Cooperatieve bordspellen

Cooperatieve bordspellen vinden? Bekijk hier de beste opties waarbij je moet samenwerken. Verschillende bordspellen zijn er door de jaren heen ontwikkeld. Spelletjes waarbij je moet samenwerken kunnen vaak een extra dimensie opleveren. 

1. Mansions of Madness

Een gloednieuwe editie van deze Mansions of Madness! Dit bordspel is volledig coöperatief en speelt zich dan ook af in de wereld van Eldritch Horror en Elder Sign. Deze speciale editie wordt gespeeld met ’n app welke te downloaden is voor de iOS en Android, waarmee jij stap voor stap diverse scenario’s kunt doorlopen. Een topper onder al de bordspellen!

mansions of madness

2. Escape room the game

Voel je spanning met Escape Room the game en beleef nu ’t mysterie van een escape room als spel gewoon bij jou thuis! In dit uitdagende en ook onvoorspelbare bordspel los je samen een bijzonder mysterie op door te zoeken naar de verborgen aanwijzingen en het oplossen van raadsels. Jij hebt hiervoor slechts 1 uur de tijd, gebruik die tijd goed! 

escape room basisspel

3. Pandemic

Gloednieuwe Nederlandse uitgave van de dit bordspel de klassieker Pandemic! In dit coöperatieve bordspel zijn de spelers leden van ’n eliteteam dat ten strijde trekt tegen vier enorm bijzonder dodelijke ziektes. Het team reist de hele wereld over om de vloedgolf van de infecties in te dammen en om kennis en hulpbronnen op te doen om medicijnen te ontwikkelen. Lukt het je om de mensheid te redden?

pandemic

4. Mysterium

Leukste coöperatieve bordspellen vinden? Mysterium is ’n coöperatief bordspel voor wel zo’n 2-7 spelers. Eén speler kruipt in de huid van een geest die leeft in ’n mysterieus oud landhuis. De geest kan niet rusten totdat ’t mysterie rondom zijn dood is opgelost. Andere spelers zijn ’n groep van helderzienden die uitgenodigd zijn door de eigenaar van ’t landgoed om het mysterie van de plaats op te lossen.

5. Trionimos Deluxe

Het originele Triominos spel in een luxe uitvoering! Tiominos is een bijzonder tactisch spel met driehoekige, genummerde stenen. Zoek jouw kansen, leg ze snel aan en scoor zo veel mogelijk punten. Bij dit spel gaat ’t niet alleen om het inzicht maar ook om tactisch spelen. Sommige aangelegde figuren leveren jou namelijk ook veel punten op!

Cooperatieve bordspellen

6. De betoverde doolhof

Doolhof van Ravensburger is een geestig spel vol verrassingen. Telkens veranderen de gangen; het lijkt wel of het spookt. De schat lag net nog daar! Het doolhof van lijkt wel bizar betoverd. Wie weet ondanks die betovering toch de geheimzinnige voorwerpen en schatten te vinden?

7. Party & Co Family

Het spel kan in meerdere teams (maximaal 3 teams van 2 of meer spelers) gespeeld worden of met maximaal 3 individuen. Verdeel al de spelers in teams. Kies met welke kant van dit speelbord je wil gaan spelen: het normale parcours duurt ongeveer 50 minuten. Het korte parcours duurt ongeveer 25 minuten.

8. Trivial Pursuit

Verzamel jouw vrienden voor het trivia-spel waarmee het allemaal begon! De klassieke editie van dit Trivial Pursuit spel biedt het bekende en ook enorm geliefde spel, maar dan met ’t retro-uiterlijk van de jaren 80! Met deze klassieke speelwijze op het bekende speelbord en 2400 vragen in 6 categorieën

trivial pursuit

9. reuze ganzenbord

Deze klassieker wordt nog zeker dagelijks door vele mensen met plezier gespeeld. Nu is ‘ie ook verkrijgbaar in een grote uitvoering met ’n speelbord van maar liefst zo’n 52 x 68 centimeter en daarbij zes houten ganzen van hoogwaardige kwaliteit.

