bordspel 8 jaar

Bordspel 8 jaar vinden? Bekijk dit artikel om erachter te komen wat de beste 100 bordspellen ooit zijn. Van het bekende trionimos deluxe tot aan stratego en van reuze ganzenbord tot aan trivial pursuit.

1. Mario Labyrinth

“Mamma mia!” Waar is Mario? De held heeft zich samen met zijn broer Luigi, Yoshi, Peach, Donkey Kong en nog veel meer figuren uit de Super Mario™ spellen verstopt in deze betoverde labyrint. Als jullie deze gangkaartjes in het doolhof handig en met een vooruitziende blik verschuiven, ontstaan nieuwe wegen die jullie naar de gezochte figuren leiden.

mario labyrinth

2. Trionimos Deluxe

Het originele Triominos spel in een luxe uitvoering! Tiominos is een bijzonder tactisch spel met driehoekige, genummerde stenen. Zoek jouw kansen, leg ze wel heel snel aan en scoor zo veel mogelijk punten. Bij dit spel gaat het niet alleen om het inzicht maar ook om tactisch spelen. Sommige aangelegde figuren leveren jou ook namelijk ook veel punten op!

3. Trivial Pursuit

Verzamel jouw vrienden voor het trivia-spel waarmee het allemaal begon! De klassieke editie van dit Trivial Pursuit spel biedt het bekende en ook wel enorm geliefde spel, maar dan met het retro-uiterlijk van deze jaren 80! Met deze klassieke speelwijze op het bekende speelbord en 2400 vragen in 6 categorieën

trivial pursuit

4. De betoverde doolhof

Top 100 bordspellen vinden? Doolhof van Ravensburger is een geestig spel vol verrassingen. Telkens veranderen dan de gangen; het lijkt wel of het spookt. De schat lag net nog helemaal daar! Het doolhof van lijkt wel betoverd. Wie weet ondanks die betovering toch de geheimzinnige voorwerpen en schatten te vinden?

5. Houten Keezenspel

Keezen is een combinatie van het pesten en Mens Erger Je Niet. De spelkaart die jij dan opgooit, bepaalt wat jij met je pion mag doen. Zorg dat je jouw pionnen als eerste op de thuishonken hebt en probeer met pestkaarten te voorkomen dat jouw tegenspelers hetzelfde doel bereiken!

houten keezenspel

6. reuze ganzenbord

Deze klassieker wordt nog zeker dagelijks door vele mensen met plezier gespeeld. Nu is ‘ie ook verkrijgbaar in een enorm grote uitvoering met ’n speelbord van maar liefst 52 x 68 centimeter en daarbij ook zes houten ganzen van hoogwaardige kwaliteit.

7. Party & Co Family

Bordspel 8 jaar vinden? Het spel kan in meerdere teams (maximaal 3 teams van 2 of meer spelers) gespeeld worden of met maximaal 3 individuen. Verdeel al deze spelers in teams. Kies met welke kant van dit speelbord je wil gaan spelen: het normale parcours duurt ongeveer 50 minuten. Het korte parcours duurt ongeveer 25 minuten.

Bordspel 8 jaar

8. Pim Pam Pet

Pim Pam Pet Original van Jumbo is veelvuldig gespeeld, en is een vraag- en antwoordspel voor heel de familie! De draaischijf bepaalt jouw beginletter van je antwoord. Welke speler reageert er dan het snelst?

Pim Pam Pet

9. Stratego

Stratego Original: Val aan en verover je vlag! Keer op keer probeert de luitenant Jan Zonderland samen met z’n kameraden de vlag van de Roodjassen te kunnen gaan veroveren. Het leger van de Blauwhemden is al een heel stuk verzwakt, maar de mannen geven niet op. Wil jij de luitenant helpen om dit leger van de Roodjassen te verslaan?

stratego

10. Rummikub

Het alombekende spel Rummikub! Maak mooie cijferreeksen met de gekleurde cijfers op je plankje. Wie legt dan de slimste combinaties? Ben jij degene die het eerst alle cijfers op tafel heeft liggen? Een spel dat inzicht, durf en tactiek combineert.

bekende bordspellen

11. Schaakbord

Het meest klassieke bordspel naast het dammen. Het zorgt voor een gezonde dosis werking van deze hersenen om tot de uiteindelijke overwinning te kunnnen komen. Schaken is al eeuwenoud en ’t gaat nooit echt uit de mode. Voor zowel jong als oud is het schaken geschikt. Een potje schaken is ideaal om de taaie zondagmiddag door te kunnen komen of andere saaie situaties.

