Familiespel volwassenen

Familiespel volwassenen vinden? Bekijk dit artikel om de top opties te vinden. Van het ouderwetse keezenspel tot aan de alom bekende betoverde doolhof en van Trionimos tot aan ’t ganzenbord. Voor ieder is wel wel een leuke optie te vinden.

1. De betoverde doolhof

Doolhof van Ravensburger is een geestig spel vol verrassingen. Telkens veranderen de gangen; het lijkt wel of het spookt. De schat lag net nog daar! Het doolhof van lijkt wel bijzonder betoverd. Wie weet ondanks die betovering toch de geheimzinnige voorwerpen en schatten te vinden?

2. Mario Labyrinth

“Mamma mia!” Waar is Mario? De held heeft zich samen met zijn broer Luigi, Yoshi, Peach, Donkey Kong en nog veel meer figuren uit de Super Mario™ spellen verstopt in het betoverde labyrint. Als jullie deze gangkaartjes in het doolhof handig en met een vooruitziende blik verschuiven, ontstaan nieuwe wegen die jullie naar de gezochte figuren leiden.

mario labyrinth

3. reuze ganzenbord

Deze klassieker wordt nog zeker dagelijks door vele mensen met plezier gespeeld. Nu is ‘ie ook verkrijgbaar in een grote uitvoering met ’n speelbord van maar liefst 52 x 68 centimeter en daarbij ook zes houten ganzen van hoogwaardige kwaliteit.

4. Party & Co Family

Het spel kan in meerdere teams (maximaal 3 teams van 2 of meer spelers) gespeeld worden of met maximaal 3 individuen. Verdeel al de spelers in teams. Kies met welke kant van dit speelbord je wil gaan spelen: het normale parcours duurt ongeveer 50 minuten. Het korte parcours duurt ongeveer 25 minuten.

5. Trionimos Deluxe

Het originele Triominos spel in een luxe uitvoering! Tiominos is een bijzonder tactisch spel met driehoekige, genummerde stenen. Zoek jouw kansen, leg ze snel aan en scoor zo veel mogelijk punten. Bij dit spel gaat ’t niet alleen om het inzicht maar ook om tactisch spelen. Sommige aangelegde figuren leveren jou namelijk ook veel punten op!

Familiespel volwassenen

6. Trivial Pursuit

Verzamel jouw vrienden voor het trivia-spel waarmee het allemaal begon! De klassieke editie van dit Trivial Pursuit spel biedt het bekende en ook enorm geliefde spel, maar dan met het retro-uiterlijk van de bekende jaren 80! Met deze klassieke speelwijze op het bekende speelbord en 2400 vragen in 6 categorieën

trivial pursuit

7. Jeu de Dames

Dammen behoort tot de alleroudste spellen die ons bekend zijn. De spelregels ervan zijn bijzonder gemakkelijk te leren, kinderen vanaf 5 jaar leren ’t zo en de mogelijkheden zijn dan ook oneindig. Dit product bevatten mooie houten damschijven.

jeu de dames

8. Stratego

Stratego Original: Val aan en verover je vlag! Keer op keer probeert de luitenant Jan Zonderland samen met zijn kameraden de vlag van de Roodjassen te gaan veroveren. Het leger van de Blauwhemden is al een heel stukje verzwakt, maar de mannen geven niet op. Wil jij de luitenant helpen om dit leger van de Roodjassen te verslaan?

stratego

9. Rummikub

Het alombekende spel Rummikub! Maak mooie cijferreeksen met de gekleurde cijfers op je plankje. Wie legt de slimste combinaties? Ben jij degene die ’t eerst alle cijfers op tafel heeft liggen? Een spel dat inzicht, durf en tactiek combineert.

bekende bordspellen

10. Houten Keezenspel

Keezen is een combinatie van het pesten en Mens Erger Je Niet. De spelkaart die jij opgooit, bepaalt wat je met je pion mag doen. Zorg dat jij jouw pionnen als eerste op de thuishonken hebt en probeer met pestkaarten te voorkomen dat jouw tegenspelers hetzelfde doel bereiken!

houten keezenspel

11. Pim Pam Pet

Familiespel volwassenen vinden? Pim Pam Pet Original van Jumbo is veelvuldig gespeeld, en is een vraag- en antwoordspel voor heel de familie! Deze draaischijf bepaalt de beginletter van jouw antwoord. Welke speler reageert er dan het snelst?