10. Mario Labyrinth

“Mamma mia!” Waar is Mario? De held heeft zich samen met zijn broer Luigi, Yoshi, Peach, Donkey Kong en nog veel meer figuren uit de Super Mario™ spellen verstopt in het betoverde labyrint. Als jullie dan de gangkaartjes in het doolhof handig en met een vooruitziende blik verschuiven, ontstaan nieuwe wegen die jullie naar de gezochte figuren leiden.

mario labyrinth

11. Houten Keezenspel

Keezen is een combinatie van het pesten en Mens Erger Je Niet. De spelkaart die jij opgooit, bepaalt wat jij met je pion mag doen. Zorg dat je jouw pionnen als eerste op de thuishonken hebt en probeer met pestkaarten te voorkomen dat jouw tegenspelers hetzelfde doel bereiken!

houten keezenspel

12. Stratego

Stratego Original: Val aan en verover je vlag! Keer op keer probeert de luitenant Jan Zonderland samen met zijn kameraden de vlag van de Roodjassen te gaan veroveren. Het leger van deze Blauwhemden is al een heel stuk verzwakt, maar de mannen geven niet op. Wil jij de luitenant helpen om dit leger van de Roodjassen te verslaan?

stratego

13. Jeu de Dames

Coöperatieve bordspellen vinden? Dammen behoort tot de alleroudste spellen die ons bekend zijn. De spelregels ervan zijn bijzonder gemakkelijk te leren, kinderen vanaf 5 jaar leren dit zo en de mogelijkheden zijn dan ook oneindig. Dit product bevatten mooie houten damschijven.

jeu de dames

Coöperatieve bordspellen

14. Keezenspel

De spelkaart die jij opgooit, bepaalt wat jij met je pion mag doen. Zorg dat je jouw pionnen als eerste op de thuishonken hebt en probeer met de pestkaarten te voorkomen dat jouw tegenspelers hetzelfde doel gaan bereiken! Voor 2 tot wel 6 spelers vanaf 6 jaar.

15. Pim Pam Pet

Pim Pam Pet Original van Jumbo is veelvuldig gespeeld, en is een vraag- en antwoordspel voor heel de familie! Deze draaischijf bepaalt de beginletter van jouw antwoord. Welke speler reageert er dan het snelst?

Pim Pam Pet

16. Rummikub

Het alombekende spel Rummikub! Maak mooie cijferreeksen met de gekleurde cijfers op je plankje. Wie legt de slimste combinaties? Ben jij dan ook degene die het eerst alle cijfers op tafel heeft liggen? Een spel dat inzicht, durf en tactiek combineert.

bekende bordspellen

17. Schaakbord

Het meest klassieke bordspel naast het dammen. Het zorgt voor een gezonde dosis werking van de hersenen om tot de uiteindelijke overwinning te kunnen komen. Schaken is dan al eeuwenoud en ’t gaat nooit uit de mode. Voor zowel jong als oud is het schaken geschikt. Een potje schaken is ideaal om de taaie zondagmiddag door te kunnen komen of andere saaie situaties.

18. 30 Seconds

Je speelt in twee teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van je 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Hoe meer begrippen jullie dan dus raden, des te meer velden jullie op ’t speelbord vooruit mogen. Een dobbelsteenworp kan daar nog verandering in gaan brengen. 

30 seconds partyspel

19. Catan

Coöperatieve bordspellen vinden? Het Catan basisspel is de nieuwste editie van het bekende handelsspel. Het spel bevat nu miniaturen en ook het artwork is volledig aangepast. Zo kun je jezelf nog meer inleven in de wereld van Catan.

