6x leuke reactiespellen voor gegarandeerd plezier!

Reactiespellen zijn games waarbij je reflexen, snel denkvermogen en observatievermogen worden getest. Dit type spel zorgt vaak voor hilarische momenten en een hoop spanning aan de tafel. Hier zijn enkele van de populairste kaart- en bordspellen die onder de categorie ‘reactiespellen’ vallen.    

1. Dobble (Spot it! in de VS)

Dit is een kaartspel waarbij spelers proberen overeenkomende symbolen tussen kaarten te vinden. Omdat elke kaart een enkel overeenkomend symbool heeft met elke andere kaart in het deck, moeten spelers snel zijn om het symbool te identificeren en te benoemen voordat hun tegenstanders dat doen.

2. Jungle speed

In Jungle Speed draait alles om snel reageren en een totem grijpen voordat je tegenstanders dat doen. Spelers draaien beurtelings kaarten om en wanneer twee kaarten met dezelfde afbeelding worden onthuld, moeten de betreffende spelers duelleren om de totem als eerste te grijpen.

jungle speed

3. Halli Galli (twist)

Dit kaartspel is ook bekend om zijn bel, die centraal op de tafel staat. Spelers draaien beurtelings kaarten om die verschillende hoeveelheden fruit tonen. Wanneer er in totaal exact vijf van dezelfde soort fruit zichtbaar zijn, racen de spelers om als eerste op de bel te drukken.

4. Speed Cups 6 spelers Actiespel

Spelers krijgen elk een set van vijf gekleurde cups en moeten deze rangschikken of stapelen in een patroon dat overeenkomt met een afgebeelde kaart. Het vereist zowel snelheid als een goed ruimtelijk inzicht.

5. Pit

Dit is een hectisch ruilspel waarbij spelers proberen een volledige set van een bepaald product te verzamelen. De truc is dat je tegelijkertijd kaarten ruilt, wat zorgt voor een luidruchtige en chaotische ervaring.

pit

6. Ligretto

Een snel kaartspel waarbij elke speler probeert zo snel mogelijk zijn kaarten in het midden van de tafel te leggen op volgorde van nummer en kleur. Het kan hectisch worden, want iedereen doet dit tegelijkertijd!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ad blocker gedetecteerd

We maken gebruik van affiliate links naar Bol.com. Deze links worden niet getoond bij het gebruik van een Adblocker. Zet de Adblocker s.v.p. uit om de buttons naar Bol zichtbaar te maken en browsen op onze website voort te zetten. 

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
bordspellenwereld
Logo