Pim Pam Pet

Familiespel volwassenen

12. Catan

Het Catan basisspel is de nieuwste editie van het bekende handelsspel. Het spel bevat nu miniaturen en ook ’t artwork is volledig aangepast. Zo kun je jezelf nog meer inleven in de wereld van Catan.

13. Schaakbord

Het meest klassieke bordspel naast het dammen. Het zorgt voor een gezonde dosis werking van de hersenen om tot de uiteindelijke overwinning te kunnnen komen. Schaken is al een eeuwenoud en ’t gaat nooit uit de mode. Voor zowel jong als oud is het schaken geschikt. Een potje schaken is ideaal om de taaie zondagmiddag door te kunnen komen of andere saaie situaties.

14. Keezenspel

De spelkaart die jij opgooit, bepaalt wat jij met je pion mag doen. Zorg dat je jouw pionnen als eerste op de thuishonken hebt en probeer met pestkaarten te voorkomen dat jouw tegenspelers hetzelfde doel gaan bereiken! Voor 2 tot wel 6 spelers vanaf 6 jaar.

15. Mens erger je niet

Mens Erger Je Niet!, wie kent ’t niet? De originele uitvoering van ’t meest gespeelde spel! De manier om regenachtige zondagmiddagen door te komen, al is Mens Erger Je Niet eigenlijk altijd ’n bijzonder vermakelijk spel. En denk erom als het niet gaat zoals je wilt: mens, erger jezelf niet!

bekende bordspellen

16. Monopoly

Familiespel volwassenen vinden? Dit is ’t beroemde vastgoedspel voor snelle onderhandelaars waarin de spelers kopen, verkopen, onderhandelen en ruilen om de ultieme rijkdom te gaan behalen. In deze vernieuwde versie van dit klassieke spel zijn de badeend, de tyrannosaurus rex en de pinguïn aan je pionnen familie toegevoegd.

17. 30 Seconds

Je speelt in twee teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van je 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Hoe meer begrippen jullie dus kunnen raden, des te meer velden jullie op ’t speelbord vooruit mogen. Een dobbelsteenworp kan daar nog verandering in gaan brengen. 

30 seconds partyspel

18. Cluedo

Soms moet jij liegen om de waarheid aan ’t licht te brengen in het Cluedo Leugenaars Editie bordspel waarin spelers aan de hand van de onderzoekskaarten (6 leugenkaarten en ook 6 waarheidskaarten) proberen te achterhalen wie Dr. Black precies vermoord heeft in ’t herenhuis.

cluedo

Familiespel volwassenen

19. Wie is het?

Elke speler kiest ’n geheime figuur en probeert dan met behulp van ja- en nee-vragen uit te vinden wie deze geheime figuur van de tegenstander is. Als jij denkt dat jij weet wie de tegenstander heeft gekozen, mag jij raden. Maar pas op, want als jij fout raadt, verlies je het spel! 

20. De slimste mens ter wereld

Familiespel volwassenen vinden? De Slimste Mens Ter Wereld! Speel deze populaire TV quiz aan de tafel en ontdek wie de slimste is. Al de elementen van de tv-quiz vind je terug in dit bordspel. Verdien seconden met deze  3 – 6 – 9 ronde.

21. Rummikub

Familiespel volwassenen Rummikub nu met extra grote speelplanken en extra grote speelstenen. Ideaal voor slechtzienden. Wie legt al deze slimme combinaties? Een spel dat inzicht, durf en tactiek combineert.

22. Risk

Verover de wereld in een strategische spel. Nu met deze verbeterde figuren en vernieuwde Missiekaarten. In het Risk spel is ’t doel heel eenvoudig: de spelers proberen dan de gebieden van hun tegenstanders te veroveren door ’n leger op te bouwen, hun troepen naar een ander gebied te verplaatsen en ook de strijd aan te gaan. 

risk

23. 30 Seconds

Speciale kindereditie van het spectaculair partyspel 30 Seconds voor teams. Fantastisch voor grote gezelschappen op feestjes en partijen. jij speelt dan in teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op ’n kaartje te omschrijven. 

24. Dixit

Het sprookjesachtige spel Dixit bevat prachtige kaarten die zeker voor interpretatie vatbaar zijn. Bij dit gezellige bordspel is het belangrijk om je medespelers goed in te kunnen schatten en jij verbeelding de vrije loop te laten gaan. Het spel heeft heel weinig spelregels, waardoor ’t heel snel te leren is en geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar.