12. Jeu de Dames

Dammen behoort tot de alleroudste spellen die ons bekend zijn. De spelregels ervan zijn bijzonder gemakkelijk te leren, kids vanaf de 5 jaar leren het zo en de mogelijkheden zijn dan ook oneindig. Dit product bevatten mooie houten damschijven.

jeu de dames

13. Monopoly

Dit is ’t beroemde vastgoedspel voor snelle onderhandelaars waarin de spelers kopen, verkopen, onderhandelen en ruilen om de ultieme rijkdom te gaan behalen. In deze vernieuwde versie van je klassieke spel zijn de badeend, de tyrannosaurus rex en de pinguïn aan je pionnen familie toegevoegd.

14. Wie is het?

Elke speler kiest ’n geheime figuur en probeert dan met behulp van ja- en nee-vragen uit te vinden wie deze geheime figuur van de tegenstander is. Als je dan denkt dat je weet wie de tegenstander heeft gekozen, mag jij raden. Maar pas op, want als jij fout raadt, verlies je het spel! 

15. Keezenspel

De spelkaart die jij opgooit, bepaalt wat jij met je pion mag doen. Zorg dat je jouw pionnen als eerste op deze thuishonken hebt en probeer met pestkaarten te gaan voorkomen dat jouw tegenspelers hetzelfde doel gaan bereiken! Voor 2 tot wel 6 spelers vanaf 6 jaar.

16. Catan

Bordspel 8 jaar vinden? Het Catan basisspel is de nieuwste editie van het bekende handelsspel. Het spel bevat nu miniaturen en ook dit artwork is dan volledig aangepast. Zo kun je jezelf nog meer inleven in de wereld van Catan.

Bordspel 8 jaar

17. 30 Seconds

Je speelt in twee teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van je 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Hoe meer begrippen jullie dan dus kunnen raden, des te meer velden jullie op ’t speelbord vooruit mogen. Een dobbelsteenworp kan daar nog verandering in gaan brengen. 

30 seconds partyspel

18. Dixit

Het sprookjesachtige spel Dixit bevat prachtige kaarten die zeker voor interpretatie vatbaar zijn. Bij dit gezellige bordspel is ’t belangrijk om jouw medespelers goed in te kunnen schatten en je verbeelding de vrije loop te laten gaan. Het spel heeft heel weinig spelregels, waardoor ’t heel snel te leren is en geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar.

19. Mens erger je niet

Mens Erger Je Niet!, wie kent ’t niet? De originele uitvoering van ’t meest gespeelde spel! De ideale manier om regenachtige zondagmiddagen door te kunnen komen, al is Mens Erger Je Niet eigenlijk altijd ’n vermakelijk spel. En denk erom als het niet gaat zoals je wilt: mens, erger jezelf niet!

bekende bordspellen

20. Cluedo

Soms moet jij liegen om de waarheid aan ’t licht te brengen in het Cluedo Leugenaars Editie bordspel waarin de spelers aan de hand van deze onderzoekskaarten (6 leugenkaarten en ook 6 waarheidskaarten) proberen te achterhalen wie Dr. Black vermoord heeft in ’t herenhuis.

cluedo

21. 30 Seconds

Speciale kindereditie van het spectaculair partyspel 30 Seconds voor teams. Fantastisch voor grote gezelschappen op feestjes en partijen. Jij speelt dan in teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op ’n kaartje te omschrijven. 

22. Kwakzalvers

De Kwakzalvers van Kakelenburg Eenmaal per jaar komen in Kakelenburg de beste wonderdoktoren en beunhaasjes samen om drankjes tegen de zweetvoeten, heimwee, de hik en ookliefdesverdriet te brouwen. Elke kwakzalver kookt hier echter z’n eigen soep.

bekende bordspellen

23. Rummikub

Het overbekende familiespel Rummikub nu met extra grote speelplanken en extra grote speelstenen. Ideaal voor slechtzienden. Wie legt dan de slimste combinaties? Een spelletje dat inzicht, durf en tactiek combineert.

