Klassieke bordspellen

Klassieke bordspellen vinden? Bekijk deze enorme lijst met deze verschillende klassieke bordspellen. Van de bekende kolonisten van Catan tot aan Risk en van 30 seconds tot aan monopoly, er is voor iedereen wel wat te vinden.

1. 30 Seconds

Je speelt in twee teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van je 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Hoe meer begrippen jullie dus raden, des te meer velden jullie op dit speelbord vooruit mogen. Een dobbelsteenworp kan daar nog verandering in gaan brengen. 

30 seconds partyspel

2. Rummikub

Klassieke bordspellen vinden? Het alombekende spel Rummikub! Maak mooie cijferreeksen met de gekleurde cijfers op je plankje. Wie legt de slimste combinaties? Ben jij dan degene die het eerst alle cijfers op tafel heeft liggen? Een spel dat inzicht, durf en tactiek combineert.

bekende bordspellen

3. Catan

Het Catan basisspel is de nieuwste editie van het bekende handelsspel. Het spel bevat nu miniaturen en ook dit artwork is volledig aangepast. Zo kun je jezelf nog meer inleven in de wereld van Catan.

Klassieke bordspellen

4. Monopoly

Dit is ’t beroemde vastgoedspel voor snelle onderhandelaars waarin de spelers kopen, verkopen, onderhandelen en ruilen om dan de ultieme rijkdom te gaan behalen. In deze vernieuwde versie van ’t klassieke spel zijn de badeend, de tyrannosaurus rex en de pinguïn aan je pionnen familie toegevoegd.

5. Cluedo

Soms moet jij liegen om de waarheid aan ’t licht te brengen in het Cluedo Leugenaars Editie bordspel waarin spelers aan de hand van de onderzoekskaarten (6 leugenkaarten en ook wel 6 waarheidskaarten) proberen te achterhalen wie Dr. Black vermoord heeft in ’t herenhuis.

cluedo

6. Keezenspel

De spelkaart die jij opgooit, bepaalt wat jij met je pion mag doen. Zorg dat je dan jouw pionnen als eerste op de thuishonken hebt en probeer met pestkaarten te voorkomen dat jouw tegenspelers hetzelfde doel gaan bereiken! Voor 2 tot wel 6 spelers vanaf 6 jaar.

7. De slimste mens ter wereld

Klassieke bordspellen vinden? De Slimste Mens Ter Wereld! Speel deze populaire TV quiz aan tafel en ontdek wie de slimste is. Al de elementen van de tv-quiz vind jij dan ook terug in dit bordspel. Verdien seconden met deze  3 – 6 – 9 ronde.

8. Mens erger je niet

Mens Erger Je Niet!, wie kent ’t niet? De originele uitvoering van ’t meest gespeelde spel! De manier om regenachtige zondagmiddagen door te komen, al is Mens Erger Je Niet eigenlijk altijd een bijzonder vermakelijk spel. En denk erom als het niet gaat zoals je wilt: mens, erger jezelf niet!

bekende bordspellen

9. Risk

Verover de wereld in een strategische spel. Nu met deze verbeterde figuren en vernieuwde Missiekaarten. In het Risk spel is dit doel heel eenvoudig: de spelers proberen de gebieden van hun tegenstanders te veroveren door ’n leger op te bouwen, hun troepen naar een ander gebied te verplaatsen en ook de strijd aan te gaan. 

risk

10. Kwakzalvers

Klassieke spellen vinden? De Kwakzalvers van Kakelenburg Eenmaal per jaar komen in Kakelenburg de beste wonderdoktoren en beunhazen samen om drankjes tegen de zweetvoeten, heimwee, de hik en ook het liefdesverdriet te brouwen. Iedere kwakzalver kookt hier echter z’n eigen soep.

bekende bordspellen

Klassieke bordspellen

11. Dixit

Het sprookjesachtige spel Dixit bevat prachtige kaarten die zeker voor interpretatie vatbaar zijn. Bij dit gezellige bordspel is het belangrijk om je medespelers goed in te kunnen schatten en je verbeelding de vrije loop te laten gaan. Het spel heeft maar heel weinig spelregels, waardoor ’t heel snel te leren is en geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar.

12. Rummikub

Klassieke bordspellen vinden? Het overbekende familiespel Rummikub nu met extra grote speelplanken en extra grote speelstenen. Dit is natuurlijk ook ideaal voor slechtzienden. Wie legt de slimste combinaties? Een spel dat inzicht, durf en tactiek combineert.

13. Wie is het?

Klassieke gezelschapsspellen vinden? Elke speler kiest ’n geheime figuur en probeert dan met behulp van ja- en nee-vragen uit te vinden wie deze geheime figuur van de tegenstander is. Als jij denkt dat je weet wie de tegenstander heeft gekozen, mag jij raden. Maar pas op, want als jij fout raadt, verlies je het spel! 

14. 30 Seconds

Speciale kindereditie van het spectaculair partyspel 30 Seconds voor teams. Fantastisch voor grote gezelschappen op feestjes en partijen. Je speelt dan zeker in verscheidene teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op ’n kaartje te omschrijven. 