25. Kwakzalvers

Familiespel volwassenen vinden? De Kwakzalvers van Kakelenburg Eenmaal per jaar komen in Kakelenburg de beste wonderdoktoren en beunhazen samen om drankjes tegen deze zweetvoeten, heimwee, de hik en ookliefdesverdriet te brouwen. Iedere kwakzalver kookt hier echter z’n eigen soep.

bekende bordspellen

26. 30 Seconds everyday life

De spelers vormen de teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van deze 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Weet jij dan bijvoorbeeld moederskindje, gehoorapparaat of adrenalinekick uit te leggen zonder deze woorden te gaan benoemen? Maar pas op de zandloper, want jij hebt maar 30 Seconds! 

Familiespel volwassenen

27. Monopoly slechte verliezers

Hier is ’t bordspel Monopoly voor de slechte verliezers. Deze bijzonder hilarische variatie op het Monopoly-spel maakt winnaars van de verliezers. Spelers verdienen geld door dingen te doen die doorgaans frustrerend zijn in ’t spel, zoals naar de gevangenis gaan, huur betalen of helemaal bankroet gaan.

monopoly

28. Pandemic

Gloednieuwe Nederlandse uitgave van de dit bordspel de klassieker Pandemic! In dit coöperatieve bordspel zijn de spelers leden van ’n eliteteam dat ten strijde trekt tegen vier enorm bijzonder dodelijke ziektes. Het team reist de hele wereld over om de vloedgolf van de infecties in te dammen en om kennis en hulpbronnen op te doen om medicijnen te ontwikkelen. Lukt het je om de mensheid te redden?

pandemic

29. 30 Seconds uitbreiding

Deze set bevat 240 kaarten en ook 2400 begrippen, waaronder meer dan wel 1000 nieuwe. Oude begrippen zijn met andere gecombineerd, waardoor spelers die dit basisspel vaker hebben gespeeld geen voordeel meer zullen hebben. Met deze upgradeset beleef jij dit spectaculair partyspel voor teams opnieuw.

30. Monopoly Efteling

Familiespel volwassenen vinden? In deze betoverende editie van ’t bekende spel Monopoly ontdek jij de Efteling op een compleet nieuwe manier. Je bezoekt het park niet, maar jij wordt misschien wel de allesbepalende directeur van de Wereld vol met Wonderen!

monopoly

31. Escape room the game

Voel je spanning met Escape Room the game en beleef nu ’t mysterie van een escape room als spel gewoon bij jou thuis! In dit uitdagende en ook onvoorspelbare bordspel los jij samen een mysterie op door te zoeken naar de verborgen aanwijzingen en het oplossen van raadsels. Jij hebt hiervoor slechts 1 uur de tijd, gebruik die tijd goed! 

escape room basisspel

32. Azul

In ’t tactische bordspel Azul moet jij voor de Portugese koning Manuel I de muren van zijn koninklijk paleis met kleurige tegels versieren. Tijdens ’t bezoek van de Portugese koning aan het Alhambra in Zuid-Spanje was deze koning namelijk enorm gebiologeerd van de prachtige Azulejos (de oorspronkelijke witte en de blauwe keramische tegels) waarmee de muren van het paleis waren gedecoreerd. Daarom gaf hij onmiddellijk de opdracht aan jou om z’n paleis met soortgelijke decoratieve tegels te verfraaien.

azul

33. Peaky Blinders

Peaky Blinders – Under a New Management Reis terug in de tijd naar het Birmingham van de jaren twintig in het Peaky Blinders bordspel. Speel jouw eigen rol ineens spannende gangsteroorlog tussen verschillende groepen. Verhoog jouw persoonlijkestatistieken zoals charisma, kracht en intelligentie om zo jouw tegenstanders te verslaanen je missie te volbrengen.

peaky blinders

34. Mysterium

Mysterium is ’n coöperatief bordspel voor 2-7 spelers. Eén speler kruipt in de huid van een geest die leeft in ’n mysterieus oud landhuis. Deze geest kan niet rusten totdat ’t mysterie rondom zijn dood is opgelost. Andere spelers zijn ’n groep van helderzienden die uitgenodigd zijn door de eigenaar van ’t landgoed om het mysterie van de plaats op te lossen.