20. Monopoly

Dit is ’t beroemde vastgoedspel voor snelle onderhandelaars waarin de spelers kopen, verkopen, onderhandelen en ruilen om de ultieme rijkdom te gaan behalen. In deze vernieuwde versie van ’t klassieke spel zijn de leuke badeend, de tyrannosaurus rex en de pinguïn aan je pionnen familie toegevoegd.

coöperatieve bordspellen

21. Wie is het?

Elke speler kiest ’n geheime figuur en probeert dan met behulp van ja- en nee-vragen uit te vinden wie deze geheime figuur van de tegenstander is. Als jij dan denkt dat je weet wie de tegenstander heeft gekozen, mag jij raden. Maar pas op, want als jij fout raadt, verlies je het spel! 

22. Mens erger je niet

Mens Erger Je Niet!, wie kent ’t niet? De originele uitvoering van ’t meest gespeelde spel! De aller handigste manier om regenachtige zondagmiddagen door te komen, al is Mens Erger Je Niet eigenlijk altijd ’n vermakelijk spel. En denk erom als het niet gaat zoals je wilt: mens, erger jezelf niet!

bekende bordspellen

23. Risk

Verover de wereld in een strategische spel. Nu met deze verbeterde figuren en vernieuwde Missiekaarten. In het Risk spel is ’t doel heel eenvoudig: de spelers proberen dan de gebieden van hun tegenstanders te veroveren door ’n leger op te bouwen, hun troepen naar een ander gebied te verplaatsen en ook de strijd aan te gaan. 

risk

24. Dixit

Het sprookjesachtige spel Dixit bevat prachtige kaarten die zeker voor interpretatie vatbaar zijn. Bij dit gezellige bordspel is ’t belangrijk om je medespelers goed in te kunnen schatten en je verbeelding de vrije loop te laten gaan. Het spel heeft heel weinig spelregels, waardoor ’t heel snel te leren is en geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar.

25. De slimste mens ter wereld

Coöperatieve bordspellen? De Slimste Mens Ter Wereld! Speel deze populaire TV quiz aan tafel en ontdek wie de slimste is. Al deze elementen van de tv-quiz vind je terug in dit bordspel. Verdien seconden met deze  3 – 6 – 9 ronde.

26. Cluedo

Soms moet jij liegen om de waarheid aan ’t licht te brengen in het Cluedo Leugenaars Editie bordspel waarin spelers aan de hand van de onderzoekskaarten (6 leugenkaarten en ook dan 6 waarheidskaarten) proberen te achterhalen wie Dr. Black vermoord heeft in ’t herenhuis.

cluedo

27. 30 Seconds

Speciale kindereditie van het spectaculair partyspel 30 Seconds voor teams. Fantastisch voor grote gezelschappen op feestjes en partijen. Je speelt in meerdere verschillende teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op ’n kaartje te omschrijven. 

28. Rummikub

Het overbekende familiespel Rummikub nu met extra grote speelplanken en extra grote speelstenen. Zeker wel handig voor minder zienden. Wie legt de slimste combinaties? Een spel dat inzicht, durf en tactiek combineert.

Cooperatieve bordspellen 2022

29. Kwakzalvers

De Kwakzalvers van Kakelenburg Eenmaal per jaar komen er in Kakelenburg de beste wonderdoktoren en beunhazen samen om drankjes tegen de zweetvoeten, heimwee, de hik en ookliefdesverdriet te brouwen. Iedere kwakzalver kookt hier echter z’n eigen soep.

bekende bordspellen

30. Monopoly slechte verliezers

Hier is ’t bordspel Monopoly voor de slechte verliezers. Deze hilarische variatie op het Monopoly-spel maakt winnaars van de verliezers. Spelers verdienen dan geld door dingen te doen die doorgaans frustrerend zijn in ’t spel, zoals naar de gevangenis gaan, huur betalen of helemaal bankroet gaan.

monopoly

31. 30 Seconds uitbreiding

Deze set bevat 240 kaarten en ook 2400 begrippen, waaronder meer dan wel 1000 nieuwe. Oude begrippen zijn met andere gecombineerd, waardoor de spelers die ’t basisspel vaker hebben gespeeld geen voordeel meer hebben. Met deze upgradeset beleef jij dit spectaculair partyspel voor teams opnieuw.

