Familiespellen

Familiespellen top 50 vinden? Bekijk dit artikel om erachter te komen wat de leukste 50 familiespellen ooit zijn. Van monopoly tot aan triviant en van party & co tot aan rummikub. 

1. Mario Labyrinth

“Mamma mia!” Waar is Mario? De held heeft zich samen met zijn broer Luigi, Yoshi, Peach, Donkey Kong en nog veel meer figuren uit de Super Mario™ spellen verstopt in deze betoverde labyrint. Als jullie deze gangkaartjes in het doolhof handig en met een vooruitziende blik verschuiven, ontstaan nieuwe wegen die jullie naar de gezochte figuren leiden.

mario labyrinth

2. Trionimos Deluxe

Het originele Triominos spel in een luxe uitvoering! Tiominos is een bijzonder tactisch spel met driehoekige, genummerde stenen. Zoek jouw kansen, leg ze heel snel aan en scoor zo veel mogelijk punten. Bij dit spel gaat het dan niet alleen om het inzicht maar ook om tactisch spelen. Sommige aangelegde figuren leveren jou namelijk ook veel punten op!

3. reuze ganzenbord

Deze klassieker wordt nog zeker dagelijks door vele mensen met plezier gespeeld. Nu is ‘ie ook verkrijgbaar in een enorm grote uitvoering met een speelbord van maar liefst 52 x 68 centimeter en daarbij dan zes houten ganzen van hoogwaardige kwaliteit.

4. Party & Co Family

Top 10 bordspellen vinden? Het spel kan in meerdere teams (maximaal 3 teams van 2 of meer spelers) gespeeld worden of met maximaal 3 individuen. Verdeel al deze spelers in teams. Kies met welke kant van dit speelbord je wil gaan spelen: het normale parcours duurt ongeveer 50 minuten. Het korte parcours duurt ongeveer 25 minuten.

5. Trivial Pursuit

Familiespellen top 50 vinden? Verzamel jouw vrienden voor het trivia-spel waarmee het allemaal begon! Deze klassieke editie van dit Trivial Pursuit spel biedt het bekende en ook enorm geliefde spel, maar dan met het retro-uiterlijk van deze jaren 80! Met deze klassieke speelwijze op het bekende speelbord en 2400 vragen in 6 categorieën

trivial pursuit

6. De betoverde doolhof

Top 100 bordspellen vinden? Doolhof van Ravensburger is een geestig spel vol verrassingen. Telkens veranderen de gangen; het lijkt wel of het er spookt. De schat lag net nog helemaal daar! Het doolhof van lijkt wel betoverd. Wie weet ondanks die betovering toch de geheimzinnige voorwerpen en schatten te vinden?

7. Keezenspel

De spelkaart die jij opgooit, bepaalt wat jij met je pion mag doen. Zorg dat je jouw pionnen als eerste op deze thuishonken hebt en probeer met pestkaarten te gaan voorkomen dat jouw tegenspelers hetzelfde doel gaan bereiken! Voor 2 tot wel 6 spelers vanaf 6 jaar.

8. Rummikub

Het alombekende spel Rummikub! Maak mooie cijferreeksen met de gekleurde cijfers op je plankje. Wie legt dan de allerslimste combinaties? Ben jij degene die het eerst alle cijfers op tafel heeft liggen? Een spel dat inzicht, durf en tactiek combineert.

bekende bordspellen

9. Pim Pam Pet

Pim Pam Pet Original van Jumbo is veelvuldig gespeeld, en is een vraag- en antwoordspel voor heel de familie! Deze draaischijf bepaalt jouw beginletter van jouw antwoord. Welke speler reageert er dan het snelst?

Pim Pam Pet

10. Monopoly

Dit is ’t beroemde vastgoedspel voor snelle onderhandelaars waarin de spelers kopen, verkopen, onderhandelen en ruilen om deze ultieme rijkdom te gaan behalen. In deze vernieuwde versie van jouw klassieke spel zijn de badeend, de tyrannosaurus rex en de pinguïn aan je pionnen familie toegevoegd.