Spel voor familie volwassenen

35. Exit de verlaten hut

Exit is het uitdagende coöperatieve escape room-spel! Ontsnap zo snel mogelijk uit de verlaten boshut. Probeer binnen anderhalf uur alle puzzels op te gaan lossen en alle codes te breken. Alleen dan ontsnappen jullie uit de locatie waar jullie opgesloten zitten. Logisch nadenken en doorzettingsvermogen zijn vereist om dit spel tot een goed einde te brengen. En komen jullie er echt niet uit, dan bevat het spel tipkaarten om jullie op het goede spoor te brengen.

exit

36. Catan Piraten & Ontdekkers

De Kolonisten van Catan Piraten en de Ontdekkers is de vierde grote uitbreiding op dit populairste bordspel van de afgelopen decennia. Met de verscheidene scenario’s, waarbij de nieuwe spelregels stap voor stap zullen worden geïntroduceerd. In deze uitbreiding staat ’t ontdekken van nieuwe gebieden centraal. 

37. Undercover bordspel

Familiespel volwassenen vinden? Verken het papieren politiedossier en ondervraag je verdachten. Volg je leads tot op het web en de sociale media in jouw zoektocht naar de waarheid. Maar wees voorzichtig genoeg om jouw eigen cover-up niet op te gaan blazen. 

undercover

38. Ticket To Ride India & Zwitserland

Ontdek één van de meest dichtbevolkte landen in Ticket to Ride India. Dit spel voegt ’n bijzonder leuk spelelement toe voor extra speelplezier, namelijk ’t mandala’s maken. 

ticket to ride india zwitserland

39. Monopoly Friends

Word één van de Friends en speel dan de Friends-editie van Monopoly, gebaseerd op een van jouw best bekeken sitcoms op de tv. Kruip in de huid van personen zoals Ross, Rachel, Phoebe, Monica.

40. Carcassonne

Kooplieden en Bouwmeesters is deze tweede uitbreiding op het bekende legspel Carcassonne en introduceert een drietal nieuwe spelregels, die dit toch al bijzonder spannende spel een extra dimensie geven. Zo kunnen zich nu de handelswaren in een stad bevinden. 

kooplieden & bouwmeesters

41. Jeu de barricade

Al de wegen leiden naar hetzelfde doel. Maar je loopt nog niet voorop of medespelers leggen barricades in de weg. Dan komt dit aan op zelfbeheersing, tactiek en ’n beetje geluk! Speelplezier en spanning tot aan de laatste minuut – hét ideale familiespel van Ravensburger voor oud en ook jong.

Familiespel volwassenen

42. Lynx zoekspel

Familiespel volwassenen vinden? Verbeter jouw concentratie en train je brein met Lynx! Zoek en vind als snelste je plaatjes. Zet het spelbord dan in elkaar, schud de kaartjes en neem er 3. Waar zijn jouw koekjes, de gitaar en de tennisbal? Vind als allereerste jouw 3 plaatjes op het bord en win!

43. Froggit

Leid jouw kikkers veilig over de vijver en voorkom dat andere spelers hetzelfde doen. De eerste kikkerfamilie die helemaal de andere kant van de vijver bereikt,  dan wint dit spel. Maar pas op, de vis kan je kikkers terugjagen naar de start-oever! 

44. Mens erger je niet Woezel en Pip

Het klassieke Mens Erger Je Niet spel bordspel in een leuk Woezel en Pip jasje! Mens Erger Je Niet Woezel en Pip brengt jouw favoriete vriendjes tot leven in ’t aller vrolijkste bordspel.

woezel en pip

45. Monopoly Junior

Het klassieke Monopoly Junior spel heeft een nieuw jasje: Elektronisch Bankieren! Het biedt kinderen een eigentijdse bankervaring omdat dit geld is vervangen door ’n elektronische bankautomaat en door Monopoly bankpasjes. 

monopoly junior

46. Murder Mystery

Uitbreidingsset voor de Escape Room The Game. Los deze moordzaak op door samen te werken en de dader te vinden… Allemachtig! Bij ’t betreden van de plaats delict besef jij dat je in een lastige situatie zit. 

47. Koala Kart

Met Koala Kart race jij tegen familie en vrienden op een te gekke baan dwars door Australië! Onderweg kom jij dan allerlei obstakels tegen, maar kun je ook je tegenstanders behoorlijk dwarszitten. Familiespel volwassenen vinden? Bekijk dit artikel.
 

48. Pandemic uitbreiding

Extreem Gevaar is deze Nederlandse uitgave van de uitbreiding On The Brink voor het bordspel Pandemic. Waren de ziektes in de Pandemic eenvoudig tegen te gaan? Dan biedt deze uitbreiding zeker uitkomst: breid fit basisspel flink uit met diverse spelmaterialen en verhoog de spanning van het spel! 

pandemic uitbreiding

49. Wie heeft het gedaan

Familiespel volwassenen vinden? Wie heeft dit gedaan? Ontsluier het geheim van deze sprekende dieren en vind de dief! Het hele kasteel is in rep en roer: de magische ring van je koning is pas gestolen! Deze ring beschermt dit koninkrijk tegen de boze tovenaar. 