32. 30 Seconds everyday life

De spelers vormen de teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van al deze 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Weet jij bijvoorbeeld moederskindje, gehoorapparaat of adrenalinekick uit te leggen zonder deze woorden te gaan benoemen? Maar pas op de zandloper, want jij hebt maar 30 Seconds! 

33. Monopoly Efteling

Coöperatieve bordspellen vinden? In deze betoverende editie van ’t bekende spel Monopoly ontdek jij de Efteling op een compleet nieuwe manier. Je bezoekt dit park niet, maar wordt misschien wel de allesbepalende directeur van de Wereld vol met Wonderen!

monopoly

34. Azul

In ’t tactische bordspel Azul moet jij voor de Portugese koning Manuel I de muren van zijn koninklijk paleis met kleurige tegels versieren. Tijdens ’t fantastische bezoek van de Portugese koning aan het Alhambra in Zuid-Spanje was deze koning namelijk erg gebiologeerd van de prachtige Azulejos (de oorspronkelijke witte en de blauwe keramische tegels) waarmee de muren van het paleis waren gedecoreerd. Daarom gaf hij onmiddellijk de opdracht aan jou om z’n paleis met soortgelijke decoratieve tegels te verfraaien.

azul

35. Peaky Blinders

cooperatieve bordspellen vinden? Peaky Blinders – Under a New Management Reis terug in de tijd naar het Birmingham van de jaren twintig in het Peaky Blinders bordspel. Speel jouw gehele eigen rol ineen spannende gangsteroorlog tussen verschillende groepen. Verhoog jouw persoonlijkestatistieken zoals charisma, kracht en intelligentie om zo jouw tegenstanders te verslaanen je missie te volbrengen.

peaky blinders

36. Ticket To Ride India & Zwitserland

Ontdek één van de meest dichtbevolkte landen in Ticket to Ride India. Dit spel voegt een heel bijzonder leuk spelelement toe voor extra speelplezier, namelijk ’t mandala’s maken. 

ticket to ride india zwitserland

37. Exit de verlaten hut

Exit is het uitdagende coöperatieve escape room-spel! Ontsnap zo snel mogelijk uit de verlaten boshut. Probeer binnen anderhalf uur alle puzzels op te lossen en alle codes te breken. Alleen dan ontsnappen jullie dan uit de locatie waar jullie opgesloten zitten. Logisch nadenken en doorzettingsvermogen zijn vereist om dit spel tot een goed einde te brengen. En komen jullie er echt niet uit, dan bevat het spel tipkaarten om jullie op het goede spoor te brengen.

exit

38. Undercover bordspel

Verken het papieren politiedossier en ondervraag je verdachten. Volg je leads tot op het web en de sociale media in deze zoektocht naar de waarheid. Maar wees voorzichtig genoeg om jouw eigen cover-up niet op te blazen. 

undercover

39. Catan Piraten & Ontdekkers

De Kolonisten van Catan Piraten en de Ontdekkers is de vierde grote uitbreiding op dit populairste bordspel van de afgelopen decennia. Met al de verscheidene scenario’s, waarbij de nieuwe spelregels stap voor stap zullen worden geïntroduceerd. In deze uitbreiding staat ’t ontdekken van nieuwe gebieden centraal. 

Coöperatieve bordspellen

40. Carcassonne

Kooplieden en Bouwmeesters is deze tweede uitbreiding op het bekende legspel Carcassonne en introduceert een drietal nieuwe spelregels, die dit dan toch al spannende spel een extra dimensie geven. Zo kunnen zich nu de handelswaren in een stad bevinden. 

kooplieden & bouwmeesters

41. Monopoly Friends

Coöperatieve bordspellen vinden? Word één van de Friends en speel dan de Friends-editie van Monopoly, gebaseerd op een van de best bekeken sitcoms op tv. Kruip in de huid van personen zoals Ross, Rachel, Phoebe, Monica.