11. 30 Seconds

Je speelt in twee teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van je 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Hoe meer begrippen jullie dan dus gaan raden, des te meer velden jullie op ’t speelbord vooruit mogen. Een dobbelsteenworp kan daar nog verandering in gaan brengen. 

30 seconds partyspel

12. De slimste mens ter wereld

De Slimste Mens Ter Wereld! Speel deze populaire TV quiz aan tafel en ontdek wie de slimste is. Al deze elementen van deze tv-quiz vind je terug in dit bordspel. Verdien seconden met deze  3 – 6 – 9 ronde.

13. Catan

Het Catan basisspel is de nieuwste editie van het bekende handelsspel. Het spel bevat nu miniaturen en ook dit artwork is volledig aangepast. Zo kun jij jezelf nog meer inleven in de wereld van Catan.

14. Cluedo

Soms moet jij liegen om de waarheid aan ’t licht te brengen in het Cluedo Leugenaars Editie bordspel waarin de spelers aan de hand van deze onderzoekskaarten (6 leugenkaarten en ook 6 waarheidskaarten) proberen te achterhalen wie Dr. Black vermoord heeft in ’t herenhuis.

cluedo

15. Pandemic

Gloednieuwe Nederlandse uitgave van de dit bordspel de klassieker Pandemic! In dit coöperatieve bordspel zijn de spelers leden van ’n eliteteam dat ten strijde trekt tegen vier enorm bijzonder dodelijke ziektes. Het team reist heel de wereld over om de vloedgolf van de infecties in te dammen en om kennis en hulpbronnen op te doen om medicijnen te ontwikkelen. Lukt het je om de mensheid te redden?

pandemic

17. Risk

Verover de wereld in een strategische spel. Nu met deze verbeterde figuren en vernieuwde Missiekaarten. In het Risk spel is je doel heel eenvoudig: deze spelers proberen de gebieden van hun tegenstanders te veroveren door ’n leger op te bouwen, hun troepen naar een ander gebied te verplaatsen en ook de strijd aan te gaan. 

risk

18. Kwakzalvers

Familiespellen top 50 vinden? De Kwakzalvers van Kakelenburg Eenmaal per jaar komen in Kakelenburg de beste wonderdoktoren en beunhaasjes samen om drankjes tegen deze zweetvoeten, heimwee, de hik en ookliefdesverdriet te brouwen. Iedere kwakzalver kookt hier echter z’n eigen soep.

bekende bordspellen

19. Rummikub

Top 100 bordspellen vinden? Het overbekende familiespel Rummikub nu met extra grote speelplanken en extra grote speelstenen. Ideaal voor de slechtzienden. Wie legt de slimste combinaties? Een spelletje dat inzicht, durf en tactiek combineert.

20. Escape room the game

Voel je spanning met Escape Room the game en beleef nu ’t mysterie van een escape room als spel gewoon bij je thuis! In dit uitdagende en ook onvoorspelbare bordspel los je samen ’n mysterie op door te zoeken naar de verborgen aanwijzingen en het oplossen van raadsels. Jij hebt hiervoor slechts 1 uur de tijd, gebruik die tijd goed! 

escape room basisspel

21. 30 Seconds uitbreiding

Deze set bevat 240 kaarten en ook 2400 begrippen, waaronder meer dan wel 1000 nieuwe. Oude begrippen zijn met andere gecombineerd, waardoor spelers die dit basisspel vaker hebben gespeeld geen voordeel meer gaan hebben. Met deze upgradeset beleef jij dit spectaculair partyspel voor teams opnieuw.

22. Mysterium

Mysterium is ’n coöperatief bordspel voor 2-7 spelers. Eén speler kruipt in de huid van een geest die leeft in ’n mysterieus oud landhuis. De geest kan niet goed rusten totdat ’t mysterie rondom zijn dood is opgelost. Andere spelers zijn ’n groep van helderzienden die uitgenodigd zijn door de eigenaar van ’t landgoed om het mysterie van de plaats op te lossen.