24. Risk

Verover de wereld in een strategische spel. Nu met deze verbeterde figuren en vernieuwde Missiekaarten. In het Risk spel is ’t doel heel eenvoudig: deze spelers proberen dan de gebieden van hun tegenstanders te veroveren door ’n leger op te bouwen, hun troepen naar een ander gebied te verplaatsen en ook de strijd aan te gaan. 

risk

25. Pandemic

Gloednieuwe Nederlandse uitgave van de dit bordspel de klassieker Pandemic! In dit coöperatieve bordspel zijn deze spelers leden van ’n eliteteam dat ten strijde trekt tegen vier enorm bijzonder dodelijke ziektes. Het team reist de hele wereld over om de vloedgolf van de infecties in te dammen en om kennis en hulpbronnen op te doen om medicijnen te ontwikkelen. Lukt het je om de mensheid te redden?

pandemic

26. 30 Seconds uitbreiding

Deze set bevat 240 kaarten en ook 2400 begrippen, waaronder meer dan wel 1000 nieuwe. De oude begrippen zijn met andere gecombineerd, waardoor spelers die ’t basisspel vaker hebben gespeeld geen voordeel meer gaan hebben. Met deze upgradeset beleef jij dit spectaculair partyspel voor teams opnieuw.

27. 30 Seconds everyday life

De spelers vormen de teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van deze 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Weet jij dan ook bijvoorbeeld moederskindje, gehoorapparaat of adrenalinekick uit te leggen zonder deze woorden te gaan benoemen? Maar pas op de zandloper, want jij hebt maar 30 Seconds! 

28. Escape room the game

Bordspel 8 jaar vinden? Voel je spanning met Escape Room the game en beleef dan nu ’t mysterie van een escape room als spel gewoon bij je thuis! 

escape room basisspel

29. Monopoly slechte verliezers

Hier is ’t bordspel Monopoly voor de slechte verliezers. Deze enorm hilarische variatie op het Monopoly-spel maakt winnaars van de verliezers. Spelers verdienen geld door dingen te doen die doorgaans frustrerend zijn in dit spel, zoals naar de gevangenis gaan, huur betalen of helemaal bankroet gaan.

monopoly

30. Ticket To Ride India & Zwitserland

Ontdek één van de meest dichtbevolkte landen in Ticket to Ride India. Dit spel voegt ’n enorm bijzonder leuk spelelement toe voor extra speelplezier, namelijk ’t mandala’s maken. 

ticket to ride india zwitserland

31. Monopoly Efteling

In deze betoverende editie van ’t bekende spel Monopoly ontdek jij de Efteling op een compleet nieuwe manier. Jij bezoekt het park dan niet, maar wordt misschien wel de allesbepalende directeur van de Wereld vol met Wonderen!

monopoly

32. Exit de verlaten hut

Exit is het uitdagende coöperatieve escape room-spel! Ontsnap zo snel mogelijk uit de verlaten boshut. Probeer binnen anderhalf uur al de puzzels op te lossen en alle codes te breken. Alleen dan ontsnappen jullie uit deze locatie waar jullie opgesloten zitten. Logisch nadenken en doorzettingsvermogen zijn vereist om dit spel tot een goed einde te brengen. En komen jullie er echt niet uit, dan bevat het spel tipkaarten om jullie op het goede spoor te brengen.

exit

33. Azul

In ’t tactische bordspel Azul moet jij voor de Portugese koning Manuel I de muren van zijn koninklijk paleis met kleurige tegels versieren. Tijdens dit bezoek van de Portugese koning aan het Alhambra in Zuid-Spanje was deze koning namelijk erg gebiologeerd van de prachtige Azulejos (de oorspronkelijke witte en de blauwe keramische tegels) waarmee de muren van het paleis waren gedecoreerd. Daarom gaf hij onmiddellijk de opdracht aan jou om z’n paleis met soortgelijke decoratieve tegels te verfraaien.