42. Froggit

Leid jouw kikkers veilig over de vijver en voorkom dat andere spelers hetzelfde doen. De eerste kikkerfamilie die geheel de andere kant van de vijver bereikt, wint dit spel. Maar pas op, de vis kan je kikkers terugjagen naar de start-oever! 

43. Jeu de barricade

Al de wegen leiden naar hetzelfde doel. Maar je loopt nog niet voorop of medespelers leggen barricades in de weg. Dan komt dit aan op zelfbeheersing, tactiek en een beetje geluk! Speelplezier en ook spanning tot aan de laatste minuut – hét ideale familiespel van Ravensburger voor oud en ook jong.

44. Lynx zoekspel

Verbeter jouw concentratie en train je brein met Lynx! Zoek en vind als snelste je plaatjes. Zet het spelbord dan in elkaar, schud de kaartjes en neem er 3. Waar zijn jouw koekjes, de gitaar en de tennisbal? Vind als allereerste jouw 3 plaatjes op het bord en win! Een van de top cooperatieve bordspellen.

45. Monopoly Junior

Het klassieke Monopoly Junior spel heeft een nieuw jasje: Elektronisch Bankieren! Het biedt kinderen een eigentijdse bankervaring omdat dit geld is vervangen door de elektronische bankautomaat en door Monopoly bankpasjes. 

monopoly junior

46. Mens erger je niet Woezel en Pip

Het klassieke Mens Erger Je Niet spel bordspel in een leuk Woezel en Pip jasje! Mens Erger Je Niet Woezel en Pip brengt jouw favoriete vriendjes tot leven in dit aller vrolijkste bordspel.

woezel en pip

47. Schaakbord

Altijd al willen schaken? Opklapbaar schaakspel met luxe kwaliteit in ’n colorbox. Het schaakspel heeft ook deze magnetische speelstukken zodat de schaakstukken meer grip hebben op het kunststof schaakbord. Het schaakspel wordt geleverd inclusief de instructies.

48. Murder Mystery

Coöperatieve bordspellen vinden? Uitbreidingsset voor de Escape Room The Game. Los deze moordzaak op door samen te werken en de dader te vinden… Allemachtig! Bij ’t betreden van deze plaats delict besef je dat je in een lastige situatie zit. 

49. Wie heeft het gedaan

Wie heeft dit gedaan? Ontsluier het geheim van deze sprekende dieren en vind de dief! Het hele kasteel is in rep en roer: de magische ring van de koning is pas gestolen! Deze ring beschermt dit koninkrijk tegen deze enorm boze tovenaar. 

50. Pandemic uitbreiding

Extreem Gevaar is deze Nederlandse uitgave van de uitbreiding On The Brink voor het bordspel Pandemic. Waren de ziektes in de Pandemic eenvoudig tegen te gaan? Dan biedt deze uitbreiding jou wel uitkomst: breid fit basisspel flink uit met diverse spelmaterialen en verhoog de spanning van het spel! Bordspellen lijst vinden? Bekijk dit.

pandemic uitbreiding

51. Koala Kart

Met Koala Kart race jij tegen familie en vrienden op een te gekke baan dwars door Australië! Onderweg kom jij dan allerlei verscheidene obstakels tegen, maar kun jij ook je tegenstanders behoorlijk dwarszitten. Familiespel volwassenen vinden? Check dit.
 

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ad blocker gedetecteerd

We maken gebruik van affiliate links naar Bol.com. Deze links worden niet getoond bij het gebruik van een Adblocker. Zet de Adblocker s.v.p. uit om de buttons naar Bol zichtbaar te maken en browsen op onze website voort te zetten. 

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
bordspellenwereld
Logo