Leuke spelletjes voor in de klas

Leuke spelletjes voor in de klas vinden? Bekijk dit artikel om erachter te komen wat de leukste bordspellen voor in de klas zijn van monopoly efteling tot aan reuze ganzenbord en van trionimos deluxe tot aan mario labyrinth.

1. Monopoly Efteling

In deze betoverende editie van ’t bekende spel Monopoly ontdek jij de Efteling op een totaal nieuwe manier. Jij bezoekt het park niet, maar wordt misschien wel de allesbepalende directeur van de Wereld vol met Wonderen!

monopoly

2. 30 Seconds

Je speelt in twee teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van je 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Hoe meer begrippen jullie dan kunnen raden, des te meer velden jullie op ’t speelbord vooruit mogen. Een dobbelsteenworp kan daar nog verandering in gaan brengen. 

30 seconds partyspel

Leuke spelletjes voor in de klas

3. Rummikub

Het alombekende spel Rummikub! Maak mooie cijferreeksen met de gekleurde cijfers op je plankje. Wie legt dan de slimste combinaties? Ben jij degene die als eerst alle cijfers op tafel heeft liggen? Een spel dat inzicht, durf en tactiek combineert.

bekende bordspellen

4. reuze ganzenbord

Deze klassieker wordt nog zeker dagelijks door vele mensen met plezier gespeeld. Nu is ‘ie ook verkrijgbaar in een enorm grote uitvoering met ’n speelbord van maar liefst 52 x 68 centimeter en daarbij zes houten ganzen van top kwaliteit.

5. Trionimos Deluxe

Het originele Triominos spel in een luxe uitvoering! Tiominos is een bijzonder tactisch spel met driehoekige, genummerde stenen. Zoek jouw kansen, leg ze heel snel aan en scoor zo veel mogelijk punten. Bij dit spel gaat ’t niet alleen om het inzicht maar ook om tactisch spelen. Sommige aangelegde figuren leveren jou namelijk ook veel punten op!

6. Houten Keezenspel

Keezen is een combinatie van het pesten en Mens Erger Je Niet. De spelkaart die jij dan opgooit, bepalen wat je met je pion mag doen. Zorg dat je jouw pionnen als eerste op de thuishonken hebt en probeer met pestkaarten te voorkomen dat jouw tegenspelers hetzelfde doel bereiken!

houten keezenspel

7. De betoverde doolhof

Leuke spelletjes voor in de klas vinden? Doolhof van Ravensburger is een geestig spel vol verrassingen. Telkens veranderen dan de gangen; het lijkt wel of het spookt. De schat lag net nog helemaal daar! Het doolhof van lijkt wel betoverd. Wie weet ondanks die betovering toch de geheimzinnige voorwerpen en schatten te vinden?

8. Mario Labyrinth

“Mamma mia!” Waar is Mario? De held heeft zich samen met zijn broer Luigi, Yoshi, Peach, Donkey Kong en nog vele meerdere figuren uit de Super Mario™ spellen verstopt in deze betoverde labyrint. Als jullie de gangkaartjes in het doolhof handig en met een vooruitziende blik verschuiven, ontstaan nieuwe wegen die jullie naar de gezochte figuren leiden.

mario labyrinth

9. Trivial Pursuit

Verzamel jouw vrienden voor het trivia-spel waarmee het allemaal begon! De klassieke editie van dit Trivial Pursuit spel biedt het bekende en ook enorm geliefde spel, maar dan met ’t retro-uiterlijk van deze jaren 80! Met deze klassieke speelwijze op het bekende speelbord en 2400 vragen in 6 categorieën

trivial pursuit

10. Jeu de Dames

Dammen behoort tot de alleroudste spellen die ons bekend zijn. De spelregels ervan zijn bijzonder gemakkelijk te leren, kinderen vanaf de 5 jaar leren het zo en de mogelijkheden zijn dan ook wel oneindig. Dit product bevatten mooie houten damschijven.

jeu de dames

11. Party & Co Family

Het spel kan in meerdere teams (maximaal 3 teams van 2 of meer spelers) gespeeld worden of met maximaal 3 individuen. Verdeel al de spelers in teams. Kies met welke kant van het speelbord je wil gaan spelen: het normale parcours duurt ongeveer 50 minuten. Het korte parcours duurt ongeveer 25 minuten.

