld worden met minimaal 1 en maximaal 4 spelers.

Ravensburger Fireman Sam XL memory

Waarom is memory spel goed voor kinderen

Het spelen van memoryspellen kan op verschillende manieren voordelig zijn voor de ontwikkeling van kinderen:

 1. Cognitieve vaardigheden: Memoryspellen vereisen dat kinderen zich concentreren en patronen of locaties van kaarten onthouden. Dit kan helpen bij het verbeteren van hun geheugen en cognitieve functies.

 2. Concentratie en aandacht: Het succes in het spel hangt af van het vermogen om zich te concentreren en aandacht te schenken aan details. Dit kan kinderen helpen om hun concentratie en aandachtsniveau te verbeteren.

 3. Motorische vaardigheden: Het omdraaien van kaarten en het manipuleren van spelstukken kunnen fijne motorische vaardigheden bevorderen.

 4. Sociale vaardigheden: Memoryspellen worden vaak met anderen gespeeld, wat betekent dat kinderen de kans krijgen om te leren delen, op hun beurt te wachten en sportief te zijn in zowel winnen als verliezen.

 5. Bevordering van het leervermogen: Memoryspellen kunnen worden aangepast om bepaalde thema’s of onderwerpen te behandelen, zoals dieren, cijfers, of letters. Dit kan als een leermiddel fungeren dat kinderen helpt om nieuwe woorden of concepten te leren op een interactieve manier.

 6. Probleemoplossend denken: Hoewel het een simpel spel lijkt, vereist het ook een zekere mate van strategie en probleemoplossend denken om te beslissen welke kaarten om te draaien en wanneer.

 7. Zelfvertrouwen: Het correct matchen van kaarten kan een gevoel van voldoening geven en daarmee het zelfvertrouwen van het kind versterken.

 8. Patroonherkenning: Memoryspellen kunnen ook bijdragen aan de ontwikkeling van vaardigheden in patroonherkenning. Dit is belangrijk in vele aspecten van leren en cognitieve ontwikkeling.

 9. Geduld en Discipline: Om te winnen moeten kinderen geduldig en gedisciplineerd zijn, eigenschappen die waardevol zijn in vele andere aspecten van het leven.

 10. Leuk en Engagerend: Last but not least, memoryspellen zijn over het algemeen leuk om te spelen! Dit maakt het leren en de ontwikkeling van vaardigheden een aangename ervaring.

Door deze veelzijdige voordelen kunnen memoryspellen dus een nuttige en plezierige activiteit zijn voor kinderen!

Hoeveel kaartjes heeft memory?

Dit is afhankelijk van het memory spel. Meestal zijn het rond de 40 kaartjes voor 20 combinaties.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ad blocker gedetecteerd

We maken gebruik van affiliate links naar Bol.com. Deze links worden niet getoond bij het gebruik van een Adblocker. Zet de Adblocker s.v.p. uit om de buttons naar Bol zichtbaar te maken en browsen op onze website voort te zetten. 

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
bordspellenwereld
Logo