23. Monopoly slechte verliezers

Hier is ’t bordspel Monopoly voor de slechte verliezers. Deze enorm hilarische variatie op het Monopoly-spel maakt winnaars van de verliezers. Spelers verdienen dan geld door dingen te doen die doorgaans frustrerend zijn in ’t spel, zoals naar de gevangenis gaan, huur betalen of helemaal bankroet gaan.

monopoly

24. 30 Seconds everyday life

De spelers vormen de teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van deze 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Weet jij dan bijvoorbeeld moederskindje, gehoorapparaat of adrenalinekick uit te leggen zonder deze woorden te moeten benoemen? Maar pas op de zandloper, want jij hebt maar 30 Seconds! 

25. Ticket To Ride India & Zwitserland

Ontdek één van de meest dichtbevolkte landen in Ticket to Ride India. Dit spel voegt dan een bijzonder leuk spelelement toe voor extra speelplezier, namelijk ’t mandala’s maken. 

ticket to ride india zwitserland

26. Azul

In ’t tactische bordspel Azul moet jij voor de Portugese koning Manuel I de muren van zijn koninklijk paleis met kleurige tegels versieren. Tijdens dit bezoek van deze Portugese koning aan het Alhambra in Zuid-Spanje was deze koning namelijk erg gebiologeerd van de prachtige Azulejos (de oorspronkelijke witte en de blauwe keramische tegels) waarmee de muren van het paleis waren gedecoreerd. Daarom gaf hij onmiddellijk de opdracht aan jou om z’n paleis met soortgelijke decoratieve tegels te verfraaien.

azul

27. Monopoly Efteling

In deze betoverende editie van ’t bekende spel Monopoly ontdek jij de Efteling op een compleet nieuwe manier. Jij bezoekt het park niet, maar wordt misschien wel de allesbepalende directeur van de Wereld vol met Wonderen!

monopoly

28. Peaky Blinders

Peaky Blinders – Under a New Management Reis terug in de tijd naar het Birmingham van de jaren twintig in dit Peaky Blinders bordspel. Speel jouw geheel eigen rol ineen spannende gangsteroorlog tussen verschillende groepen. Verhoog jouw persoonlijkestatistieken zoals charisma, kracht en intelligentie om zo jouw tegenstanders te verslaanen je missie te volbrengen.

peaky blinders

Familiespellen top 100

29. Carcassonne

Familiespellen top 50 vinden? Kooplieden en Bouwmeesters is deze tweede uitbreiding op het bekende legspel Carcassonne en introduceert ’n drietal nieuwe spelregels, die dit toch al spannende spel een hele extra dimensie geven. Zo kunnen zich nu de handelswaren in een stad bevinden. 

kooplieden & bouwmeesters

30. Exit de verlaten hut

Exit is het uitdagende coöperatieve escape room-spel! Ontsnap zo snel mogelijk uit de verlaten boshut. Probeer binnen anderhalf uur al de puzzels op te lossen en alle codes te breken. Alleen dan ontsnappen jullie uit deze locatie waar jullie opgesloten zitten. Logisch nadenken en doorzettingsvermogen zijn vereist om dit spel tot een goed einde te brengen. En komen jullie er echt niet uit, dan bevat het spel tipkaarten om jullie op het goede spoor te brengen.

exit

31. Undercover bordspel

Verken het papieren politiedossier en ondervraag je verdachten. Volg je leads tot op het web en de sociale media in jouw zoektocht naar de waarheid. Maar wees voorzichtig genoeg om jouw eigen cover-up niet op te blazen. 

undercover

32. Monopoly Friends

Word één van de Friends en speel dan de Friends-editie van Monopoly, gebaseerd op een van de best bekeken sitcoms op tv. Kruip in de huid van personen zoals de Ross, Rachel, Phoebe, Monica.

33. Catan Piraten & Ontdekkers

De Kolonisten van Catan Piraten en de Ontdekkers is de vierde grote uitbreiding op dit populairste bordspel van deze afgelopen decennia. Met de verscheidene scenario’s, waarbij de nieuwe spelregels stap voor stap zullen worden geïntroduceerd. In deze uitbreiding staat ’t ontdekken van nieuwe gebieden centraal. 