12. Stratego

Stratego Original: Val aan en verover je vlag! Keer op keer probeert de luitenant Jan Zonderland samen met zijn kameraden deze vlag van de Roodjassen te kunnen gaan veroveren. Het leger van de Blauwhemden is al een heel stuk verzwakt, maar de mannen geven niet op. Wil jij de luitenant helpen om dit leger van de Roodjassen te verslaan?

stratego

13. Pim Pam Pet

Pim Pam Pet Original van Jumbo is veelvuldig gespeeld, en is een vraag- en antwoordspel voor heel de familie! Deze draaischijf bepaalt jouw beginletter van jouw antwoord. Welke speler reageert er dan het snelst?

Pim Pam Pet

Leuke spelletjes voor in de klas

14. Keezenspel

De spelkaart die jij opgooit, bepaalt wat jij met je pion mag doen. Zorg dat jij jouw pionnen als eerste op de thuishonken hebt en probeer met pestkaarten te gaan voorkomen dat jouw tegenspelers hetzelfde doel gaan bereiken! Voor 2 tot wel 6 spelers vanaf 6 jaar.

15. Schaakbord

Het meest klassieke bordspel naast het dammen. Het zorgt voor een gezonde dosis werking van deze hersenen om tot de uiteindelijke overwinning te kunnnen komen. Schaken is al eeuwenoud en ’t gaat nooit echt uit de mode. Voor zowel jong als oud is het schaken geschikt. Een potje schaken is ideaal om de taaie zondagmiddag door te kunnen komen of andere saaie situaties.

16. Monopoly

Leuke spelletjes voor in de klas vinden? Dit is ’t beroemde vastgoedspel voor snelle onderhandelaars waarin de spelers kopen, verkopen, onderhandelen en ruilen om de ultieme rijkdom te gaan behalen. In deze vernieuwde versie van dit klassieke spel zijn de badeend, de tyrannosaurus rex en de pinguïn aan je pionnen familie toegevoegd.

17. Catan

Het Catan basisspel is de nieuwste editie van het bekende handelsspel. Het spel bevat nu miniaturen en ook dit artwork is volledig aangepast. Zo kun jij jezelf nog meer inleven in de wereld van Catan.

18. Mens erger je niet

Mens Erger Je Niet!, wie kent ’t niet? De originele uitvoering van ’t meest gespeelde spel! De manier om regenachtige zondagmiddagen door te kunnen komen, al is Mens Erger Je Niet eigenlijk altijd ’n enorm vermakelijk spel. En denk erom als het niet gaat zoals je wilt: mens, erger jezelf niet!

bekende bordspellen

19. Wie is het?

Elke speler kiest ’n geheime figuur en probeert dan met behulp van ja- en nee-vragen uit te vinden wie deze geheime figuur van de tegenstander is. Als jij dan denkt dat jij weet wie de tegenstander heeft gekozen, mag jij raden. Maar pas op, want als jij fout raadt, verlies je het spel! 

20. Cluedo

Soms moet jij liegen om de waarheid aan ’t licht te brengen in het Cluedo Leugenaars Editie bordspel waarin de spelers aan de hand van deze onderzoekskaarten (6 leugenkaarten en ook 6 waarheidskaarten) proberen te achterhalen wie Dr. Black vermoord heeft in ’t herenhuis.

cluedo

21. De slimste mens ter wereld

De Slimste Mens Ter Wereld! Speel deze populaire TV quiz aan tafel en ontdek wie dan de slimste is. Al deze elementen van de tv-quiz vind je terug in dit bordspel. Verdien seconden met deze  3 – 6 – 9 ronde.

22. Risk

Verover de wereld in een strategische spel. Nu met deze verbeterde figuren en vernieuwde Missiekaarten. In het Risk spel is ’t doel een heel stuk eenvoudiger: deze spelers proberen de gebieden van hun tegenstanders te veroveren door ’n leger op te bouwen, hun troepen naar een ander gebied te verplaatsen en ook de strijd aan te gaan. 

risk

23. Rummikub

Het overbekende familiespel Rummikub nu met extra grote speelplanken en extra grote speelstenen. Ideaal voor de slechtzienden. Wie legt de slimste combinaties? Een spelletje dat inzicht, durf en tactiek combineert.