azul

34. Peaky Blinders

Peaky Blinders – Under a New Management Reis terug in de tijd naar het Birmingham van de jaren twintig in het Peaky Blinders bordspel. Speel jouw eigen rol ineen spannende gangsteroorlog tussen verschillende groepen. Verhoog jouw persoonlijkestatistieken zoals charisma, kracht en intelligentie om zo jouw tegenstanders te verslaanen je missie te volbrengen.

peaky blinders

35. Mysterium

Mysterium is ’n coöperatief bordspel voor 2-7 spelers. Eén speler kruipt in de huid van een geest die leeft in ’n mysterieus oud landhuis. Deze geest kan niet goed rusten totdat ’t mysterie rondom zijn dood is opgelost. Andere spelers zijn ’n groep van helderzienden die uitgenodigd zijn door de eigenaar van ’t landgoed om het mysterie van de plaats op te lossen.

Bordspel 8 jaar

36. Froggit

Bordspel 8 jaar vinden? Leid jouw kikkers veilig over de vijver en voorkom dat andere spelers hetzelfde doen. Deze eerste kikkerfamilie die geheel de andere kant van de vijver bereikt, wint dit spel. Maar pas op, de vis kan je kikkers terugjagen naar de start-oever! 

37. Mens erger je niet Woezel en Pip

Het klassieke Mens Erger Je Niet spel bordspel in een leuk Woezel en Pip jasje! Mens Erger Je Niet Woezel en Pip brengt je favoriete vriendjes tot leven in ’t aller vrolijkste bordspel.

woezel en pip

38. Catan Piraten & Ontdekkers

Bordspel 8 jaar vinden? De Kolonisten van Catan Piraten en de Ontdekkers is de vierde grote uitbreiding op dit populairste bordspel van de afgelopen decennia. Met deze verscheidene scenario’s, waarbij de nieuwe spelregels stap voor stap zullen worden geïntroduceerd. In deze uitbreiding staat ’t ontdekken van nieuwe gebieden centraal. 

39. Lynx zoekspel

Verbeter jouw concentratie en train je brein met Lynx! Zoek en vind als snelste je plaatjes. Zet het spelbord dan in elkaar, schud de kaartjes en neem er 3. Waar zijn je koekjes, de gitaar en deze tennisbal? Vind als allereerste je 3 plaatjes op het bord en win!

40. Carcassonne

Kooplieden en Bouwmeesters is deze tweede uitbreiding op het bekende legspel Carcassonne en introduceert ’n drietal nieuwe spelregels, die dit toch al spannende spel ’n extra dimensie geven. Zo kunnen zich nu de handelswaren in een stad bevinden. 

kooplieden & bouwmeesters

41. Monopoly Junior

Het klassieke Monopoly Junior spel heeft een nieuw jasje: Elektronisch Bankieren! Het biedt kinderen een eigentijdse bankervaring omdat dit geld is vervangen door deze elektronische bankautomaat en door Monopoly bankpasjes. 

monopoly junior

42. Monopoly Friends

Word één van de Friends en speel dan de Friends-editie van Monopoly, gebaseerd op een van jouw best bekeken sitcoms op tv. Kruip in de huid van personen zoals de bekende Ross, Rachel, Phoebe, Monica.

43. Dobble 

Er zijn 55 kaarten waarop steeds 8 symbolen afgebeeld zullen staan. Je kunt vijf spelvariaties spelen met Dobble. Welke spelversie jij ook speelt, jij moet steeds proberen om als allereerste ’t identieke symbool tussen twee kaarten te vinden en te gaan benoemen. Vervolgens mag jij een kaart nemen.

dobble spel

44. Murder Mystery

Uitbreidingsset voor de Escape Room The Game. Los deze moordzaak op door samen te werken en de dader te vinden… Allemachtig! Bij het betreden van deze plaats delict besef je dat je in een lastige situatie zit. 