34. Murder Mystery

 Uitbreidingsset voor de Escape Room The Game. Los deze moordzaak op door samen te werken en de dader te vinden… Allemachtig! Bij ’t betreden van deze plaats delict besef jij dat je in een lastige situatie zit. 

35. Lynx zoekspel

Verbeter jouw concentratie en train je brein met Lynx! Zoek en vind als snelste je plaatjes. Zet het spelbord dan in elkaar, schud dan de kaartjes en neem er 3. Waar zijn je koekjes, de gitaar en de tennisbal? Vind als allereerste je 3 plaatjes op het bord en win!

36. Koala Kart

Met Koala Kart race jij tegen familie en vrienden op een te gekke baan dwars door Australië! Onderweg kom jij dan allerlei obstakeltjes tegen, maar kun jij ook jouw tegenstanders behoorlijk dwarszitten. 
 

Familiespellen top 100

37. Pandemic uitbreiding

Extreem Gevaar is deze Nederlandse uitgave van de uitbreiding On The Brink voor het bordspel Pandemic. Waren de ziektes in de Pandemic eenvoudig tegen te gaan? Dan biedt deze uitbreiding de uitkomst: breid fit basisspel flink uit met diverse spelmaterialen en verhoog de spanning van het spel! 

pandemic uitbreiding

38. Shit Happens

Familiespellen top 50 vinden? Shit happens.. Ja ’t leven valt niet mee.. Shit Happens is een hilarisch en weerzinwekkend, maar ’n levensecht partyspel. Jij komt allerlei ongewenste situaties tegen die jij moet rangschikken op je ‘lane of pain’ die loopt van 1 tot 100. Een onderdeel is bijvoorbeeld

shit happens

39. Monopoly Junior

Het klassieke Monopoly Junior spel heeft een nieuw jasje: Elektronisch Bankieren! Het biedt kinderen een eigentijdse bankervaring omdat dit geld is vervangen door de elektronische bankautomaat en door Monopoly bankpasjes. 

monopoly junior

40. Wie heeft het gedaan

Wie heeft dit gedaan? Ontsluier het geheim van deze sprekende dieren en vind de dief! Het hele kasteel is in rep en in roer: de magische ring van de koning is pas gestolen! Deze ring beschermt dit koninkrijk tegen de boze tovenaar. 

41. Uno

Het doel van het spel? Troef de eerder gespeelde kaart met ’n kaart van dezelfde kleur of hetzelfde symbool. Maar let wel goed op deze actiekaarten en hou het bluffen van de tegenstander in de gaten!

Het kaartspel UNO lijkt sprekend op ’t kaartspel Pesten. Nu hebben de kaarten alleen cijfers van 0 tot 9 en zijn d’r speciale pestkaarten. 

populairste bordspellen

42. Beverbende

In Beverbende gaan tactiek en geheugen hand in hand. Jij hebt 4 kaarten met strafpunten gedekt voor jou liggen, maar jij mag er maar twee bekijken. Als jij aan de beurt bent, trek je ’n kaart en doe je daar een actie mee. Zo kun jij de kaart tegen één van je gedekte kaarten ruilen of zelfs invloed uitoefenen op deze kaarten van de andere spelers. Als je de minste strafpunten hebt, win je de ronde.

beverbende

43. Dobble 

Er zijn 55 kaarten waarop steeds 8 symbolen afgebeeld zullen staan. Je kunt vijf spelvariaties spelen met Dobble. Welke spelversie jij dan ook speelt, je moet steeds proberen om als allereerste ’t identieke symbool tussen twee kaarten te vinden en te gaan benoemen. Vervolgens mag jij een kaart nemen.

dobble spel

44. LAMA kaartspel

Vlot kaartspel met ’t motto van L.A.M.A. is: Leg Al de Minpunten Af. Iedere beurt probeer jij kaarten af te leggen, anders krijg je er minpunten voor. Kun jij niets afleggen, dan beslis je om te passen of ’n (hopelijk goede) kaart te trekken. Je krijgt minpunten in de vorm van de fiches. Lukt ’t jou om al je kaarten kwijt te raken, dan mag jij een fiche teruggeven.