24. 30 Seconds uitbreiding

Deze set bevat 240 kaarten en ook 2400 begrippen, waaronder meer dan wel 1000 nieuwe. Oude begrippen zijn dan met andere gecombineerd, waardoor spelers die ’t basisspel vaker hebben gespeeld geen voordeel meer gaan hebben. Met deze upgradeset beleef jij dit spectaculair partyspel voor teams opnieuw.

25. 30 Seconds

Speciale kindereditie van het spectaculair partyspel 30 Seconds voor teams. Fantastisch voor grote gezelschappen op feestjes en partijen. Jij speelt dan in teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op ’n kaartje te omschrijven. 

Leuke spelletjes voor in de klas

26. Monopoly slechte verliezers

Hier is ’t bordspel Monopoly voor de slechte verliezers. Deze enorm hilarische variatie op ’t Monopoly-spel maakt winnaars van de verliezers. Spelers verdienen geld door dingen te doen die doorgaans frustrerend zijn in ’t spel, zoals naar de gevangenis gaan, huur betalen of helemaal bankroet gaan.

monopoly

27. Escape room the game

Leuke spelletjes voor in de klas vinden? Voel je spanning met Escape Room the game en beleef nu ’t mysterie van een escape room als spel gewoon bij je thuis! In dit uitdagende en ook onvoorspelbare bordspel los je samen een mysterie op door te zoeken naar de verborgen aanwijzingen en het oplossen van raadsels. Jij hebt hiervoor maar 1 uur de tijd, gebruik die tijd goed! 

escape room basisspel

28. 30 Seconds everyday life

De spelers vormen de teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van deze 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Weet jij dan bijvoorbeeld ook moederskindje, gehoorapparaat of adrenalinekick uit te leggen zonder deze woorden te gaan benoemen? Maar pas op de zandloper, want jij hebt maar 30 Seconds! 

29. Azul

In ’t tactische bordspel Azul moet jij voor de Portugese koning Manuel I de muren van zijn koninklijk paleis met kleurige tegels versieren. Tijdens dit bezoek van deze Portugese koning aan het Alhambra in Zuid-Spanje was deze koning namelijk erg gebiologeerd van de prachtige Azulejos (de oorspronkelijke witte en de blauwe keramische tegels) waarmee de muren van het paleis waren gedecoreerd. Daarom gaf hij onmiddellijk de opdracht aan jou om z’n paleis met soortgelijke decoratieve tegels te verfraaien.

azul

30. Exit de verlaten hut

Exit is het uitdagende coöperatieve escape room-spel! Ontsnap zo snel mogelijk uit deze verlaten boshut. Probeer binnen anderhalf uur al de puzzels op te lossen en alle codes te breken. Alleen dan ontsnappen jullie uit de locatie waar jullie opgesloten zitten. Logisch nadenken en doorzettingsvermogen zijn vereist om dit spel tot een goed einde te brengen. En komen jullie er echt niet uit, dan bevat het spel tipkaarten om jullie op het goede spoor te brengen.

exit

31. Ticket To Ride India & Zwitserland

Ontdek één van de meest dichtbevolkte landen in Ticket to Ride India. Dit spel voegt ’n bijzonder leuk spelelement toe voor het extra speelplezier, namelijk ’t mandala’s maken. 

ticket to ride india zwitserland

32. Carcassonne

Kooplieden en Bouwmeesters is deze tweede uitbreiding op het bekende legspel Carcassonne en introduceert ’n drietal nieuwe spelregels, die dit toch al spannende spel nog een extra dimensie geven. Zo kunnen zich nu de handelswaren in een stad bevinden. 

kooplieden & bouwmeesters

33. Catan Piraten & Ontdekkers

De Kolonisten van Catan Piraten en de Ontdekkers is de vierde grote uitbreiding op dit populairste bordspel van de afgelopen decennia. Met de verscheidene scenario’s, waarbij de nieuwe spelregels stapje voor stapje zullen worden geïntroduceerd. In deze uitbreiding staat ’t ontdekken van nieuwe gebieden centraal. 