50. Schaakbord

Altijd al willen schaken? Opklapbaar schaakspel met luxe kwaliteit in ’n colorbox. Het schaakspel heeft ook magnetische speelstukken zodat de schaakstukken meer grip hebben op ’t kunststof schaakbord. Het schaakspel wordt geleverd inclusief de instructies. Leukste strategische bordspellen vinden? Check dit.

51. Codenamen duet

Jij en jouw partner zijn op een geheime missie in een drukke stad. Je moeten contact maken met 15 spionnen en ook de vijandelijke huurmoordenaars ontwijken. Jij weet met welke spionnen jouw partner veilig kan contacteren. Jouw partner weet dat voor je. 

codenames duet

52. Pim Pam Pet

Leukste familiespellen vinden? Pim Pam Pet Family is een familie vriendelijk competitief gezelschapsspel. Volwassenen en kinderen spelen samen maar maken door de regels beide even veel kans op winnen!

pim pam pet family

53. Mycity

In My City ontwikkel je je eigen stad. Je hebt hiervoor een eigen speelbord, waarop jouw gebouwentegels gaat passen. In het begin is je landschap nog vrij simpel, met lege de velden, rotsen, bomen en een rivier.

mycity

54. Carcassonne bordspel

Familiespel volwassenen vinden? Carcassonnepakket met ’t basisspel en maar liefst 11 uitbreidingen in het nieuwe artwork! Hiermee kun jij oneindig variëren. Het speelmateriaal past praktisch in de doos, waardoor jij alles altijd gemakkelijk bij de hand hebt.

carassone bordspel

Leukste familiespellen

55. Escape your house

Ga deze uitdaging aan in 6 spannende missies! In elke missie heb je 15 minuten om uit je huis te gaan ontsnappen. Werk samen om de puzzels op te lossen die in ’t hele huis zijn achtergelaten, zodat jullie uiteindelijk deze ‘Meestersleutel’ voor het ‘Super Slot’ kunnen vinden!

escape the house

56. Stratego jr.

In Stratego Junior Disney nemen Disney’s meest geliefde helden ’t op tegen Disney’s meest iconische schurken! Stel in het geheim ’n superteam samen. Zullen jouw figuurtjes sterk genoeg zijn om de schatkist te vinden en ’t spel te winnen?

stratego

57. Tiny Towns

Welkom! Jij bent de burgemeester van een klein stadje in het bos, waar de kleinere wezens van ’t bos een samenleving hebben gecreëerd die verborgen is voor roofdieren. Dit nieuwe land is klein en de middelen zijn schaars – jij neemt wat je kunt krijgen en zegt nooit nee tegen grondstoffen. Plan slim en bouw ’n bloeiende stad, maar bouw het niet vol met niet te gebruiken grondstoffen! 

58. Levensweg

Bij Levensweg Elektronisch Bankieren gebruik je pasjes om te betalen. In deze moderne versie van het bekende spel Levensweg regel je alle geldzaken met de elektronische geldautomaat. Geen cash geld, maar bankpasjes dus! Bewaar je miljoenen op je bankpasje en rij met jouw auto van start tot pensioen. 

levensweg

59. Dinosaurs

Plaats de eilanden en red zo de groene dino’s! Kan jij de groene plantetende dinosaurussen scheiden van de rode carnivoren in dit spannende spel? Ontdek 60 opdrachten waarbij je de eilanden moet nabouwen, maar let op dat de rode en de groene dino’s niet op hetzelfde eiland staan! Leeftijd 6+

60. Ticket to ride Rails & Sails

Familiespel volwassenen vinden? Verzamel deze juiste trein- en schipkaarten om verbindingen over land en zee aan te kunnen leggen. Hier scoor je punten voor en je kunt nog meer punten verdienen als je complete routes weet aan te gaan leggen. Als jij jouw routes echter niet afmaakt, krijg je strafpunten aan het einde van ’t spel!

ticket to ride rails and sails

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ad blocker gedetecteerd

We maken gebruik van affiliate links naar Bol.com. Deze links worden niet getoond bij het gebruik van een Adblocker. Zet de Adblocker s.v.p. uit om de buttons naar Bol zichtbaar te maken en browsen op onze website voort te zetten. 

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
bordspellenwereld
Logo