Familiespellen top 50

45. Weerwolven van Wakkerdam

Familiespellen top 50 vinden? Weerwolven van Wakkerdam is ’n partyspel voor grote groepen. Vreedzame burgers binden de strijd aan tegen deze weerwolven in het midden. Het is echter wel onduidelijk wie dat precies zijn. Slagen ze d’r in om de weerwolven te ontmaskeren of elimineren ze per abuis de onschuldige dorpsgenoten? 

weerwolven van wakkerdam

46. Skipbo jr.

Het geliefde spel Skip-Bo Junior is speciaal voor deze junioren. Skip-Bo Junior is ’n eenvoudig te leren, snel kaartspeel voor groot en ook klein. Deze kaarten moeten dan in deze juiste volgorde weggelegd worden. Wie als eerste al z’n kaarten weg heeft gespeeld heeft ook gewonnen. De Junior versie heeft leuke afbeeldingen van de dieren.

skipbo junior

47. Shit Happens

Shit happens.. Ja ’t leven valt niet mee.. Shit Happens is ’n hilarisch en weerzinwekkend, maar levensecht partyspel. Jij komt allerlei ongewenste situaties tegen die jij moet je rangschikken op je ‘lane of pain’ die loopt van 1 tot 100. Wat is erger? “Jouw vader in z’n nakie zien” of “elke nacht in je bed plassen”?

48. De grote dalmuti

Het leven is nooit helemaal eerlijk … en dat geldt dan ook voor De Grote Dalmuti! In de ene beurt kun je koning zijn, in de volgende weer ’n bediende. Strijd voor je hoogste sociale klasse en kroon jezelf tot De Grote Dalmuti! 

Leukste kaartspellen 2021

49. Ligretto

In ’t superpopulaire kaartspel Ligretto proberen de spelers zo snel mogelijk van hun kaarten af te gaan komen. Een razendsnel spel, waarbij je snelheid, goede combinaties en ook snelle reactie van groot belang zijn! Iedereen speelt dan tegelijk, waardoor vaak hilarische situaties ontstaan. Het basisspel Ligretto Blauw is geschikt voor 2 tot aan 4 spelers.

50. De Crew

De Crew is ’n coöperatief kaartspel waarin jullie samen proberen in 50 verscheidene missies het heelal te gaan doorkruisen. Daarin slagen jullie alleen als iedereen goed oplet en daarnaast samenwerkt. Eén foute kaart kan het einde van de missie betekenen. Bovendien zijn jullie communicatiemogelijkheden in deze ruimte zeer beperkt.

de crew

51. Saboteur

In dit Saboteur kaartspel voor 3-10 spelers leggen deze spelers met speelkaarten ’n mijnenstelsel met gangen aan. De spelers krijgen in het geheim ’n rol toegewezen. De dwergen proberen via deze gangen een route naar ’n kaart met ’n verborgen edelsteen aan te gaan leggen. De saboteurs proberen dit dan weer te verhinderen. Afhankelijk van jouw rol verdien jij winstpunten (goudklompjes) met succes of ’n mislukking. 

52. Set

Top 100 bordspellen vinden? Er liggen 12 kaarten met de gekleurde symbolen op tafel. De symbolen hebben vier eigenschappen in drie variaties: ’n kleur, ’n hoeveelheid, een vulling en oo een vorm. Alle spelers zoeken nu tegelijkertijd naar ’n set. Een set bestaat uit drie kaarten, waarvan de variatie van deze eigenschappen volledig gelijk is of helemaal verschillend. 

set

53. The Mind

The Mind is meer dan ’n spel. Het is een experiment, ’n beleving, een eenvoudige, maar zeer bijzondere team-ervaring. Als jij dit laatste level weet te voltooien, zullen jullie op ’n mooie roze wolk zweven. Jij mag niets bespreken met elkaar en op geen enkele wijze informatie met elkaar uitwisselen.