45. Pandemic uitbreiding

Extreem Gevaar is deze Nederlandse uitgave van de uitbreiding On The Brink voor het bordspel Pandemic. Waren de ziektes in de Pandemic eenvoudig tegen te gaan? Dan biedt deze uitbreiding een uitkomst: breid fit basisspel flink uit met diverse spelmaterialen en verhoog de spanning van het spel! 

pandemic uitbreiding

46. Wie heeft het gedaan

Wie heeft dit gedaan? Ontsluier het geheim van deze sprekende dieren en vind de dief! Heel het kasteel is in rep en in roer: de magische ring van de koning is pas gestolen! Deze ring beschermt dit koninkrijk tegen de boze tovenaar. 

47. Skipbo jr.

Het geliefde spel Skip-Bo Junior is speciaal voor deze junioren. Skip-Bo Junior is ’n eenvoudig te leren, snel kaartspeel voor groot en ook klein. Deze kaarten moeten dan in deze juiste volgorde weggelegd worden. Wie als eerste al z’n kaarten weg heeft gespeeld heeft ook gewonnen. De Junior versie heeft leuke afbeeldingen van de dieren.

skipbo junior

48. Koala Kart

Bordspel 8 jaar vinden? Met Koala Kart race jij tegen familie en vrienden op een te gekke baan dwars door Australië! Onderweg kom jij dan ook allerlei obstakeltjes tegen, maar kun jij ook je tegenstanders behoorlijk dwarszitten. 
 

Bordspel 8 jaar

49. Beverbende

In Beverbende gaan tactiek en geheugen hand in hand. Jij hebt 4 kaarten met strafpunten gedekt voor je liggen, maar jij mag er maar twee bekijken. Als jij dan aan de beurt bent, trek je ’n kaart en doe je daar een actie mee. Zo kun jij de kaart tegen één van je gedekte kaarten ruilen of zelfs invloed uitoefenen op deze kaarten van de andere spelers. Als je de minste strafpunten hebt, win je de ronde.

beverbende

50. Uno

Het doel van het spel? Troef de eerder gespeelde kaart met ’n kaart van dezelfde kleur of hetzelfde symbool. Maar let wel goed op deze actiekaarten en hou ’t bluffen van de tegenstander in de gaten!

Het kaartspel UNO lijkt sprekend op ’t kaartspel Pesten. Nu hebben de kaarten alleen cijfers van 0 tot 9 en zijn d’r speciale pestkaarten. 

populairste bordspellen

51. LAMA kaartspel

Vlot kaartspel met ’t motto van L.A.M.A. is: Leg Al de Minpunten Af. Elke beurt probeer jij de kaarten af te leggen, anders krijg je er minpunten voor. Kun jij niets afleggen, dan beslis je om te passen of ’n (hopelijk goede) kaart te trekken. Je krijgt minpunten in de vorm van de fiches. Lukt ’t jou om al je kaarten kwijt te raken, dan mag jij een fiche teruggeven.

52. De grote dalmuti

Bordspel 8 jaar vinden? Het leven is nooit helemaal eerlijk … en dat geldt dan ook voor De Grote Dalmuti! In de ene beurt kun jij koning zijn, in de volgende wederom ’n bediende. Strijd voor je hoogste sociale klasse en kroon jezelf tot De Grote Dalmuti! 

Leukste kaartspellen 2021

53. De Crew

De Crew is ’n coöperatief kaartspel waarin jullie samen proberen in 50 verscheidene missies het heelal te doorkruisen. Daarin slagen jullie alleen als iedereen goed oplet en daarnaast ook samenwerkt. Eén foute kaart kan het einde van de missie betekenen. Bovendien zijn jullie communicatiemogelijkheden in deze ruimte zeer beperkt.

de crew

54. Ligretto

In ’t superpopulaire kaartspel Ligretto proberen de spelers zo snel mogelijk van hun kaarten af te gaan komen. Een razendsnel spel, waarbij snelheid, goede combinaties en ook snelle reactie van groot belang zijn! Iedereen speelt dan tegelijk, waardoor dan vaak hilarische situaties ontstaan. Het basisspel Ligretto Blauw is geschikt voor 2 tot aan 4 spelers.