34. Froggit

Leid jouw kikkers veilig over de vijver en voorkom dat andere spelers hetzelfde doen. De eerste kikkerfamilie die geheel de andere kant van de vijver bereikt, wint dit spel. Maar pas wel op, de vis kan je kikkers terugjagen naar de start-oever! 

35. Jeu de barricade

Al de wegen leiden naar hetzelfde doel. Maar je loopt nog niet voorop of medespelers leggen barricades in de weg. Dan komt dit aan op goede zelfbeheersing, tactiek en ’n beetje geluk! Speelplezier en spanning tot aan de laatste minuut – hét ideale familiespel van Ravensburger voor oud en ook jong.

36. Mens erger je niet Woezel en Pip

Het klassieke Mens Erger Je Niet spel bordspel in een leuk Woezel en Pip jasje! Mens Erger Je Niet Woezel en Pip brengt jouw favoriete vriendjes tot leven in dit vrolijke bordspel.

woezel en pip

37. Monopoly Friends

Leuke spelletjes voor in de klas vinden? Word één van de Friends en speel dan de Friends-editie van Monopoly, gebaseerd op een van de best bekeken sitcoms op tv. Kruip in de huid van personen zoals de Ross, Rachel, Phoebe, Monica.

Leuke spelletjes voor in de klas

38. Lynx zoekspel

Verbeter jouw concentratie en train je brein met Lynx! Zoek en vind als snelste je plaatjes. Zet het spelbord dan in elkaar, schud de kaartjes en neem er 3. Waar zijn jouw koekjes, de gitaar en de tennisbal? Vind als allereerste je 3 plaatjes op het bord en win!

39. Schaakbord

Altijd al willen schaken? Opklapbaar schaakspel met luxe kwaliteit in ’n colorbox. Het schaakspel heeft dan ook magnetische speelstukken zodat de schaakstukken meer grip hebben op het kunststof schaakbord. Het schaakspel wordt geleverd inclusief deze instructies.

40. Koala Kart

Met Koala Kart race jij tegen familie en vrienden op een te gekke baan dwars door Australië! Onderweg kom jij dan verscheidene obstakeltjes tegen, maar kun jij ook je tegenstanders behoorlijk dwarszitten. 
 

41. Monopoly Junior

Het klassieke Monopoly Junior spel heeft een nieuw jasje: Elektronisch Bankieren! Het biedt kinderen een eigentijdse bankervaring omdat dit geld is vervangen door de elektronische bankautomaat en door Monopoly bankpasjes. 

monopoly junior

42. Wie heeft het gedaan

Wie heeft dit gedaan? Ontsluier het geheim van deze sprekende dieren en vind de dief! Het hele kasteel is totaal in rep en in roer: de magische ring van de koning is pas gestolen! Deze ring beschermt dit koninkrijk tegen de boze tovenaar. 

43. Ik heb nog nooit

Ik heb nog nooit” is ’n gek, grappig en absoluut onderhoudend spel dat rare anekdotes, gênante situaties en ook deze spannende geheimen zal onthullen over jou en jouw vrienden. 

ik heb nog nooit

44. Ligretto

In ’t superpopulaire kaartspel Ligretto proberen de spelers zo snel mogelijk van hun kaarten af te gaan komen. Een razendsnel spel, waarbij snelheid, goede combinaties en ook snelle reactie van enorm groot belang zijn! Iedereen speelt dan tegelijk, waardoor vaak hilarische situaties ontstaan. Het basisspel Ligretto Blauw is geschikt voor 2 tot aan 4 spelers.

45. Shit Happens

 Shit happens.. Ja ’t leven valt niet mee.. Shit Happens is een hilarisch en weerzinwekkend, maar een levensecht partyspel. Jij komt allerlei ongewenste situaties tegen die jij moet rangschikken op jouw ‘lane of pain’ die loopt van 1 tot 100. Een onderdeel is bijvoorbeeld

shit happens

46. Beverbende

In Beverbende gaan tactiek en geheugen hand in hand. Jij hebt 4 kaarten met strafpunten gedekt voor je liggen, maar jij mag er slechts twee bekijken. Als jij aan de beurt bent, trek je ’n kaart en doe je daar een actie mee. Zo kun jij de kaart tegen één van je gedekte kaarten ruilen of zelfs invloed uitoefenen op deze kaarten van de andere spelers. Als je de minste strafpunten hebt, win je de ronde.

