5 onmisbare en spannende Halloween bordspellen en kaartspellen

Terwijl de bladeren beginnen te vallen en de avonden donkerder worden, betekent de naderende Halloween dat het tijd is voor spookachtig plezier. Voor diegenen die graag binnen blijven, maar toch de rillingen van het seizoen willen ervaren, zijn bordspellen de perfecte keuze. Hier zijn vijf bordspellen met een Halloween-thema die garant staan voor urenlang griezelig amusement.

1. Betrayal at House on the Hill 

In dit Engelstalige coöperatieve spel verkennen spelers een spookhuis, waarbij ze kamer na kamer ontdekken. Naarmate het spel vordert, kunnen er vreemde gebeurtenissen plaatsvinden en kunnen voorwerpen worden gevonden. Maar het echte plezier begint wanneer een van de spelers de verrader wordt en de rest van de groep tegen zich in het harnas jaagt. Er zijn tientallen verschillende scenario’s, waardoor elk spel uniek is.

Met 50 scenario’s en de wisselende tegels speel je vrijwel nooit het zelfde spel. Te spelen met minimaal 3 spelers en maximaal 6 spelers.

 

Betrayal At The House On The Hill - Engelstalig Bordspel

2. Mysterium

In ‘Mysterium’ speelt één speler de geest van een overleden persoon die probeert om een groep mediums te helpen de details van zijn/haar onopgeloste moord te achterhalen. Door middel van visuele kaarten moet de geest zonder te spreken aanwijzingen geven over de moordenaar, de locatie en het wapen. De sfeer en artwork van het spel zijn perfect voor Halloween.

Naast de geest, fungeren de anderen als mediums. De geest communiceert uitsluitend via prachtig geïllustreerde kaarten, die hints geven over de locatie van de moord, het gebruikte wapen en de identiteit van de moordenaar. De mediums moeten deze aanwijzingen interpreteren en combineren om het mysterie te ontrafelen. Ze staan onder druk, niet alleen om de geest vrede te geven, maar ook door een deadline van “zeven uur”. Lukt het hen niet op tijd, dan verdwijnt de geest voorgoed en blijft de moord onopgelost.

Coöperatief hersenkrakerspel voor 2 tot 7 spelers met een speelduur van 45 minuten, geschikt vanaf 10 jaar oud.

Mysterium - Bordspel

3. Gloom

In dit kaartspel is het doel om je eigen personages zo ellendig mogelijk te maken voordat je ze naar het hiernamaals stuurt, terwijl je tegelijkertijd probeert de personages van andere spelers gelukkig te houden. Met een transparant kaartsysteem en een duistere humor, past ‘Gloom’ perfect bij de Halloween-sfeer.

In een familie bestaand uit seriemoordenaars, gekke circusmensen en demonisch bezeten sociopaten, is ellende voor de hand liggend. 

De speler met de laagste familiewaarde wint.

Voor 2-4 spelers.

gloom kaartspel

4. Dead of Winter

Een zombie-apocalyps bordspel waarin spelers samenwerken om te overleven tegen hordes ondoden. Maar opgelet! Er kan een verrader in je midden zijn. Dit spel combineert overleving, strategie en psychologie in een intense ervaring, ideaal voor een griezelige spelavond.

Te spelen met 2-5 spelers.

Dead of Winter A Crossroads Game

5. Eldritch Horror

Gebaseerd op de verhalen van H.P. Lovecraft, is “Eldritch Horror” een coöperatief bordspel waarin spelers samenwerken als onderzoekers die proberen te voorkomen dat oude goden en monsters onze wereld binnenvallen. Ze reizen de hele wereld over, verzamelen aanwijzingen, confronteren monsters en proberen mysteries op te lossen. Met zijn rijke verhalen en complexe mechanismen dompelt dit spel spelers onder in een wereld van kosmische horror. Het artwork en de sfeer zijn perfect voor een duistere Halloween-avond.

Geschikt voor 1-8 spelers van 14 jaar of ouder.

Eldritch Horror - Engelstalig Bordspel

Of je nu houdt van intense strategische uitdagingen, coöperatieve puzzels of luchtige familieplezier, er is een Halloween-thema bordspel voor jou. Dus verzamel je vrienden, dim de lichten, en laat het spookachtige speelplezier beginnen!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ad blocker gedetecteerd

We maken gebruik van affiliate links naar Bol.com. Deze links worden niet getoond bij het gebruik van een Adblocker. Zet de Adblocker s.v.p. uit om de buttons naar Bol zichtbaar te maken en browsen op onze website voort te zetten. 

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
bordspellenwereld
Logo