leukste bordspellen 2021

54. Koehandel

Éénmaal… andermaal… en het is verkocht! Wie is de gelukkige eigenaar van deze prijskoe Bertha of één van de andere dieren? Menige doortrapte koehandel loopt geheel uit de hand. Maar wie heeft nu eigenlijk wie te gaan pakken? Alleen wie met het boerenverstand biedt en listiger is dan de rest krijgen deze lucratiefste dieren in handen en wint koehandel van de Ravensburger!

koehandel

Familiespellen top 50

55. Take 5

Het spel bevat 104 kaarten met verscheidene waarden en strafpunten. Iedere speler krijgt d’r 10 en er liggen 4 kaarten open op de tafel. Elke ronde kiest iedereen deze kaart uit zijn hand en legt deze gedekt voor zich neer. Deze spelers draaien hun kaart tegelijk om en leggen dan hun kaart aan de op tafel liggende kaarten aan, waarbij de speler met de laagste kaart begint, enzovoort. 

56. Exploding Kittens

Deze speciale NSFW 18+ editie van ’t spel bevat de volledige versie van Exploding Kittens, maar het artwork op iedere kaart is vervangen door expliciete inhoud die te aanstootgevend is voor dit standaard Exploding Kittens spel. Deze editie kan stand-alone gespeeld worden of kan ook gecombineerd worden met ’t originele Nederlandstalige basisspel voor het spel met maximaal 9 spelers.

beste kaartspellen 2021

57. Halli Galli

Familiespellen top 50 vinden? Iedere speler krijgt ’n gedekte stapel kaarten. Op elke kaart staan één of meerdere vruchten. Om de beurten draait iedere speler een kaartje om en legt deze op zijn eventueel eerder omgedraaide kaarten. Zo is voor iedere speler altijd maar één kaartje zichtbaar.  

Leukste bordspellen 2021

58. Boonanza

Hak, ik heb jou! Boonanza. De boon is ’n eigenzinnig gewas, en gedijt uitsluitend in gezelschap van z’n soortgenoten. Bonenkwekers moeten hier rekening mee houden en investeren bij voorkeur in maximaal twee of zo ongeveer drie soorten. Gelukkig kunnen ze hun overtollige bonen aan deze collega’s verhandelen. Welke bonen zijn ’t schaarst en het lucratiefst? 

59. Jatten

Het spel waarin jij moet jatten! In Jatten steel jij kaarten van elkaar om je eigen verzameling te bouwen, en als je eenmaal begint te stelen van ook andermans goederen, is ’t moeilijk om te gaan stoppen – maar wie te veel wil, zal met lege handen naar huis gaan! Als jij aan de beurt bent, speel je een kaart uit je hand in jouw verzameling en mag jij een kaartinval doen.

leukste bordspellen 2021

60. Lost Cities

Bluf- en planningsspel voor zo’n 2 spelers. Je bouwt expedities in 5 verscheidene kleuren door kaarten van laag naar hoog neer te leggen. In jouw beurt leg jij dan een handkaart in een expeditie of op een aflegstapel. Jij kunt kaarten die de andere speler nodig heeft vasthouden om ‘m dwars te zitten, maar daardoor heb jij wel minder plaats voor je eigen kaarten. Bordspellen voor grote groepen vinden? Check dit.

leukste kaartspellen 2021

61. Imploding kittens

Imploding Kittens is de eerste uitbreiding voor ’t prijswinnende kaartspel Exploding Kittens, dat wordt gezien als één van de beste kaartspellen. Dit spel is alleen speelbaar wanneer jij het kaartspel Exploding Kittens in je bezit hebt. Liever bordspellen quizvragen vinden? Check dit.

imploding kittens

Familiespel top 50

62. Cards against humanity

Cards Against Humanity is the party game for horrible people. Unlike most of the party games you’ve ever played  before, Cards Against Humanity is as despicable and also awkward as you and most of your friends. Check daarom dus dit artikel voor de familiespel top 50.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ad blocker gedetecteerd

We maken gebruik van affiliate links naar Bol.com. Deze links worden niet getoond bij het gebruik van een Adblocker. Zet de Adblocker s.v.p. uit om de buttons naar Bol zichtbaar te maken en browsen op onze website voort te zetten. 

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
bordspellenwereld
Logo