beverbende

47. Dobble 

Er zijn 55 kaarten waarop steeds 8 symbolen afgebeeld zullen staan. Je kunt vijf spelvariaties spelen met Dobble. Welke spelversie jij dan ook speelt, je moet steeds proberen om als allereerste ’t identieke symbool tussen twee kaarten te vinden en te gaan benoemen. Vervolgens mag jij een kaart nemen.

dobble spel

48. Uno

Bordspel voor in de klas vinden? Het doel van het spel? Troef de eerder gespeelde kaart met ’n kaart van dezelfde kleur of hetzelfde symbool. Maar let zeker wel goed op deze actiekaarten en hou het bluffen van de tegenstander in de gaten! 

populairste bordspellen

Leuke spelletjes voor in de klas

49. Weerwolven van Wakkerdam

Weerwolven van Wakkerdam is ’n partyspel voor grote groepen. Vreedzame burgers binden deze strijd aan tegen deze weerwolven in het midden. Het is echter onduidelijk wie dat precies zijn. Slagen ze d’r in om de weerwolven te ontmaskeren of elimineren ze per abuis de onschuldige dorpsgenoten? 

weerwolven van wakkerdam

50. Skipbo jr.

Het geliefde spel Skip-Bo Junior is speciaal voor deze junioren. Skip-Bo Junior is ’n eenvoudig te leren, snel kaartspel voor groot en ook klein. Deze kaarten moeten in deze juiste volgorde weggelegd worden. Wie als eerste al z’n kaarten weg heeft gespeeld heeft ook gewonnen. De Junior versie heeft leuke afbeeldingen van de dieren.

skipbo junior

51. The Mind

The Mind is meer dan ’n spel. Het is een experiment, ’n beleving, een eenvoudige, maar zeer bijzondere team-ervaring. Als jij ’t laatste level weet te voltooien, zullen jullie op ’n mooie roze wolk zweven. Jij mag dan niets bespreken met elkaar en op geen enkele wijze informatie met elkaar uitwisselen.

leukste bordspellen 2021

52. De grote dalmuti

Het leven is nooit helemaal eerlijk … en dat geldt dan ook voor De Grote Dalmuti! In de ene beurt kun jij koning zijn, in de volgende weer ’n bediende. Strijd voor jouw hoogste sociale klasse en kroon jezelf tot De Grote Dalmuti! 

Leukste kaartspellen 2021

53. Boonanza

Hak, ik heb jou! Boonanza. De boon is ’n eigenzinnig gewas, en gedijt uitsluitend in gezelschap van z’n soortgenoten. Bonenkwekers moeten hier rekening mee houden en investeren bij voorkeur in maximaal twee of wel drie soorten. Gelukkig kunnen ze hun overtollige bonen aan de collega’s verhandelen. Welke bonen zijn ’t schaarst en het lucratiefst? 

54. LAMA kaartspel

Vlot kaartspel met ’t motto van L.A.M.A. is: Leg Al de Minpunten Af. Elke beurt probeer jij kaarten af te leggen, anders krijg je er minpunten voor. Kun jij niets afleggen, dan beslis je om te passen of ’n (hopelijk goede) kaart te gaan trekken. Je krijgt minpunten in de vorm van de fiches. Lukt ’t jou om al je kaarten kwijt te raken, dan mag jij een fiche teruggeven.

55. De Crew

De Crew is ’n coöperatief kaartspel waarin jullie samen proberen in 50 verscheidene missies het heelal te gaan doorkruisen. Daarin slagen jullie alleen als iedereen goed oplet en daarnaast samenwerkt. Eén foute kaart kan het einde van de missie betekenen. Bovendien zijn jullie communicatiemogelijkheden in deze ruimte zeer beperkt.

de crew

56. Lost Cities

Bluf- en planningsspel voor zo’n 2 spelers. Je bouwt expedities in 5 verscheidene kleuren door kaarten van laag naar hoog neer te leggen. In jouw beurt leg jij een handkaart in ’n expeditie of op een aflegstapel. Jij kunt kaarten die de andere speler nodig heeft vasthouden om ‘m dwars te zitten, maar daardoor heb jij wel minder plaats voor je eigen kaarten.

leukste kaartspellen 2021

57. Halli Galli

Iedere speler krijgt ’n gedekte stapel kaarten. Op elke kaart staan één of meerdere vruchten. Om de beurten draait iedere speler een kaartje om en legt deze op zijn eventueel eerder omgedraaide kaarten. Zo is voor iedere speler altijd maar één kaartje zichtbaar.  

