Dit zijn de 6 leukste buitenspellen van 2023!

Van het simpele genot van het gooien van een bal naar een vriend, tot het intense spel van Ultimate Frisbee op een groot veld; vang- en werpspellen hebben altijd een speciale plek ingenomen in onze recreatieve activiteiten. Maar wat maakt deze spellen zo onweerstaanbaar? We vertellen je er meer over en lichten een aantal producten uit!

Ten eerste brengen ze ons terug naar de basis van spel en beweging. Er is iets diep bevredigends in het voelen van een bal die perfect in je handen landt of het juiste moment vinden om die schijf door de lucht te laten zweven. Het is een dans van timing, vaardigheid en anticipatie.

Daarnaast bevorderen deze spellen sociale interactie. Ze vereisen communicatie, teamwerk en een gedeeld doel. Of je nu samenwerkt met teamgenoten of een vriendschappelijke competitie aangaat met een tegenstander, er ontstaat een band door het gezamenlijke spel.

Bovendien bieden vang- en werpspellen talloze voordelen voor de gezondheid. Ze stimuleren cardiovasculaire fitheid, verbeteren hand-oog coördinatie, en versterken spieren, om maar een paar te noemen.

Maar misschien is het grootste plezier van vang- en werpspellen wel de eenvoud ervan. Je hebt niet veel nodig – vaak slechts een bal of een frisbee en wat open ruimte. Het zijn spellen die generaties overbruggen en culturen verbinden, en die ons eraan herinneren dat soms de eenvoudigste activiteiten de meest bevredigende kunnen zijn.

Dus de volgende keer dat je een bal of een schijf ziet, denk dan aan de vreugde, het plezier en de voordelen die vang- en werpspellen met zich meebrengen.

Top lijst vang- en werpspellen

1. Bex Sport Original Kubb Rode Koning – Rubberhout

Kubb, een traditioneel spel uit Zweden, is dé activiteit voor gezellige familiebijeenkomsten. Ideaal voor buitenactiviteiten, vindt het spel zijn oorsprong op een vlak speelveld. Hoewel gras de favoriete ondergrond is, kan Kubb even gemakkelijk op zand, het strand of zelfs sneeuw worden gespeeld.

Het is een van de populairste spellen voor buiten.

Inhoud van het spel:

 • Koning: 1 stuk (30 x 7 x 7cm)
 • Torens: 10 stuks
 • Werpstokken: 6 stuks (30 x 4cm)
 • Ridder: Afmeting 15 x 5,5 x 5,5cm
 • Hoekstokken: 4 stuks om het veld af te bakenen
 • Spelregels
 • Verpakking: 24 x 31 x 16cm met een totaal gewicht van 6,5 kg.

Of je nu een één-op-één duel wilt of de voorkeur geeft aan teamspel, Kubb biedt flexibiliteit. In officiële competities nemen teams van zes het tegen elkaar op. Na het afbakenen van het veld met de hoekstokken, plaatst elk team vijf torens op hun respectievelijke achterlijnen en de koning troont in het midden van het veld. Het doel? Gebruik de werpstokken om de torens van de tegenstander neer te halen. Het team dat uiteindelijk de koning omverwerpt, claimt de overwinning!

kubb werpspel

2. BS Toys Blikgooien

Blikgooien is een klassieker die altijd boeit. Kun jij de blikjes met één worp omver krijgen en zo de hoogste score behalen? Dit eeuwenoude werpspel blijft jong en oud vermaken. Of je het nu tegenkomt op de kermis of tijdens carnaval, de uitdaging blijft hetzelfde: gebruik de pittenzakken om de blikjes neer te halen en bewijs dat jij de ware kampioen bent.

Specificaties:

 • Kleur: Robijnrood
 • Doelgroep: Geschikt voor zowel kinderen als volwassenen
 • Leeftijd: Aanbevolen voor 3 jaar en ouder
 • Afmetingen blik: 12 cm hoog
 • Materiaal: Duurzaam metaal

Wat zit er in de doos?

 • 10 Stabiele metalen blikjes
 • 3 Pittenzakken voor het werpen.
blikgooien

3. Hydro Zoom Ball

Als je 30 jaar of ouder bent, dan herken je vast dit spel nog wel! 

Blijf Alert en Stuur de Bal Razendsnel Terug, of de Zoomball Hydro barst en je wordt drijfnat!

Hoe speel je Hydro Zoom Ball? Neem één set handvatten in je handen, terwijl je tegenstander de set aan de andere kant beetpakt. Zwaai krachtig en snel met je armen uit elkaar en stuur de Zoom Ball in een flits naar je tegenspeler. Maar wees voorbereid: de bal komt net zo snel weer jouw kant op! Dankzij een ingebouwde timer zal de ballon in de Zoomball Hydro barsten, waardoor de speler die het dichtstbij is een verfrissende verrassing te wachten staat.

Er zijn 10 waterballonnen inbegrepen.

Aanbevolen voor kinderen vanaf 8 jaar.

Goliath - Hydro Zoom Ball - Vang- en werpspel

4. Ringwerpen

Ringwerpen is een traditioneel en eenvoudig spel dat zowel binnen als buiten kan worden gespeeld. De basis is hetzelfde, ongeacht variaties in regels of uitrusting.

 1. Doel: Het doel van het spel is om de ringen van een bepaalde afstand op de paal of pin te werpen en te proberen de ring eroverheen te krijgen.
 2. Werpen: Elke speler werpt een vooraf bepaald aantal ringen vanaf een gemarkeerde werplijn.
 3. Punten: Je kunt punten toekennen voor elke ring die over de paal gaat. Soms worden er meerdere palen van verschillende hoogtes of afstanden gebruikt, elk met hun eigen puntwaarde.
 4. Winnen: De speler met de meeste punten aan het einde van het spel wint.

Tips:

Om het uitdagender te maken, kun je de werplijn verder van de paal plaatsen of verschillende puntwaarden toekennen afhankelijk van de moeilijkheidsgraad.

ringwerpen

5. Kegelen

Of je nu mikt op een volledige strike of gewoon plezier wilt hebben, dit bowling spel is de perfecte keuze. Neem het op tegen je vrienden en zie wie de meeste kegels omver kan werpen. Geschikt voor zowel kinderen als volwassenen, is dit spel een fantastische activiteit voor buiten tijdens vakanties of gewoon in de achtertuin.

Specificaties:

 • Kleur: Kleurrijk
 • Leeftijd: Geschikt voor spelers vanaf 3 jaar
 • Materiaal: Stevig hout
 • Aantal spelers: Individueel of in groepsverband
 • Afmeting kegels: 18 cm hoog

Wat zit er in de doos?

 • 6 sierlijke kegels
 • 1 houten bowlingbal.

6. Jeu de boule 8 ballen plastic

Klassieke Jeu de Boules spel met deze levendig gekleurde boules. De set bevat 8 recreatieve boules van kunststof, verkrijgbaar in 4 sprankelende kleuren. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ad blocker gedetecteerd

We maken gebruik van affiliate links naar Bol.com. Deze links worden niet getoond bij het gebruik van een Adblocker. Zet de Adblocker s.v.p. uit om de buttons naar Bol zichtbaar te maken en browsen op onze website voort te zetten. 

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
bordspellenwereld
Logo