Dit bordspel over het bewoonbaar maken van planeer Mars heeft zelfs een Nederlands Kampioenschap!

Dit jaar gaat het NK Terraforming Mars weer van start. Ja dat lees je goed! Op dit populaire spel komen tientallen fanatieke spelers op af. We gaan je meer over dit spel vertellen!

Terraforming Mars

Terraforming Mars” is een bordspel ontworpen door Jacob Fryxelius en uitgegeven door FryxGames, oorspronkelijk uitgebracht in 2016. Het spel is bedoeld voor 1 tot 5 spelers en is geïnspireerd op het idee om de planeet Mars bewoonbaar te maken, oftewel het terraformen van Mars.

In het spel nemen spelers de rol aan van concurrerende corporaties die elk proberen om Mars bewoonbaar te maken door verschillende projecten te lanceren. Dit kan variëren van het opzetten van groene gebieden en oceanen tot het bouwen van steden en infrastructuur. Spelers verdienen “Terraform Rating” (TR) punten voor hun inspanningen, en er zijn ook verschillende andere manieren om overwinningspunten te verdienen.

Het spel wordt gespeeld in een reeks beurten, waarin elke speler de gelegenheid krijgt om verschillende acties uit te voeren zoals het spelen van kaarten, het bouwen van tegels op het bord, of het gebruik maken van de unieke vaardigheden van hun corporatie. Geld, evenals andere hulpbronnen zoals staal en titanium, worden gebruikt om deze acties te financieren.

Het doel is om aan het einde van het spel de meeste overwinningspunten te hebben, die worden berekend aan de hand van een combinatie van jouw Terraform Rating en andere prestaties, zoals het bouwen van steden en bossen, en het voltooien van bepaalde mijlpalen en onderscheidingen.

“Terraforming Mars” heeft ook verschillende uitbreidingen die extra variatie en complexiteit toevoegen, zoals nieuwe corporaties, projecten en zelfs andere locaties binnen het zonnestelsel. Het spel is goed ontvangen en heeft verschillende prijzen gewonnen, mede vanwege zijn diepe strategische elementen en hoge herspeelbaarheid.

Ook spelen?

Terraforming Mars

Dit is de Nederlandstalige versie van het strategische bordspel en voormalig Spellenprijs winnaar Terraforming Mars voor 1 tot 5 spelers (vanaf 12 jaar en ouder is geadviseerd) met een speelduur van +/- 3-5 uur. Het temmen van de rode planeet is begonnen! In Terraforming Mars sta je aan het hoofd van je een corporatie met een eigen specialisatie en doelen. Speel projectkaarten, vergroot je productie, plaats je steden en groene zones op de kaart en streef naar mijlpalen en onderscheidingen! Zal jouw corporatie de weg wijzen naar een nieuw tijdperk in de geschiedenis van de mensheid?

terraforming mars

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ad blocker gedetecteerd

We maken gebruik van affiliate links naar Bol.com. Deze links worden niet getoond bij het gebruik van een Adblocker. Zet de Adblocker s.v.p. uit om de buttons naar Bol zichtbaar te maken en browsen op onze website voort te zetten. 

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
bordspellenwereld
Logo