Leukste bordspellen 2021

58. Set

Leuke spelletjes voor in de klas vinden? Er liggen 12 kaarten met de gekleurde symbolen op tafel. Deze symbolen hebben vier eigenschappen in drie variaties: ’n kleur, ’n hoeveelheid, een vulling en ’n vorm. Alle spelers zoeken nu tegelijkertijd naar ’n set. Een set bestaat uit drie kaarten, waarvan de variatie van deze eigenschappen volledig gelijk is of helemaal verschillend. 

set

Leuke spelletjes voor in de klas

59. Exploding Kittens

Deze speciale NSFW 18+ editie van ’t spel bevat de volledige versie van Exploding Kittens, maar ’t artwork op iedere kaart is vervangen door expliciete inhoud die te aanstootgevend is voor dit standaard Exploding Kittens spel. Deze editie kan stand-alone gespeeld worden of kan gecombineerd worden met ’t originele Nederlandstalige basisspel voor het spel met maximaal 9 spelers.

beste kaartspellen 2021

60. Paw Patrol

Paw Patrol 3-in-1 bevat drie verschillende vrolijke spellen in 1 doos! In deze doos vind jij 3 klassieke spellen: Lotto, Domino en ook Memo. Verzamel deze kaarten op je afbeeldingskaart (Lotto), maak ’n ketting van de plaatjes (Domino) en verzamel de paren (Memo). Urenlang speelplezier voor je kinderen! Bordspellen kind 5 jaar oud vinden? Bekijk dit.

61. Koehandel

Éénmaal… andermaal… en het is verkocht! Wie is de gelukkige eigenaar van deze prijskoe Bertha of één van de andere dieren? Menige doortrapte koehandel loopt totaal uit de hand. Maar wie heeft nu eigenlijk wie te gaan pakken? Alleen wie met het boerenverstand biedt en listiger is dan de rest krijgen deze lucratiefste dieren in handen en wint koehandel van de Ravensburger!

koehandel

62. Shit Happens

Shit happens.. Ja ’t leven valt niet mee.. Shit Happens is ’n hilarisch en weerzinwekkend, maar levensecht partyspel. Je komt allerlei ongewenste situaties tegen die jij dan moet rangschikken op je ‘lane of pain’ die loopt van 1 tot 100. Wat is erger? “Jouw vader in z’n nakie zien” of “elke nacht in je bed plassen”?

63. Take 5

Het spel bevat 104 kaarten met verscheidene waarden en strafpunten. Iedere speler krijgt d’r 10 en er liggen 4 kaarten open op de tafel. Elke ronde kiest iedereen ’n kaart uit z’n hand en legt deze gedekt voor zich neer. Deze spelers draaien hun kaart tegelijk om en leggen dan hun kaart aan de op tafel liggende kaarten aan, waarbij de speler met de laagste kaart begint, enzovoort. 

64. Saboteur

In dit Saboteur kaartspel voor 3-10 spelers leggen deze spelers met speelkaarten ’n mijnenstelsel met gangen aan. De spelers krijgen in ’t geheim ’n rol toegewezen. De dwergen proberen via de gangen een route naar ’n kaart met ’n verborgen edelsteen aan te gaan leggen. De saboteurs proberen dit dan weer te verhinderen. Afhankelijk van jouw rol verdien jij winstpunten (goudklompjes) met succes of ’n mislukking. Bordspellen kind 8 jaar vinden? Check dit.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ad blocker gedetecteerd

We maken gebruik van affiliate links naar Bol.com. Deze links worden niet getoond bij het gebruik van een Adblocker. Zet de Adblocker s.v.p. uit om de buttons naar Bol zichtbaar te maken en browsen op onze website voort te zetten. 

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
bordspellenwereld
Logo