Deze bordspellen zijn perfect om de herfst mee te beginnen!

De dagen worden korter, de temperaturen dalen en de bomen kleuren prachtig rood en goud. Het is weer die tijd van het jaar: de herfst! Terwijl de regen zachtjes tegen de ramen tikt, is er geen betere manier om de gezelligheid naar binnen te brengen dan met een goed bordspel. Of je nu een doorgewinterde speler bent of een avondje wilt ontspannen met vrienden of familie, deze bordspellen zijn perfect om de herfst mee te beginnen.

1. Catan

Een klassieker die niet mag ontbreken in je spelcollectie, zeker niet in de herfst. Catan biedt een mix van strategie, geluk en onderhandeling die elke keer weer anders uitpakt. In dit spel bouw je dorpen, steden en wegen terwijl je grondstoffen zoals hout, baksteen en graan verzamelt. De interactie tussen spelers zorgt voor spannende wendingen, vooral wanneer de ‘rover’ een belangrijke grondstof stillegt. Het strategische element, gecombineerd met de rustieke sfeer van het bouwen van een beschaving, sluit naadloos aan bij het herfstgevoel van langzaam opbouwen en plannen.

2. Carcassonne

Net als bij Catan draait het in Carcassonne om het bouwen, maar hier ben je bezig met het creëren van je eigen middeleeuwse landschap. Door het plaatsen van tegels creëer je steden, wegen en kloosters, terwijl je horigen (meeples) strategisch inzet om punten te scoren. Carcassonne is eenvoudig te leren, maar biedt voldoende diepgang voor strategische beslissingen. De kalme, bijna meditatieve aard van het spel past perfect bij een druilerige herfstavond. En als je echt helemaal in het thema wilt blijven, kun je de uitbreidingen zoals “Herbergen en Kathedralen” toevoegen om het spel nog boeiender te maken.

3. Ticket to Ride

Voor wie van reizen houdt maar liever binnenblijft als het weer omslaat, is Ticket to Ride een uitstekende keuze. In dit spel bouw je treinroutes door verschillende steden in Europa, Amerika of andere werelddelen. Het doel is om de langste en meest waardevolle routes te voltooien, terwijl je de plannen van je medespelers probeert te dwarsbomen. Ticket to Ride is toegankelijk en snel op te pakken, maar biedt genoeg uitdaging voor de doorgewinterde speler. De routekaarten doen je wegdromen naar verre bestemmingen, terwijl je gezellig rond de tafel zit met een kop warme chocolademelk.

4. Wingspan

Voor de natuurliefhebbers onder ons is Wingspan een uitstekende keuze. In dit spel verzamel je vogels en bouw je een bloeiend natuurreservaat. Elk spelronde moet je strategische keuzes maken over welke vogels je waar plaatst, terwijl je jouw ecosysteem in balans houdt. De prachtige illustraties en de serene spelervaring maken Wingspan perfect voor een rustige herfstavond. Het spel vereist een scherp inzicht in het combineren van kaarten en acties, maar biedt ook een rustgevende ervaring dankzij het natuurthema.

5. Azul

Als je houdt van esthetiek en tactiek, dan is Azul een uitstekende aanvulling op je herfstcollectie. In dit spel ben je een tegelzetter in een Portugese paleiszaal en probeer je met kleurrijke tegels de mooiste mozaïeken te leggen. Azul is zowel visueel verbluffend als strategisch uitdagend, maar het blijft een eenvoudig spel om te leren. Het passen en meten van tegels heeft iets rustgevends, en de herfstkleuren op tafel maken het spel extra sfeervol.

Conclusie

De herfst is bij uitstek het seizoen om lekker binnen te blijven en samen met vrienden en familie te genieten van een goed bordspel. Of je nu kiest voor de strategische diepgang van Catan en Carcassonne, de ontspannen reis van Ticket to Ride, de rustgevende natuur van Wingspan, of de kleurrijke schoonheid van Azul, elk van deze spellen belooft een gezellige avond. Haal dus een warme deken, zet een kop thee, en laat het bordspelplezier beginnen!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ad blocker gedetecteerd

We maken gebruik van affiliate links naar Bol.com. Deze links worden niet getoond bij het gebruik van een Adblocker. Zet de Adblocker s.v.p. uit om de buttons naar Bol zichtbaar te maken en browsen op onze website voort te zetten. 

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
bordspellenwereld
Logo