55. Take 5

Het spel bevat 104 kaarten met verscheidene waarden en strafpunten. Iedere speler krijgt d’r 10 en er liggen 4 kaarten open op de tafel. Elke ronde kiest iedereen ’n kaartje uit zijn hand en legt deze gedekt voor zich neer. Deze spelers draaien hun kaart tegelijk om en leggen dan hun kaart aan de op tafel liggende kaarten aan, waarbij de speler met de laagste kaart begint, enzovoort. 

56. Saboteur

In dit Saboteur kaartspel voor 3-10 spelers leggen deze spelers met speelkaarten ’n mijnenstelsel met gangen aan. Deze spelers krijgen in het geheim ’n rol toegewezen. De dwergen proberen via de gangen een route naar ’n kaart met ’n verborgen edelsteen aan te gaan leggen. De saboteurs proberen dit dan weer te verhinderen. Afhankelijk van jouw rol verdien jij winstpunten (goudklompjes) met succes of ’n mislukking. 

57. The Mind

The Mind is meer dan ’n spel. Het is een experiment, ’n beleving, een eenvoudige, maar zeer bijzondere team-ervaring. Als jij dan het laatste level weet te voltooien, zullen jullie op ’n mooie roze wolk zweven. Jij mag niets bespreken met elkaar en op geen enkele wijze informatie met elkaar uitwisselen.

leukste bordspellen 2021

58. Boonanza

Bordspel 8 jaar vinden? Hak, ik heb jou! Boonanza. De boon is ’n eigenzinnig gewas, en gedijt uitsluitend in gezelschap van z’n soortgenoten. Bonenkwekers moeten hier dan rekening mee houden en investeren bij voorkeur in maximaal twee of zo ongeveer drie soorten. 

59. Koehandel

Éénmaal… andermaal… en het is verkocht! Wie is de gelukkige eigenaar van deze prijskoe Bertha of één van de andere dieren? Menige doortrapte koehandel loopt helemaal uit de hand. Maar wie heeft nu eigenlijk wie te pakken? Alleen wie met ’t boerenverstand biedt en listiger is dan de rest krijgen deze lucratiefste dieren in handen en wint koehandel van de Ravensburger!

koehandel

60. Halli Galli

Iedere speler krijgt ’n gedekte stapel kaarten. Op elke kaart staan één of meerdere vruchten. Om beurten draait iedere speler ’n kaartje om en legt deze op zijn eventueel eerder omgedraaide kaarten. Zo is voor iedere speler altijd maar één kaartje zichtbaar.  

Leukste bordspellen 2021

61. Jatten

Het spel waarin jij moet jatten! In Jatten steel jij kaarten van elkaar om je eigen verzameling te bouwen, en als je eenmaal begint te stelen van ook andermans goederen, is ’t moeilijk om te gaan stoppen – maar wie te veel wil, zal met lege handen naar huis gaan! Als jij aan de beurt bent, speel je een kaart uit je hand in jouw verzameling en mag jij een kaartinval doen. Bordspellen in teams vinden? Check dit.

leukste bordspellen 2021

Bordspellen voor 8 jarige kinderen

62. Set

Bordspel 8 jaar vinden? Er liggen 12 kaarten met de gekleurde symbolen op tafel. De symbolen hebben vier eigenschappen in drie variaties: ’n kleur, ’n hoeveelheid, een vulling en ’n vorm. Alle spelers zoeken nu tegelijkertijd naar ’n set. Een set bestaat uit drie kaarten, waarvan de variatie van deze eigenschappen volledig gelijk is of helemaal verschillend. Overzicht populaire bordspellen vinden? Check dit.  

set

63. Paw Patrol

Bordspel 8 jaar vinden? Paw Patrol 3-in-1 bevat drie verschillende vrolijke spellen in 1 doos! In deze doos vind jij 3 klassieke spellen: Lotto, Domino en Memo. Verzamel deze kaarten op je afbeeldingskaart (Lotto), maak een ketting van de plaatjes (Domino) en verzamel de paren (Memo). Urenlang speelplezier voor je kinderen!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ad blocker gedetecteerd

We maken gebruik van affiliate links naar Bol.com. Deze links worden niet getoond bij het gebruik van een Adblocker. Zet de Adblocker s.v.p. uit om de buttons naar Bol zichtbaar te maken en browsen op onze website voort te zetten. 

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
bordspellenwereld
Logo