Klassieke spellen

15. Monopoly slechte verliezers

Hier is ’t bordspel Monopoly voor de slechte verliezers. Deze hilarische variatie op het Monopoly-spel maakt winnaars van de verliezers. Spelers verdienen geld door dingen te doen die doorgaans frustrerend zijn in je spel, zoals naar de gevangenis gaan, huur betalen of helemaal bankroet gaan.

monopoly

16. 30 Seconds everyday life

De spelers vormen de teams. Een van jullie probeert binnen zo’n dertig seconden zoveel mogelijk van deze 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Weet jij bijvoorbeeld moederskindje, gehoorapparaat of adrenalinekick uit te leggen zonder deze woorden te gaan benoemen? Maar pas op de zandloper, want jij hebt maar 30 Seconds! 

17. Pandemic

Gloednieuwe Nederlandse uitgave van de dit bordspel de klassieker Pandemic! In dit coöperatieve bordspel zijn al de spelers leden van ’n eliteteam dat ten strijde trekt tegen vier bijzonder dodelijke ziektes. Het team reist de hele wereld over om de vloedgolf van de infecties in te dammen en om kennis en hulpbronnen op te doen om medicijnen te ontwikkelen. Lukt het je om de mensheid te redden?

pandemic

18. 30 Seconds uitbreiding

Deze set bevat 240 kaarten en ook 2400 begrippen, waaronder meer dan wel 1000 nieuwe. Oude begrippen zijn met andere gecombineerd, waardoor spelers die dit basisspel vaker hebben gespeeld geen voordeel meer zullen hebben. Met deze upgradeset beleef jij dit spectaculair partyspel voor teams opnieuw.

19. Azul

In ’t tactische bordspel Azul moet jij voor de Portugese koning Manuel I de muren van zijn koninklijk paleis met kleurige tegels versieren. Tijdens het bezoek van hun de Portugese koning aan het Alhambra in Zuid-Spanje was deze koning namelijk erg gebiologeerd van de prachtige Azulejos (de oorspronkelijke witte en de blauwe keramische tegels) waarmee de muren van het paleis waren gedecoreerd. Daarom gaf hij onmiddellijk de opdracht aan jou om z’n paleis met soortgelijke decoratieve tegels te verfraaien.

azul

20. Escape room the game

Klassieke bordspellen vinden? Voel je spanning met Escape Room the game en beleef nu ’t mysterie van een escape room als spel gewoon bij jou thuis! In dit uitdagende en ook onvoorspelbare bordspel los je samen een mysterie op door te zoeken naar al de verborgen aanwijzingen en het oplossen van raadsels. Jij hebt hiervoor slechts 1 uur de tijd, gebruik die tijd goed! 

escape room basisspel

Klassieke bordspellen

21. Schaakbord

Klassieke spellen vinden? Het meest klassieke bordspel naast het dammen. Het zorgt voor een gezonde dosis werking van de hersenen om tot de uiteindelijke overwinning te kunnen komen. Schaken is al eeuwenoud en dat gaat nooit uit de mode raken. Voor zowel jong als ook oud is het schaken geschikt. Een potje schaken is ideaal om de taaie zondagmiddag door te kunnen komen of andere saaie situaties.

22. Exit de verlaten hut

Klassieke bordspellen vinden? Exit is het uitdagende coöperatieve escape room-spel! Ontsnap zo snel mogelijk uit de verlaten boshut. Probeer binnen anderhalf uur al deze puzzels op te lossen en alle codes te breken. Alleen dan ontsnappen jullie uit deze locatie waar jullie opgesloten zitten. Logisch nadenken en doorzettingsvermogen zijn vereist om dit spel tot een goed einde te brengen. En komen jullie er echt niet uit, dan bevat het spel tipkaarten om jullie op het goede spoor te brengen. 

exit

23. Monopoly Efteling

In deze betoverende editie van ’t bekende spel Monopoly ontdek jij de Efteling op een compleet nieuwe manier. Je bezoekt ’t park niet, maar wordt misschien wel dan de allesbepalende directeur van de Wereld vol met Wonderen!

monopoly

24. reuze ganzenbord

Klassieke bordspellen vinden? Deze klassieker wordt nog zeker dagelijks door vele mensen met plezier gespeeld. Nu is ‘ie ook verkrijgbaar in een grote uitvoering met ’n speelbord van maar liefst 52 x 68 centimeter en daarbij dan zes houten ganzen van hoogwaardige kwaliteit. Leukste bordspellen 2021 vinden? Bekijk dit.

25. Mysterium

Mysterium is ’n coöperatief bordspel voor 2-7 spelers. Eén speler kruipt in de huid van een geest die leeft in ’n mysterieus oud landhuis. De geest kan niet rusten totdat ’t mysterie rondom zijn dood is opgelost. Andere spelers zijn ’n groep van helderzienden die uitgenodigd zijn door de eigenaar van ’t landgoed om het mysterie van de plaats op te lossen. Beste fantasy bordspellen vinden? Check dit artikel.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ad blocker gedetecteerd

We maken gebruik van affiliate links naar Bol.com. Deze links worden niet getoond bij het gebruik van een Adblocker. Zet de Adblocker s.v.p. uit om de buttons naar Bol zichtbaar te maken en browsen op onze website voort te zetten. 

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
bordspellenwereld
Logo